keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Mimmin keskikesän terveiset

Hola!

Viikon tuijotellut blogia ja pohtinut järkevää kirjoiteltavaa. Mitään fiksua ei ole mielessä, joten kerrotaanpa sitten ihan kuulumiset.

Duunissa vaikutti, ettei homma rauhoitu sitten millään. Mutta nyt on pari päivää mennyt iisimmin ja ihan mukava ottaa leppoisasti kesällä. Olen tehnyt ylitöitäkin, mutta myös pari normaalipituista tai jopa lyhyempää päivää.

Kotiarki on aika rutinoitunutta nyt kesälläkin. Samat kuviot toistuvat, eli lemmikkien ja kodin hoito sekä kuntosalilla käynnit.

Huolta ja murhetta on koiran terveyteen liittyen. Tutkimuksiin on mennyt jonkin verran rahnaa. Luojan kiitos, ettei ole rahasta kiinni tämä homma. Yksi stressinaihe vähemmän.

Tietsikka on esittänyt hajoamisen merkkejä ja onhan se jo vanha kapistus. Toivottavasti vielä saa lisäaikaa jollain konstilla, ettei tarvitse miettiä uuden ostoa. Ilman ei pysty elämään mutta voisihan se olla hauska kokeilla tietokoneetonta elämää jonkin aikaa. Siis olettaen, että voi lainata puolisolta tarvittaessa ;)..

Etenkin maanantaisin aina mietityttää duunissa käyminen. Pitäisikö nyt nuorena ja lapsettomana repäistä ja toteuttaa omat haaveet silläkin uhalla, että joutuu irtisanoutumaan duunista... en uskalla eikä ole tarpeeksi säästöjä. En tiedä olisiko se sen arvoista kuitenkaan. Ja kun mietin, että oma "uhrautumiseni" töissä käymisestä on niin naurettava verrattuna vaikka sellaiseen, että moni elää tahtomattaan vaikka ilman puolisoa.

Talouspuolella kasvatin yhtä rahastoon menevää kuukausisäästösummaa ja yritän nostaa loppuvuoden säästöastetta tiukentamalla kukkaronnyörejä. Vaikeampi homma kun tuli noita yllättäviä eläinlääkärikuluja, ehkä tulee läppärin ostoa ja reissuja ehkä tulossa.

Osakkeet ja rahastot on hyvällä mallilla ja jos enemmiltä ylläreiltä vältytään niin loppuvuodesta pääsen tekemään ylimääräisen asuntolainanlyhennyksen.

Kuva: Daria Nepriakhina, Unsplash.com

Sireenit tuoksuvat, linnut laulavat ja todistetusti kerran on ollut shortsit jalassa - joten kai sitä kesäksi voi kutsua!

Ihanaa ja rentouttavaa juhannusta!
8 kommenttia:

 1. Toivottavasti Musti tulee pian kuntoon! Se aina stressaa pahasti jos karvakorvilla on joku asia vinossa, ne kun eivät osaa siitä itse kertoa niin helposti iskee avuttomuuden tunne. Olisi sietämätön ajatus että joutuisi siihen päälle vielä murehtimaan rahanpuutettakin :(

  Itsellekin ovat tuttuja nuo ajatukset, että näin lapsettomana olisi hyvä ja helppo hakea muutosta asioihin joihin ei ole tyytyväinen (kuten työkuviot..) mutta hitsi kun ei meinaa uskaltaa! Aina tulee vaan mietittyä että kitisenkö nyt kuitenkin turhasta, ja joudunko ojasta allikkoon jos lähtee tekemään hätiköityjä päätöksiä. Mutta tuleeko asioihin kuitenkaan muutosta jos ei itse ole valmis ottamaan riskejä tai tekemään mitään sen eteen? Vaikeita päätöksiä nämä.

  Oikein koivuntuoksuista ja rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaistun täysin tuohon että nyt olisi vielä suht nuorena ja lapsettomana hyvä mahdollisuus ottaa ja repäistä, mutta kun ei vaan uskalla! Minäkin teen tosi pitkää päivää töissä ja vaikka palkka onkin sen mukainen ei se tunnu omalta jutulta. Puoli vuotta tässä on jahkailtu ja luulen että lopputulos on se, että jonkunlainen irtiotto tässä on otettava. Siihen kun kerran mahdollisuus on!

   Poista
  2. Kiitos, toivottavasti tosiaan tulisi vielä hyviä vanhuusvuosia kaverille :). Irtiotot ja muutokset voivat tosiaan mennä pieleenkin, mutta taistelemalla niistäkin selviää. Kiiltokuvatarinoita vaan päätyy enemmän lehtiin.

   Poista
 2. Kokeile vanhaan tietokoneeseen linux käyttöjärjestelmää. Esim. Ubuntu, Lubuntu tai Linux Mint.

  VastaaPoista
 3. Hyvää juhannusta! (Minulla lapset nukkuu ja minä juon kahvia. Aurinko paistaa. Ihana aamu!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavalta kuulostaa, rauhallinen hetki omaa aikaa :)

   Poista
 4. Mieti kuinka paljon ihmiset jättävät heille tärkeitä asioita tekemättä uskalluksen puutteen vuoksi. Eihän sitä ikinä tiedä ellei kokeile :)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa pohtia mitä se oikeasti on sitä mistä haaveilee? Jos tahtoo esimerkiksi kiertää maailmaa ei se välttämättä tarkoita vuoden kestävää maailmanympärysmatkaa. Pari-kolmekin kuukautta voisi riittää ihan hyvin ja olisi varmastikin melko helposti järjestettävissä, koska palkallista lomaa tuosta ajasta olisi jo 5 viikkoa niin ei siihen tarvita kuin muutama viikko lisää niin on jo pari kuukautta vapaata töistä:)
  Jos taas juuri kyseinen työnkuva tai työtehtävät ahdistaa kannattaa jutella voisiko työtehtävää muuttaa tai viikottaista työaikaa vähentää jolloin se ei olisi niin kuormittavaa?
  Muutokset ovat aina pelottavia ja jännittäviä, mutta mikä on pahinta mitä pomosi voi sinulle sanoa jos kysyt palkatonta vapaata tai työtehtävien muutosta? Ei hän varmastikaan sinua erota työtehtävistäsi. Jos asia ei jostain syystä sillä hetkellä niin hän varmasti sanoo "Kiitos ehdotuksestasi, valitettavasti se ei nyt järjesty.." Toisaalta hän voi taas sanoa "Hei, olet hoitanut työsi tosi hyvin, olen siitä kiitollinen ja katsotaan miten saisimme järjestettyä sinulle muutaman viikon loman"
  Ja jos työpaikka ylipäätään nyppii niin paljon, että vapaa-ajalla ei pääse kunnolla työahdistuksesta eroon niin sitten vain uutta työpaikkaa etsimään

  Mukavaa kesää sinulle, tsemppiä työkuvioihin ja toivottavasti lemmikkienkin asiat tulevat kuntoon!

  VastaaPoista