tiistai 16. toukokuuta 2017

Laatukosmetiikkaa sopuhintaan: testissä manteliöljy

Kävin taas noutamassa välttämättömimmät päivittäisen ihonhoidon tuotteet ja ripsarin. Hintaa näille tuli 125 € ja niillä pärjään todennäköisesti 2-3 kuukautta. Käytän itse nykyään pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, ja viime syksynä siirryin täysin Dr. Hauschkan tuotesarjaan. Sarja on selkeä systeemiltään, mutta kosmetologin avulla sain vielä kunnollisia vinkkejä, miten käyttää sarjan tuotteita ja mitä niiden lisäksi tarvitsen. Noin kuukaudessa käytön aloittamisesta ihoni alta lähti sellainen ihmeellinen muhkurakerros pois. Radikaaleista parantumisvaikutuksista johtuen en enää halua tinkiä ihonhoidossa, enkä lähteä liikaa itse soveltamaan edullisilla tuotteilla pelkkä raha mielessä. Kuitenkin joku raja se on näissäkin rahanmenolle vedettävä.

Kosmetologini neuvoi käyttämään iholle aamuisin ennen suojaavaa ruusuvoidetta kosteuttavaa seerumia ja samaa myös illalla puhdistuksen jälkeen. Seerumit (Lakshmilta ensin 1 puteli ja sen jälkeen Madaran SOS-seerumia) maksoivat 29-76€ joten nyt mietin sen tilalle edullisempaa ratkaisua. Kun talvi-ilma ei ole enää niin kuivattava ja aurinkokin jotenkin parantaa ihoa, kosteutuksen tarvekin aavistuksen vähenee.

Löysin Sokokselta luonnonkosmetiikan hyllystä manteliöljyn, jonka rauhoittavasta ja kosteuttavasta vaikutuksesta olin lukenut aikaisemminkin. Koska öljyä voisi käyttää iholle muutenkin, ajattelin testata. Puteli maksoi alle 15€, joten hintaluokassaan se pesee kalliit seerumit mennen tullen. En vielä osaa sanoa muista ominaisuuksista - häviääkö se joidenkin aineisosien puutteessa kalliille seerumeille?

Parin päivän käyttökokemuksella voin sanoa, että ensituntuma on hieman kireyttä jättävä, mutta iho adaptoituu aika nopeasti (mulla kaikki tuotteet tuntuu aluksi tältä). Öljy imeytyy nopeasti eikä edes öljyn ja paksun ruusuvoiteen kombo tunnu liian rasvaiselta.

Uskoisin itse manteliöljyn olevan melko turvallinen käyttää iholla. Katsotaan ainakin pari viikkoa, aiheuttaako tuote mitään reaktioita suuntaan tai toiseen.



Aiemmin käytin kookosöljyä iholle, mutta se tukki ja aiheutti pahaa haittaa kasvoilla. Lisäksi siitä jää aavistuksen epämiellyttävä tuoksu. 
Sokoksella tuote myynnissä täällä.  Ilmoitustekstin mukaan sopii vaikka vauvoille.
Onko teillä kokemusta öljyjen käytöstä ihonhoidossa? Entä niiden hinta-laatusuhteesta?

10 kommenttia:

  1. Vaihtelen eri ihonhoitoöljyjä aina ihon tarpeen mukaan.Paras hinta-laatu löytyy mielestäni iherbiltä (rapakon takaa), josta itse tilailen esim. aprikoosi-,jojoba-,avocado-,viinirypälesiemenöjyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! VAikutat asiantuntevalta ja siksi haluaisinkin kysyä pari juttua. Miten öljy sinun käytössä toimii eri tavoin kuin voide tai seerumi? Mistä tunnistat mikä on ihosi tarve?

      Poista
    2. Kaikissa on erilainen koostumus.Seerumi on (ainakin minulla käytössä olleet) ohuempaa, "vesimäistä" joka toki hujahtaa ihoon hyvin.Öljyt ovat paksumpia mutta hyvin imeytyviä nekin.Käyttämäni voide on yleensä "kermaisen" runsasta.Nyt poikkeuksena Laveran kiinteyttävä (taistelen maan vetovoimaa vastaan vuosien kertyessä) päivävoide, joka on aika ohutta.Venyttelen myös euroja ja jotta sijoituksiin jäisi enemmän, yritän löytää aina parhaan hinta-laatusuhteen luonnonkosmetiikalle.Laveran seerumin ja voiteen ostin Itävaltalaisesta Ecco Verde-nettikaupasta.Laitan yleensä illalla öljyn ja jos iho tuntuu kovin kuivalta, yövoiteen vielä päälle.Aamulla on sitten levännyt ja pehmoinen iho. Aamulla sitten seerumi ja päivävoide.

      Poista
    3. Kiitos vinkeistä! Mua vähän jännittää, että tukkiiko tuo manteliöljy kuitenkin, täytynee aamuiksi etsiä vielä joku seerumi lisäksi.

      Poista
  2. Mun iholle ei ole mikään öljy sopinut yksinään, vaan kaikista on tullut jotain ongelmaa pidemmällä välillä (alkavat tukkimaan ihoa yms.). Nyt on jonkun aikaa ollut käytössä Madaran (joo, taisin joskus sanoa Madarasta sanasen blogissani, vaan käytössä ovat jälleen :D ) Sooting Hydration kasvoöljy. En laita öljyä sellaisenaan iholle, vaan pari tippaa kosteusvoiteen joukkoon. On mielestäni selkeästi vienyt ihoa parempaan suuntaan. Ostan Madaralta tuotteilta lähinnä niistä 40% aleista, joita on 2-3 kertaa vuodessa. Olen tuosta kyseisestä tuotteesta lukenut kehuja muualtakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko myös manteliöljyä käyttänyt? Estelle ja Thilden kasvoöljy minulla joskus oli, pidin kovastikin sen käytöstä. Sekin vaan menee tuohon sarjaan "melko kallista". Mistä opit tuon kikan laittaa öljyä voiteen joukkoon? Minkälainen sun iho yleensä on?

      Ja missä nuo Madaran 40% alet on? :D

      Poista
    2. Olen kokeillut manteliöljyä, kookosöljyä, viinirypäleensiemenöljyä ja arganöljyä, mikään ei yksinään toimi :/.

      Sun pitää tilata Madaran sivuilta se uutiskirje, koska alesta tulee tieto sähköpostiin. Se ale on aina voimassa vain yhden vuorokauden, mutta 40% on aika hyvä alennus :). Tuosta öljyn lisäämisestä kasvovoiteen joukkoon vinkkasi kosmetologi. Aika monen iholle ei sovi pelkän öljyn laittaminen, mutta kun sitä sekoittaa kosteusvoiteeseen, niin se jotenkin toimii paremmin. Mulla on hyvin perinteinen pintakuiva sekaiho. Sen olen nyt vanhempana huomannut, että kosteuttaminen ja kuorinta ovat ne ihonhoidon perusteet. Hedelmähappokuorinta (ei mitään rakeellista) kerran viikossa, niin voiteet myös imeytyy, eikä iho mene niin helposti tukkoon.

      Poista
    3. Mulla käytössä Dr hauschkan puhdistusvoide, kevyt kuorinta aamuin illoin. Ja tosiaan sitä kosteutusta tarvii, en vain tiedä onko öljy minulle oikea kosteuttaja.

      Poista
  3. Uh, tämä on postaus johon en osaa kommentoida, koska itse käytän hyvin satunnaisesti kasvovoidetta, jota lainaan tyttäriltäni :) Kuulostaa varmaan järkyltä mutta ihoni ei kaipaa mitään, vesipesu riittää.

    VastaaPoista