sunnuntai 26. elokuuta 2018

Voiko maksaminen enää helpommaksi muuttua: Garmin Pay

Olen älykellon päivittäinen käyttäjä ja himoitsen itselleni uudempaa mallia, jolla maksaminenkin sujuisi kuin tanssi!

Sporttisena mimminä olisi mukavaa, kun ei tarvitsisi kantaa lompakkoa mukana. Nyt täytyy aina kikkailla kolikkojen tai korttien kanssa siltä varalta, että lenkki päätyykin kahvilaan tai kuntosalilta täytyisi ostaa välipalaa. Sitten saa pelätä, että kortti tipahtaa takin taskusta vahingossa kun kaivat jotain koiran kakkipussia :D.. Myös ruokakaupassa asiointi nopeutuisi ja tuntuisi turvallisemmaltakin, kun ei tarvitsisi aina kassalla kaivaa lompakkoa repun pohjalta.

Kuva: Bogdan Glisik, Unsplash.com

Garmin Pay

Tässä blogitekstissä esittelen Garmin Pay:n eli sporttikellovalmistajan uudet mallit, joilla voi maksaa lähimaksupäätteillä. Myös Apple Pay toimii vastaavasti käsittääkseni puhelimella sekä Applen älykellomallilla. Itse olen kuitenkin Garminin koulukuntaa kellojen suhteen :)

Täältä löytyy Garminin videonpätkä maksamisen toiminnallisuudesta ja korttien liittämisestä kelloon.
Suomessa Garmin Pay-maksamista tukevat toistaiseksi isoista pankeista Nordea ja Danske, sekä mm. Finnair Plus Mastercard.

Itselleni videolta yllätyksenä tuli, että kelloon annetaan aina 24 h välein itse valittu pin-koodi, mutta sen jälkeen saman vuorokauden sisään uusia ostoksia voi tehdä ilman koodia.  Koodin näpyttelyssä tuskin kauaa menee, kunhan sen oppii. Tämä varmasti vähentää maksuhuijausten mahdollisuutta. Itselläni Nordean kortit on kytketty Nordea Wallet-sovellukseen, joten maksuista tulisi kuitenkin ilmoitus puhelimeen välittömästi, jos kello vaikka varastettaisiin ja sitä käytettäisiin väärin.

Lähimaksuhan on Suomessa rajattu 25 €:n, joten isompiin ostoksiin täytyisi vielä jaksaa laukkua kaivella. Ulkomailla olen törmännyt mm. 30 € lähimaksurajaan (Espanja) joten rajat voivat EU:n alueellakin vaihdella. En tiedä toimisiko Garmin Pay + kortin tunnusluvun asettaminen laitteeseen? Osaako joku kommentoida tähän? Kelloon voi kytkeä myös useampia kortteja ja valita aina halutun kortin kyseiseen ostokseen.

Garminin sovellus on vähän kökkö, koska se ei aina yhdistä bluetoothilla puhelinta ja kelloa niin nopeasti kuin toivoisin. En toki tiedä onko puhelimen vanhuudesta kyse vai mistä. Esim. sporttisuoritusten lisääminen voi itselläni viedä vähän aikaa kun puhelin ei reagoi klikkaukseen. Eli in case of emergency, onnistuisiko kortin säätöjen tekeminen nopeasti kassatilanteessa, en tiedä.

Maksamiseen soveltuvat Garmin mallit ovat: D2 Delta S, D2 Delta PX, fenix 5 Plusfenix 5S Plus, fenix 5X Plus, Forerunner 645 MusicForerunner 645, vivoactive 3 Musicvivoactive 3.

Edullisin näistä on vivoactive 3 jonka omakseen saa edullisimmin 319 €:lla. fenix 5 Plussasta saakin pulittaa vähintään 750 €.

Itselläni on nyt vaatimattomampi käytettynä ostettu malli, jolla maksaminen ei onnistu. Tuskin raaskin pitkään aikaan vaihtaa, mutta seuraava kellohankinta tulee olemaan maksuominaisuudella varustettu.

Mieheni kysyi jo tärkeän kysymyksen: täytyykö älypuhelin olla lähettyvillä kun maksun tekee? Ei tarvitse! Ja jos kellolla maksaminen tuntuu kaukaiselta, apple pay ja nordea walletilla voi jo maksaa vain puhelinta vilauttamalla lähimaksupäätteeseen! Melkein yhtä kätevää!

Onko lukijoilla kokemuksia? 

2 kommenttia:

  1. Hei. Oletko saanut Garmin Payn toimimaan debit puolella? Minulla on Nordean MasterCard yhdistelmäkortti, jonka laitoin aikanaan toimimaan Vivofit 3.n maksukorttina. Maksaminen onnistui, mutta kaikki ostot meni credit-puolelta. Vaihdoin saman kortin debit puolen, niin kaikki näkyy ok puhelimessa, mutta rannelaite herjaa että lompakko on tyhjä. En saa siis jostain syystä debitpuolen korttia näkymään rannelaitteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tapani, kiitos kommentistasi! Minulla ei valitettavasti ole tuota Garmin Payta vielä itselläni käytössä eikä myöskään yhdistelmäkorttia, joten vaikea sanoa. Uskoisin, että kysymällä Nordean asiakaspalvelun kautta Garmin Pay:n erikoistuneita henkilöitä asia selviäisi. Tai jotenkin deaktivoit Walletista tuon kortin ja sitten taas uudelleen aktivoit. Toisaalta luotolla maksaminen ei haittaa koska Walletissa on myös ominaisuus, että yhdellä klikkauksella voit siirtää varat luottokortille käyttötilin puolelta siten että luottokortti nollautuu.

      Poista