maanantai 13. elokuuta 2018

Heinäkuun kulukatsaus ja virittelyä syksyyn

Lomalta paluu koittaa ja samoin mahdollisuus pitkästä aikaa istahtaa tietokoneen ääreen. Tämä tarkoittaa tietenkin heinäkuun kuukausikatsauksen tekemistä, vähän myöhässä, mutta kuitenkin.

Numeerisesti suorastaan v*tutti katsoa laskelmaa, joten turhaan sitä tässä avaan tarkemmin.
Palkkaa tuli nettona n. 2300 € ja menot olivat kaikkiaan yli 3300 €.

Meni yli tonni koiran hoitoon ja toinen talvilomamatkan lentoihin. Koira sai jatkoaikaa ja voi nyt hyvin. Saamme toivottavasti vielä useampia yhteisiä tulevia vuosia - en voi laskea sille mitään rahallista arvoa. Heinäkuu sitten menikin aika lailla tämän asian huolehtimisen ympärillä. Onneksi läheiset vierailivat juuri heinäkuussa minun luonani, joten en joutunut käyttämään tässä enempää lomapäiviä kuin oli pakko.

En ole koskaan käynyt "kaukomailla" ja onnistuin töiden puolesta sen järjestelemään, joten tulevana talvena nautitaan toivottavasti hetki lämmöstä ja auringosta. Lennot ostin nyt, joten muut kustannukset toteutuvat vasta syksyn mittaan, kun ehditään reissua tarkemmin suunnittelemaan.

Heinäkuussa nautittiin kerta kaikkiaan upeasta intiaanikesästä, jopa niin, että oli pakko vain löhöillä rannalla korkean lämpötilan vuoksi ;)..

Vaikka en tänä kesänä viettänytkään pitkää lomaa, tuntuu nyt, että haluaisin kovasti kaikkea aktiviteettia elämään. Perus syksyinen vire: uuden "työkauden" alku, viileä ilma tuo virtaa ja pienen arkipysähdyksen jälkeen on tilaa ajatuksille.

Hieman hirvittää toisaalta, miten saa kaiken järjestettyä kun on monenlaista menoa ja meininkiä tulossa niin duunin kuin yhdistyksenkin puolelta. Treeni-intoa piisaa ja ajatuksena olisi panostaa tänä syksynä myös vaeltamiseen/luontopoluilla kuljeskeluun. 

40 % säästöastetavoite ei taida toteutua, ellen onnistu minimoimaan täydellisesti kaikkea loppuvuoden kulutustani. Ja itseni tuntien se ei onnistu. Mutta yritän!

Kuva: Zach Betten, Unsplash.com
7 kommenttia:

 1. Itse kanssa juuri eilen kirjoitin kuinka on harrastusinto päällä. Olen myös pitkään miettinyt vaellusharrastuksen aloittamista, mutta tämä on toistaiseksi jäänyt ajatuksen tasolle. Meillä ei ole autoa, niin tämä on hiukan vaativampi missio. Toisaalta, ei se ole kuin järjestelykysymys, pitäisi varmaan tässä energianpuuskassani tämäkin asia saada pois päiväjärjestyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä päin Suomea vaikutat? Aika lähelle pääsee julkisillakin monesti tai fillarilla vähintään. Etenkin päiväretkille.

   Poista
  2. En asu Suomessa, mutta kyllä täälläkin julkisilla pääsee, se on vaan omasta viitsimisestä kiinni :D

   Poista
 2. Täällä samoja suunnitelmia - urheilu maistuu kuuman kesän jälkeen taas ihan eri tavalla ja syksylle on buukattuna pari vaellusreissua. Ollaan tähän asti menty teltalla, mutta nyt ostettiin riippumatot ja syyskuussa päästään niitä testaamaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mahtavasta blogista! Itse tänä vuonna tuli startattua vaellusharrastus ja siitä tulossa lähiviikkoina pieni kirjoituskin tuoreessa blogissani :) https://parempaanelamaan2023.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi visiitistä :) Mielenkiintoista, jään odottamaan kokemuksiasi!

   Poista