sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Mimmin puolivuotiskatsaus ja kesäfiilarit

Kesäfiiliksiä ja ajankohtaista 

Tykkään kesäisin rauhoittua ja ottaa vähän etäisyyttä omaan arkeen ja pohdiskella. Lomalla tämä on kaikkein luontevinta, mutta näköjään myös rauhallinen päivä töissä voi antaa ajatuksille tilaa. Siksi tämä teksti nyt on melkoista "deeppii shittii" jälleen kerran :)

Kuva: Brooke Lark, Unsplash.com


Kesä on kyllä ihanaa aikaa. Vaikka olisikin töissä, illat kuluvat ihan eri tavalla kun aidosti tekee mieli olla ulkona ja tv-ruutu ei houkuttele. Pärjään vähäisemmillä yöunilla ja tarvittaessa on mukava ottaa päikkärit. Olen ehtinyt tavata läheisiä ja viikonloppuisin on ollut mukavaa ohjelmaa.

Koirani terveystilanne on aiheuttanut huolta ja tämä stressi tietenkin näkyy fiiliksessä. Voin kuvitella, että esimerkiksi sairaan läheisen kanssa tällainen paineen tunne on jatkuvasti läsnä, eikä silloin välttämättä jaksa tehdä järkeviä valintoja arjessa taloudellisesti tai vaikka ruokavalion kannalta. Toisaalta esim. työ, urheilu ja kaikki tilanteet, joissa voi huolet unohtaa, kannattaa ottaa vastaan. Useampi eläinlääkärilasku teki jo ison loven säästöpossuun. Jopa niin, että aloin stressaamaan - riittääkö minulla säästöt, jos tämä vielä jatkuu. Toisaalta tämä tilanne on pysäyttänyt tärkeiden arvojen äärelle, eikä minulla ole mitään sellaisia itsekkäitä toiveita tai tavoitteita kesälle - vaan voin vain nauttia jokaisesta päivästä mahdollisuuksien mukaan.

Pari ulkomaanreissua on tiedossa loppuvuodelle ja niihin toki kuluu massia. Mutta ihana, että on, mitä odottaa.

Työ

Vuosi takaperin aloitin uutta vaativampaa työtehtävää. Vuosi on mennyt nopeammin, kuin ehkä koskaan aiemmin. Intensiivistä työtä ja välillä jopa yöunet ovat kärsineet vaativista tilanteista. Toisaalta jokainen päivä on ollut mielenkiintoinen ja vaihteleva. Olen päässyt vaativiin tilanteisiin ja löytänyt tavan olla omana lempeänä itsenäni myös jämäkkä johtaja. Välillä on koeteltu, mutta näen, että nykyisessä roolissa pääsen kyllä jatkossakin projekteihin, joissa opin tosi tärkeitä asioita.

Tuttavapiirissä muutama ekonomikollega samanpituisella kokemuksella tienaa kyllä rutkasti enemmän, joten palkkakehitystä tulen edelleen tavoittelemaan. 

Terveys

Olen voinut hyvin! Vuodenkiertoon mahtuu kyllä yksi todella pitkä sairastelujakso.  Aloitin noin vuosi sitten myös liikuntakeskuksessa käymisen ja se on tehnyt hyvää. Lihaskuntoni, samoin kuin aerobinen yleiskunto, ovat molemmat ihan hyvällä mallilla. Toivon pystyväni jatkamaan samaan tapaan tai jopa vähän useammin salilla käymistä. Hyvä kunto ihan selvästi kohentaa jaksamista! Eli hyvässä kondiksessa ei ala myöskään duunissa niin helposti väsyttämään.
Tämän huomaa konkreettisimmin kun tulee illan pimeydessä treenaamasta, mutta on vielä hyvin energiaa siivota kämppä, käydä ulkoiluttamassa koira ja paijata puolisoa :)


Talous

Viime kesästä tähän päivään on lyhyt aika säästämisen kannalta, mutta nettovarallisuus on suunnilleen tuplaantunut ja ostin kämpän! Uusi parempi palkka on tietenkin ollut merkittävin tekijä tässä. Samoin kun ennen maksoin vuokraa + asp-säästöä, nyt maksan suunnilleen saman verran asuntolainaa kuukaudessa=tämän rahan lasken varallisuuden kasvuun. On tullut isompia menojakin ja menot ovat ajoittain kasvaneet. Nyt ostetut matkaliput ja eläinlääkärikulut haastavat koko vuoden taloustavoitettani 40 % säästöasteesta.
Ylijäämäisyys on leimannut suurinta osaa kuukausista, mutta menot ovat päässeet kasvamaan keskimäärin korkeiksi ja lisäksi isompia "pommeja" on tullut ja matkallakin tuli käytyä.

Arki ja koti

Kotielämä ja arki on sujunut hyvin. Elämä puolison kanssa on sujunut rennosti. Ensimmäinen oma koti on mukava ja sitä voisi vielä ehdottomasti sisustaa ja fiksailla, mutta tällä hetkellä priorisoin kyllä vaurastumisen ja matkustelun sisustamisen edelle.  Lomalla toivottavasti ehdin siivota ja järjestää kaapit, jotta syksyllä arki sujuu taas kätevästi eikä tarvitse sukkia etsiskellä tai tavaroita tunkea väkisin.

Lomatoiveeni

Toivon, että lomalla olisi lämmintä ja koira tervehtyisi. Olisin mielelläni paljon ulkona, mutta tänä vuonna en aio ottaa paineita marjanpoiminnasta tai muista sadonkorjuupuuhista.

Syksyn toiveet ja tavoitteet

Toivon tavallaan, että tulisi joku uudenlainen ammattillinen haaste, jotta kehittymiseni jatkuisi yhtä lujaa. Toisaalta uskon, että nyt pystyn osallistumaan tai vetämään projekteja paremmalla/tehokkaammalla tatsilla kuin aiemmin. Olisi hauska ehtiä myös päivittämään LinkedIn-profiili ja CV nykyistä osaamista vastaavasti.

Ihanaa heinäkuun jatkoa lukijat ja blogiyhteisö!



















3 kommenttia:

  1. Hieno ja positiivinen kirjoitus, ihana kuulla kun kaikki on kivasti :) Hyvää lomaa, aurinkoisia heinäkuun päiviä onneksi riittää vielä!

    VastaaPoista
  2. Hieno homma! Nyt onkin juuri se paras aika säästää kun on vielä ilman lapsia kun ei ole myöskään niin paljoa kuluja :)

    VastaaPoista