sunnuntai 19. elokuuta 2018

Mimmin matkavinkit: Krakova

Varauduin jo keväällä Suomen viileään kesään ;) varaamalla reissun Keski-Eurooppaan. Lennot ostin Bank Norwegianin pisteitä hyödyntäen, kun huomasin Norwegianin tarjoavan nykyään suoria lentoja kohteeseen. Lennot per hlö hintaa jäi n. 60 € kun käytin kaikki BN pisteet. 

Kohteessa eli Puolassa auton vuokraus on edullista ja minulle tällä kertaa bensoja lukuunottamatta kokonaan ilmaista.

Hotellit olivat tasoa 50 - 60 €/yö kahdelta, siis hyvätkin hotellit. Majoituimme myös täysin ilmaiseksi 3 yötä. Airbnb on aktiivinen ja eri tyyppisiä majoituksia löytyy runsaasti. Meille osui aivan älytön munkki kun majoituimme pariksi yöksi aivan vasta-avattuun trendikkääseen ja teknologialtaan moderniin hotelliin 60 €/ yö. 

Krakovassa kannattaa etsiytyä paikallisten suosimiin paikkoihin ja trendikkäälle Kazimierzin juutalaisalueelle. Hyvät kengät kävelyyn tai vuokraa polkupyörä -  niin näet enemmän. Sähkökäyttöiset turistikärryt ovat myös hyviä ensikertalaisen kierrokselle (hinta n. 50 € per 2 h kierros). 

Kuva: Ekonomimmi

Käytin rahaa reissussa eniten bensoihin (myös kotimaassa) ja kosmetiikkaan, joita toin myös tuliaiseksi. Kotimaassa olen keskimäärin käyttänyt kosmetiikkaan aika runsaasti (n. 100 €) per kuukausi, joten nyt ostin vaihtoehtoisia merkkejä paljon edullisemmin testiin. Nyt minulla on ainakin syksyksi tuotteet valmiina suurimmaksi osaksi. Ylimääräisiä tuotteita minulla ei kaapissa ole. 

Ostin myös alennuksesta  kahdet merkkifarkut (yht. 70 €). Lisäksi söimme jatkuvasti ulkona, mitä nyt aamiaisia ja jotain iltapalaa lukuun ottamatta.

Puolassa hintataso on pienemmillä paikkakunnilla jopa 50 % ja esim. Krakovassa n. 30 % halvempi kuin Suomessa. Näissäkin toki kannattaa vähän lähteä kauemmas ihan turistikeskuksista. Ulkona syömiseen kannattaa siis panostaa ja jos juuri esim. kosmetiikka tai vaatteet kiinnostavat, voi tehdä hyviä löytöjä. Matkailumaana voi Puolaa suositella muutenkin, mutta hintatason merkittävä ero tekee siitä erityisen houkuttelevan. 

Krakovan suunnalla kiinnostuneille on tarjolla myös Auschwitz sekä Wieliczkan suolakaivos. Olen itse vieraillut aiemmin jälkimmäisessä ja se oli kyllä näkemisen arvoinen. 

Eli tiivistettynä: Edulliset lennot suoraan Stadista Norskilla tai Finskillä, valikoi oman mieltymyksen mukainen hotelli - ja nauttimaan! :)

Kokonaisuudessaan reissumme kotimaan päässä kulkemisineen kustansi n. 700 € sisältäen ajoa Suomessa ja Puolassa yhteensä runsaasti yli 2000 km. Autoilu oli aika raskasta ja vaikka siinä hyvät puolensakin on, taidamme jatkossa pitäytyä junassa Suomen päässä. Kesällä tuo nyt vielä oman jaksamisen puolesta menee, mutta talvella ei. Tässä huomaa Pohjois-Suomessa asumisen huonoimman puolen...

Puolassa ajelimme Krakovasta mm. Tatravuorille. Puolasta löytyy myös eurooppalaista eksotiikkaa: voit päätyä paikkoihin, joissa ei puhuta englantia ja ruokalistaa saat arvailla googlen avulla. Siinä on mielestäni jotain todella hauskaa :)


Kuva: Ekonomimmi

5 kommenttia:

  1. Kiitos matkavinkistä. Täytyy laittaa Puola bucket-listille. Mulla on tulevaisuudessa tarkoitus tehdä viikonloppumatkoja aina uusiin paikkoihin :)

    VastaaPoista
  2. Minä en ole ikinä uskaltanut vuokrata autoa ulkomailla. Ollaan aina menty vaan julkisilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen joskus kokeilemaan, joskus näkee sitä aitoa paikallista maalaismenoa parhaiten autosta käsin :) Esim. just Puolassa ihania maalaismummoja ja -pappoja viemässä lehmää takaisin sisälle iltasella.. tai upeita vaihtelevia maisemia ja tienvarsiruokalan ruoka-annoksia :D

      Poista
  3. Krakovassa Norwegianin siivin kävimme puolison kanssa tänä kesänä mekin, pidimme kovasti. Me majoituimme modernissa huoneistossa, taisi olla n. 40 euroa yöltä, jolloin reissun hinnaksi tuli alle 250 euroa henkilöltä (4 yötä). Syöminen, juominen ja paikallinen kosmetiikka on ilahduttavan edullista. Hamstrasinkin tuttuja merkkejä säilöön :) Hintatietoinen hyödyntää varsinkin Ziajan hintaeron Suomen hintoihin nähden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että olet löytänyt myös tämän helmen :)

      Poista