sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Syyskuun puolivälikatsaus

Hej på er alla!

Kulutuskatsaus

Syyskuu on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja illat alkavat olla jo pimeitä, buu! Tätä kirjoitusta aloittaessani kuvittelin, että olen tähän mennessä onnistunut välttämään turhat ostokset johtuen pitkälti aikapulasta. No ei se ihan niin mennyt sitten kuitenkaan. Tiesinkin, että tässä tulee olemaan kiireiset viikot, mutta vielä pärjää kun aurinko paistelee kuitenkin suht usein.

No nyt on ostoksia tehty n. vajaan 850 € arvosta ja kuukautta jäljellä tasan 14 päivää. Jotta pysyisin maltillisessa kulutuksessa, voisin arvioida viikkokäyttöön n. 70 €.

Oikeasti ostoksia olen tehnyt vain n. 350 € arvosta, mutta eläinlääkäriin on taas kulunut viitisen sataa. Ongelmat jatkuvat toisella koiralla (kesällähän kerroin kun koirani voi huonosti ja häntä hoidettiin) ja lisäksi hoidatin toisen koirani hampaat ihan ennakoivassa mielessä. Eli sinänsä erittäin hyvä alku tälle kuulle oman kulutukseni puolesta.

Mitä toimenpiteitä olen tehnyt:

- Olen vähentänyt ulkona syömistä, ja ostanut enemmän mikroaterioita töihin
- Järjestänyt tapahtumia ja saanut syödä (&juoda) niissä, tosin myös maksoin yhden osallistumismaksun 25 €
- En ole ehtinyt käydä kaupassa, joten syönyt aina kaapin tyhjässä vaiheessa paljon puuroa
- Vaihdoin matkapuhelinliittymäni Moi Mobiiliin. Kerron lisää myöhemmin, minkä hintaiseksi kulutukseni muodostuu.

Ostoksia, joita olen tehnyt:
- Kompressiosukat 9 €
- D-vitamiinia 9 €
- Suoristusrauta Lidlistä 15 € (en ole vielä testannut mutta naiset, nyt oli myynnissä ja hinta on huokea!)

Ostoksia, joita olen siirtänyt:
- Kampaaja (varasin sen jo ja peruin kuitenkin)
- Ulkoiluhousut
- Kengät syyskauteen, kumisaappaat
- Työvaatetta ja juhlavaatetta

Ensi kuussa taitaa viimeistään erääntyä kuntosalini vuosimaksu ja kaivelin sitä varten kokoon kaikki mahdolliset liikuntasetelit ja alennukset. Maksettavaksi jäänee 330 €.

Mulle tuli joku hormonien (?) aiheuttama henkinen alamäki ja tuntui, ettei kotona mikään ole hyvin ja katselin jo alennushuonekaluja. Sitten totesin, etten osta mitään ennen talvilomamatkaa. Täytyy pärjätä pienillä hankinnoilla ja mielikuvituksella sinne asti. Mies kyllä havittelee kovasti mm. uutta televisiota, mutta kannustin häntäkin ettei ostettaisi mitään ennen tuota matkaa.

Kuva: Stephen Ellis, Unsplash.com


Henkistä kuormitusta

Duunin puolella on taas rankka tilanne päällä. Koko viime talvi ja kevät oli henkisesti raskasta, johtuen lähinnä esimiestyön kurjista puolista eli ns. "oksennusämpärinä" olemisesta ja samalla ihan kohtalaisen työkuorman kantamista. Nyt kun oppisi vielä olemaan enemmän "siivilä" kuin "ämpäri"... Työasiat ovat taas tulleet yöuniini ja viikonloppuihini mukaan. :( 
Kesä meni töissä ihanasti ja minulla ei myöskään ollut mitään sivuprojekteja. Syksykin näyttäisi siltä, että voin keskittyä aika paljon esimiestyöhön, vaikka toki monessa entisen asiantuntija-alueeni hommassa olenkin mukana. 

Hiukan stressaa myös koirani vointi, tuleeko hänelle vielä terveitä vanhuusvuosia vai ei. Lisäksi toivon lähivuosille perheemme kasvamista, joten sekin tulevaisuuden muutos (ja onnistuuko se vai ei) kutkuttaa alitajunnassa. Koti-ikävä Etelä-Suomeen välillä nostaa päätään ja jotenkin olen ollut itku kurkussa jo jonkin aikaa aina välillä.

Mitä vähemmän pääsen urheilemaan, sitä helpommin henkinen alamäki yllättää. Kova treeni nostaa varmaan testosteronitasoja tai jotain, koska sen avulla saan varmuutta ja hyvää fiilistä.

Itsetuntokin on aina silloin tällöin koetuksella. En ymmärrä miksi se hyvä ja seksikkääksi itsensä tunteva minä aina välillä katoaa ja tekee mieli vain piiloutua. Ärsyttää kun mulle sanotaan, että "sä olet tuollainen luonnonkaunis". No en halua olla kuin ihan vaan kaunis..? :D. Luonnonkaunis-sanonnasta tulee sellanen olo että "jotain nättiä tuossa muuten aika kamalassa naamassa on". Hyvää fiilistä täytyy siis oikein hakea tulevalla viikolla.

Toisaalta työn kurjan puolen vastapainona minun vapaaehtoisprojektit sitten kantavat ja innostavat sekä yhteisössä saatu tuki ja kiitokset antavat voimaa ja uskoa itseen.

Nyt loppu syyskuu menee työn puolesta raskaasti, mutta valopilkkuna on ihana kollega joka kannustaa ja tukee sekä ruskan väreihin kääntyvä luonto ja lomamatkan odotus. Taloudellisesti yritän olla selviytymismodessa....



6 kommenttia:

  1. Ihailtavaa ahkeruutta :) Itse katselen maalin kuivumista kotisohvalla. Kyllä tästä kohta taas aktivoidutaan kun aloitan keskiviikkona nettikurssit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mille kursseille oot menossa? Onneksi olkoon muuten sijoittumisesta Sijoittaja18-ehdokkaaksi! :) Se tuli sinunkin oikea identiteetti esiin :)

      Poista
    2. Tietoturvakurssille eli IT:tä tällä kertaa. Kätevää kun voi ostaa valmiita kursseja netistä.

      Näin pääsi käymään ;D Ei tuollaisista kilpailuista tohdi kieltäytyäkään.

      Poista
  2. Puuro on kyllä aina varma valinta, jos haluaa kulut kuriin! Mullakin tällä viikolla eväänä iltavuorossa puuroa, niin ei tarvitse hakea kaupasta kalliita eväitä :)

    VastaaPoista
  3. Tekeeköhän tämä syksy mielialan jotenkin mollivoittoiseksi...? Itsestä tuntuu, ettei irtoa just nyt mitään positiivista. Väsymys on jotain jäätävää ja tuntuu, että vaikka miten nukkuisi, aina vaan väsyttää. Huomaan itsekin saman, että jos ei pääse liikkumaan, se vaikuttaa samantien mielialaan. Tässä märehtiessäni juuri tutkailen taivaalle, josko sieltä ei taivas kaatuisi niskaan ja tästä vetäisi lenkkarit jalkaan... Hyvä lenkki - parempi mieli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Mulla ei kyllä ole tänä syksynä vielä kauheasti väsyttänyt tai masentanut. Ootko tsekannut veriarvot tai onko sulla riittävästi liikuntaa? Tai painaako joku asia mieltä erityisesti?

      Poista