perjantai 5. huhtikuuta 2019

Elämä muuttuu

Säästäminen on ollut tänä vuonna ajatusteni viimeisimpänä. Kirjoittamista ja sen tuomaa hyvää oloa on ikävä. Vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet sairaan nopeasti, arjesta selviytyen. Helmi- ja maaliskuu olivat suhteellisen pienten menojen kuukausia, vaikka maaliskuussa meni taas eläinlääkäriin melkein 700 euroa (hammashommia..).
En ole jotenkin ehtinyt käydä missään tai ostaa mitään.

Just nyt tuntuu työn puolesta ihan *askalta. Tuntuu, että olen epäonnistunut esimiehenä monessa mielessä ja porukka on vaan niin kovin väsynyttä, kuten itsekin. Työpaikkani on aika vakavamielinen ja siellä vaaditaan kovia tehoja ja suorittamista. Sellainen ei tee minulle hyvää, kun olen luonnostaan itsekin suorittamiseen taipuvainen. Ei tule naurettua töissä, ei. Pikemminkin olen jumissa "fight or flight"-modessa kaiket päivät. Kyynisyys alkaa hiipiä esiin. Onneksi henkisesti en ole aikoihin kokenut taakkaa ja esimerkiksi nukun hyvälaatuista unta, uskoakseni. On ollut niitäkin jaksoja, että käsittelen ikäviä työasioita unissani kaiket yöt.

No kuuluuko aikuisen elämä olla tätä? Ettei jaksaisi mitään ja työ ei oikein anna mitään? Viikonloppuna hoidat pyykit, siivouksen, kaupassakäynnin sekä liikunnan. Suoritus sekin.

Nytkin mulla on hauska ja jännittävä työmatka edessä, mutta en löydä intoa itsestäni.

MUTTA. Fokus on siirtynyt uudelle alueelle, olen nimittäin raskaana. Hyvin alussa, eli epävarmuutta (keskenmenon mahdollisuus) on. Tilanne on kuitenkin se, että jonkin verran se näkyy jo ja muutaman viikon kuluessa en varmaan pysty enää peittämään. Johtuen edellämainitusta, olen aika haluton etsimään uutta työtä tällä hetkellä.

Olisin toki toivonut, että minulla olisi hyvät likvidit säästöt äitiyslomaa ajatellen, mutta päin vastoin kävi. Toki tässä on vielä kuukausia aikaa säästää. Mutta isoja hankintojakin pitää tehdä. Jos kaikki siis ylipäätään menee hyvin.

En ole vielä ehtinyt oikein innostua asiasta ja välillä ihan pelottaa. Mutta toisaalta ihailen peilistä vatsaa ja yritän lähettää pikkuiselle rakastavia ja lämpöisiä ajatuksia <3

Talouspuolella pitäisi ehkä keksiä uusi kohde Amerin myynnistä jääneille rahoille tai sitten otan ne säästöpossun puolelle (=käyttörahaksi mahdolliselle kotihoidontuen kuukaudelle?).

Tällä viikolla yhtenä päivänä oli tosi kurja sää. Jätin koirat minimihoidolle pitkän lenkin sijasta ja lähdin hoitamaan asioita, mutta otin sen myös "omana aikana". Ostin meille uudet verhot ja jotain pientä kivaa. Oli aivan ihana saada olla hetki rauhassa, vain itseä varten. Näitä pitää saada lisää, jos haluan palautua jatkossakin. Voi, kun oma työ voisi sisältää tuollaisia! Ehkä äitiyslomalla on mahdollisuus..?

Onkohan tässä nyt käymässä niin, että mimmistä tulee mamma? ;) Nuoruus jää taa?

23 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon ja voimia arkeen! Hyvin se menee.

  VastaaPoista
 2. Hieno homma, on tämä ihan lepiä hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat vähän perspektiiviä elämääsi kun vietät lapsen kanssa aikaa himassa.

   Poista
  2. Kiitos, uskon että tuo on ihan totta :) Ja mukava, että sinäkin olet nauttinut.

   Poista
 3. Voi kuinka hienoa!Paljon onnea!

  VastaaPoista
 4. Onnea!! Anna itsellesi lupa vaipua vauvakuplaan ja suhtaudu työhön sen mukaisesti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, luulen, että hormonit hoitavat minut tuohon kuplaan ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
 5. Paljon onnea! Tuntuu, että viime aikoina olen lukenut paljon erinäisistä ihmisistä, jotka ovat löytäneet innostavan suunnan elämälleen juuri äitiysloman aikana, kun oravanpyörästä edes hetkeksi pääsee irti ja on aikaa omille ajatuksilleen. Toivotaan, että tämä tuo sinulle samanlaisen mahdollisuuden.

  VastaaPoista
 6. Hei, paljon onnea jo! Olen yksi vakkarilukijoistasi, ja taidamme mennä aika samoilla viikoilla raskaudessa. Aika alussa, eli keskenmenon mahdollisuus on vielä, mutta silti vatsa on jo vähän turvonnut.

  Itse olen saanut säästettyä lasta ja kotiinjäämistä varten jo jonkin verran, toki olen siis säästänyt tätä tilannetta varten jo ennenkuin lapselle oli edes annettu mahdollisuus.

  Nyt vaan sitten seuraaville kuukausille säästömoodi päälle. Mikä tarkoittaa toisaalta myös sitä, että itse ostan budjettiin mahtuvia asioita jo nyt "varalle", koska kun tulot vähenevät ei kaikkea tarvitsisi sitten enää hankkia. Eli ostin uuden puhelimen, koska vanha jos sen verran vanha ja uuden sain tosi hyvällä tarjouksella.

  Tsemppiä myös työelämään, vähän sama fiilis omasta työstä. Ihan sama paljonko annat työlle, se ei kuitenkaan ole tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea myös sinulle! Paljonko olet säästänyt ihan äikkäriä ajatellen?

   Poista
  2. Säästöjä on kertynyt noin 8000€. Näistä on tarkoitus rahoittaa oma osuuteni lasta varten hankittavista tavaroista/vastteista yms. sekä maksaa omat menot äitiysvapaalla ja mahdollisesti puoli vuotta hoitovapaalla ollessa.

   Mieheni maksaa varmasti isomman osan pakollisista menoista äitiysvapaan aikana, mutta toisaalta haluan myös itse vaikuttaa omaan rahankäyttööni ja hankintoihin, jolloin saan ne tehdä vapaasti omilla rahoilla.

   Poista
 7. Paljon onnea! Toivottavasti raskaus sujuu kaikin puolin hyvin :) Elän tähänastisen elämäni onnellisinta aikaa nyt äippärillä, kun oma pikkuinen tuhisee päivät kainalossa <3

  VastaaPoista
 8. Olen uusi lukija, ja kylläpä tulin hyvälle mielelle tämän postauksen rehellisestä sävystä. Virkistävää lukea blogitekstiä, joka ei ole pelkkää elämän ylistämistä! :) Samaistun myös moniin ajatuksiisi, vaikka elämäntilanteemme ovat hyvin erilaiset.

  Hurjasti onnea, ja tsemppiä edessä (tai varmaan pikemminkin jo käynnissä) olevaan elämänmuutokseen! Kuten jo edellä muut kommentoijat ovat todenneet, jotakin oikein hyvää uutta sieltä varmasti on tulossa.

  VastaaPoista
 9. Onnittelut! Itse olen äitiyslomalla 3kk:n ikäisen tytön kanssa :) Rahatilanne on tiukka, mutta ihan hyvin pärjätään. Kirjoittelen lapsiperheen rahojen riittävyydestä blogiini, käy tsekkaamassa jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea! Teille on tulossa isoja muutoksia :)

  VastaaPoista
 11. Onnea! Äitiyslomailu on oman kokemukseni perusteella leppoista (tai ainakin se on ollut sitä tähän asti). Voin luvata, ettei rahaa mene lapseen läheskään niin paljon kuin sitä ensi alkuun kuvittelee. Lapset nimittäin pärjäävän hyvin rakkaudella ja lämmöllä - kaikki muu on toisarvoista. Vanha sanonta väittää, että lapsi tuo rahat tullessaan. Itse säästelen sanonnasta huolimatta kustantaakseni pari hoitovapaakuukautta.

  VastaaPoista
 12. Isot onnittelut vauvauutisesta! Itsellänihän oli aika lailla sama tilanne töiden kanssa, mutta nyt vieressä tuhisee 2vk vanha pieni mies ja on tämä kyllä parasta ikinä <3 Töissä en ole ollut nyt reiluun kahteen kuukauteen, ja on tehnyt todella hyvää. Jopa alanvaihto on pyörinyt mielessä, kun meidän yli viikon sairaalassaolon aikana tajusin, että jotkut ihmiset oikeasti tekee työtä millä on merkitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävikin mielessä, että mitä teille kuuluu. Suuret onnittelut pikkumiehestä!

   Poista
 13. Onnittelut! Osuu sitten sopivaan saumaan breikki, jos työt ei oikein luista. Etäisyys yleensä kirkastaa ajatuksia.

  VastaaPoista