sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Ruokaostosten järkevöittäminen: kolmas viikko

Kolmas viikko ruokalaskun järkevöittämistä menossa. Eilen tehtiin viikon ostokset Lidlistä hintaan 45 euroa. Olin tehnyt valmiin listan jälleen kerran Foodie-palvelussa, mutta mies lisäsi omia juttujaan koriin ja se nosti ostosten kokonaishintaa. Kolme kassillista ruokaa saatiin tuohon hintaan. Viikon aikana löytyneistä tölkeistä sain pullonpalautusta noin 1,60 €. Kyllä aina jotain löytyy, vaikka kaljottelukelejä ei enää olekaan. :)

Olen nyt oppinut, että lähes kaikissa tuotteissa Lidlissä on 0,1-1 euron alennus Prisman hintoihin nähden. Tiedän nyt tasan tarkkaan, mitä ostamani tuotteet maksavat. Esim. kahvipaketti Kulta katriinaa luomuna saa hintaan 2,89€, Lidlin kauramaito ja samoin Prisman edullisin kauramaito maksavat 1,89€, Havregurt purkki on 3,29€ (mansikanmaksuisena 3,59€) ja krekkalainen jugurtti Lidlistä 2,79€. Porkkanoiden kilohinta on ollut parhaimmillaan 0,69€/kg ja kaalin 0,49€/kg. Irtosipulin kilohinta on pienempi kuin valmiiksi verkkopusseihin pakatun ja niin edelleen.

Tällä kertaa ruokalistalla seuraavia:
Aamupalat: Kaurapuuroa (pikapuurohiutaleet olivat lidlissä 0,32 €/paketti), täysruisnäkkäriä. Pakastemarjoja omasta takaa, kahvia ja kauramaitoa. Leivänpäällisiä mies oli ostanut valmiiksi.
Jos kyllästyttää niin munakas+kasviksia.

Lounaat: Työpaikkaravintoloissa, mutta ehkä otan joku päivä eväät mukaani.

Välipalat: Hedelmiä (banaaneja ja omenoita).

Päivällisvaihtoehtoja: Kaalipiirakkaa, feta-kvinoa-vihannes-salaattia, proteiinipastaa ja pestoa, keitto vihreistä linsseistä, kesäkurpitsamunakas...

Iltapala: Tuoremehuja (greippiä, porkkanaa, inkivääriä, tuorekurkumaa, omenoita, kurkkua..), jugurttia, parapähkinöitä ja manteleita, näkkäriä, kaakaota jne..

Tänään lepopäivästä huolimatta kokkailin pellillisen kaalipiirakkaa Marttojen ohjeen mukaan. Piirakka oli valtava ja erittäin ruokaisa, sitä täytyy varmaan pakastaakin osa. Tätä kannattaa kokata, jos tulee isompi porukka vieraita kylään ja haluaa tarjota edullisesti jotain! Tein kylkeen ruokaisan salaatin riisi-kvinoasta, fetasta, purjosta, porkkanasta ja korianteriruukun lopusta.

Kuusivuotissuunnitelma-blogissa oli myös suunniteltu ruokailuja välipaloineen lapsiperheelle sopivaksi. Kannattaa lukaista, kuinka heilläkin saadaan säästöä suunnittelemalla välipalatkin tarkemmin.

Sohvasunnuntain terveellisempää mättöä
Tässä esimerkki vitamiinipommista, joita huruuttelen mehupuristimellani. Tässä porkkanaa, verigreippiä, inkivääriä ja kurkumaa. 
Toki tämä ruokailun suunnittelu on ihan nappikauppaa sen rinnalla, että tänä viikonloppuna tuli käytyä viinibaarissa ja ystävän kanssa bändikeikalla + kuppilassa. Rahanmeno tuntuu, vaikka kuljinkin matkat fillarilla, join vain muutaman juoman ja yöpalaksi nautin näkkäriä kotona. No, elämää pitää elää kokemustenkin vuoksi, eikä vaan kökötellä kotona. Nyt saakin unirytmiä kääntää tulevalle työviikolle aikamoisin ponnistuksin. 

Aiempi kirjoitukseni tavoitteista ja erityisesti kommentit saivat pientä vipinää kinttuihini. Vaikka elän aikamoisessa epävarmuudessa määräaikaisen työsuhteen takia, aion nyt käyttää aikaa paikallisiin asuntomarkkinoihin tutustuen ja mahdollisesti käyn pian pankissa kysymässä mitä toimia sijoitusasuntolainan saamiseksi pitää vielä tehdä. 

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa!



7 kommenttia:

  1. "yöpalaksi nautin näkkäriä kotona" Tässä lauseessa on jotain väärää. Mun ajatusmaailmassa tuo verbi ei istu mitenkään päin muuhun virkkeeseen :D Mutta mun näkökulmasta sä syöt muutenkin ihan huikean monipuolisesti ja terveellisesti, mahtavaa kun jollain riittää itsekuria ja selkärankaa!
    Terv. nimim. Itsehän pidän makkarasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sanchez, kyllä minäkin söin tällä viikolla just uunimakkaraa duuniruokalassa. Tää on tosiaan vain runko, eli tätä on helppo noudattaa ja määrät ovat sopivia. Mutta jos jossain tarjotaan pullaa tai kuten eilen, miehen ostamia pakastepullia syötiin illalla lisäks. Eikä tässä näy, että perjantaina hain kotipizzasta töiden jälkeen. Hups!

      Poista
    2. Makkarapäivä on lounasruokalan paras päivä.

      Poista
    3. Tollanen ruokarunko voiskin olla näppärä vaikka puhelimen muistissa valmiina! Ei ehkä tulis niitä hetkiä kun kaupassa ei tuu yhtään järkevää ajatusta mieleen, ja kävelet ulos ranujen ja nakkipaketin kanssa... laitetaan suunnitteluun!
      Ja hyvä huomata että muillekin maistuu, eihän pieni makkara silloin tällöin oo väärin :)

      Poista
    4. Jos en jo ole muistanut mainita, niin Foodiessa voit lähettää kauppalistan sms:llä tai e-maililla haluamaasi osoitteeseen.

      Poista
  2. Kiitos maininnasta. Ja hei mäkin suunnittelen muka terveellisesti, mutta käyn sitten jääkaapissa kääräisemässä kinkkua juuston ympärille. Mutta niin kuin sanoit, hyvä olla runko olemassa.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista