sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kauppakuittireflektointia

Tehtiin eilen isompi kauppareissu, jossa jonkin verran kaapin täydennystä pidemmäksikin aikaa. En mielestäni ostanut mitään täysin turhaa tai "hömppää", mutta miehen mielestä sellaista oli paljonkin. Keskusteltiin ostoksista ja vaikka ei ostettukaan mitään turhaa, jäin pohtimaan loppusummaa.



161 € ja risat.

Kävin kuitin läpi ja totesin, että vaikka ihan asiallista kamaa olikin, loppusumman saisi valinnoilla ja suunnittelulla pienemmäksi. Ostospaikkana oli lähi-Prisma, eli hintojen pitäisi kai ainakin teoriassa olla ihan ok. Koska Kennelrehun liha-auto ei pysähdy paikkakunnallamme järkevään aikaan, olen alkanut ostaa koirien sapuskat marketista. Erittelin niitä kuitista.

Itse en syö lihaa, joten nakit, possunfileet ja meetwursti ovat miehen valintoja. Pyrin jonkin verran maitotuotteista korvaamaan kasvimaitotuotteilla, mutta onneksi luomumaito on edullista lähikaupassamme. Mainittakoon vielä, että mies syö lähes kaikki ateriat ulkona, koska saa myös viikonloppuisin opiskelijahintaiset ateriat. Parhaimmillaan opiskelija-aterian saa 88 sentillä (!!).
Kotona kokkaamme siis lähinnä aamu- ja iltapalat, ja itse kokkailen jonkin verran sitten itselleni.
Uutuustuote Härkis oli jo testissä ja mainittakoon, että siitä valmistettu bolognese upposi kaikille mainiosti!

Julkaisin kauppakuitin viimeksi joskus kevättalvella, jolloin asustelin yksin. Silloin muistaakseni oli aika paljon jotain kalliita yksittäispakattuja rahkoja ja muuta "välipalakikkailua". Ehkä jotain kehitystä, mutta samalla tyylillä edelleen ostan ruokani. Kuiva-ainekaapissa meillä on aina jotain pastaa, riisiä, linssejä ym. valmiina.

Tässä omat sapuskat:

Viipalekurkku 2,45
Mandariini 1,55
Luomu kevytmaito 0,98
Salaattijuusto 2 3,9
Tomaattimurska 2 1,74
Spagettikurpitsa 1,97
Rosmariini-oliivi lohkoperuna 1,29
Sitruunat 1,74
Pakastekasvikset 2 pkt 3,28
Kappeli-juusto 5,95
Filee-minuuttisuikale (-30%) 2,79
Maustamaton jugurtti 1,39
Maitorahka 3 2,07
Punakaali 1,29
Lattiakuivain 12,85
Oliiviöljy 5,8
Kahvi 3,25
Kurkku (3) 3,16
Luomumunia 3,99
Kaurajuoma 2,59
Täysmaito (uht) 1,75
Raejuusto 2,39
Ruokakerma 0,65
Pähkinät 7,98
Smetana 1,15
Leipä 1,35
Härkis (2pkt) 7,78
Kaurakerma 1,29
Pähkinät 1,79
Kuivatut hedelmät 2,69
Suodatinpussit 2,05
Meetwursti 2,75
Puuroja 2 pkt 3,14
Nakki 2,29
Porkkanat 1,09
Tomaatti 2,11
Siemennäkkärisekoitus (2) 5,9
Ravioli 3,25
Porkkanat toinen pss 0,79
Basilika 1,89
Biojätekassi 2 pkt 2,5
Tomaattimurskaa lisää 2 pkt 1,64
Tuoreet viikunat 1,65
Tee 2,49
Jätekassi 1,89
128,28

Ja tässä koirien (tässä lihaa n. 1,5-2 viikon tarpeisiin, luut kestävät 1-2 kk).
Broilerin maksa 2 pkt 5,1
Dentaflex 4 kpl 7,96
Kanaherkku 3,49
Pururullat 12,95
Jauheliha 4,18
33,68
Löytyykö listalta kummastuksia tai ajatuksia? Onko joku hinnoista niin kartalla, että saisiko näitä tuotteita edullisemmin muualta?

6 kommenttia:

  1. Miksi erikseen viipalekurkku (mitä se on?) ja kurkku?
    Oliko lohkoperunat siis valmiita? Itse tehdyt paljon parempia :)
    Onko luomukananmunat noin kalliita?

    Luomu olisi kivaa, mutta se nostaa Kauppakadun hintaa omasta mielestäni liikaa ja siksi vain harva ostamani tuote on luomua.

    tp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on siis mauste/suolakurkkua. Miehen mieleen? Onhan se hyvää jos leivän päällä syö :) Lohkoperunat näköjään valmiita, hinnassa ei juuri eroa vaikka itse tekisi. Säästyy pieneltä vaivalta. Miehen valintoja nämä pakasteesta uuniin ja naamaan-tuotteet :D

      Luomukananmunissakin katson kilohintaa ja näissä isoissa luomumunissa ei juuri ole eroa pienempiin Kotimaista-merkin luomumuniin. Eläinten olosuhteet on minulle tärkeä asia ja siksi etenkin maidon ja munat ostan luomuna. Voisin ajatella syöväni silloin tällöin myös luomulihaa tai -kanaa.

      Poista
    2. Ja kauppakadulla tarkoitin siis kauppakassia :)

      tp

      Poista
  2. Mielestäni tämä ostoslista sisältää erittäin monipuolisia ja terveellisiä ruoka-aineita. Etenkin sinun ostoksesi (poislukien siis nakit ja makkarat :D).

    Harmi, ettei monipuolisuus ja terveellisyys aina kulje käsi kädessä edullisen kanssa. Ainakin itse bongasin listalta paljon eksoottisia kasviksia ja pähkinöitä joissa kilohinta on ehkä kova.

    Jos olisit käynyt Lidlissä niin ruokalasku olisi huomattavasti halvempi. Etenkin, koska sieltä ei mukaan olisi välttämättä tarttunut kuin pieni osa näistä tuotteista. :D Prisma on monipuolinen ja lähinnä peruselintarvikkeet on halpuutettu samalle tasolle Lidlin kanssa. Prismassa ne erikoisuudet kuitenkin hyppelee kärryyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta! Just puhuttiin kavereiden kanssa, että Lidlissä pääsee halvalla, koska sieltä ei saa kaikkea mitä haluaisi. Esim. kotimaiset pakastemarjat jos niitä ei ole itse päässyt keräämään. Mutta sitten Lidlistä ei saa ollenkaan ruokakaappini kulmakiviä eli kuivattuja linssejä ja papuja.

      Poista
  3. Kauppalaskusi näyttää sisältävän ruoka- ja taloustarvikkeita. Jos pidät jotain kuukausi- tai vuosibudjettia niin kannattaa erotella ne, jotta näkee mitä oikeasti menee ruokaan, ja taloustarvikeisiin.

    Jos on joku heikkous, niin sille kannattaa antaa menoissa oma sarake, jonka avulla saa oikean käsityksen paljonko siihen laittaa rahaa. Kummasti summan näkeminen pistää suitsia itselle sen suhteen. Itse erottelen makeat omaan sarakeeseen, koska haluan seurata suureen heikkouteeni meneviä rahamääriä.

    VastaaPoista