lauantai 1. joulukuuta 2018

Marraskuun iso hankinta ja matkavalmisteluja

Olen toivonut jo jonkin, että mulla olisi jotain sanottavaa ja ennenkaikkea jokin taloudellinen motivaattori. No eipä oikein ole. Oravanpyörästä on tullut pysyvä ja kohta olen sellainen elämäänkyllästynyt ja kaavoihin kangistunut täti-ihminen :D.

Marraskuu meni mukavasti, oli ystäviä ja perhettä vierailemassa, käytiin leffassa ja teatterissa, ravintoloissa. Yleistä uupumusta on ollut, ei niinkään sellaista väsymystä, että töiden jälkeen nukahtaisi. Eikä ole voinutkaan nukahtaa, sillä joka päivä on ollut jotain puuhaa.

Aloin miettiä, johtuuko uupumus siitä, että työ ei innosta tai palkitse riittävästi? Aina välillä innostun kyllä, mutta joku siinä on pielessä.

Olemme alkaneet miettiä perheen perustamista ja haluaisin sen pitää keskiössä lähitulevaisuudessa. Siksi en haluaisi alkaa etsiä uutta työtä. Ja jos totta puhutaan, en ole varma, olisiko muualla paremmin ollenkaan.

Ostin huonosti nukutun pätkän jälkeen uuden patjan ja petarin. Selkäkivut katosivat heti ekana yönä ja olen voinut paremmin! Myös lenkkeillessä huomaa, että epämiellyttävät tuntemukset selässä ovat kadonneet. Kärsin ihan turhaan pari vuotta liian kovalla patjalla. Nyt nukun jopa selälläni pitkiä aikoja.  Hyvä investointi elämänlaatuun.

Yritin kategorisoida pivotilla menoja ja tuloja, päädyin jotenkin seuraavanlaiseen teokseen. Markkinointikulut saan takaisin (eivät ole henkilökohtaisia menoja), Mobilepay-kategoriassa on mm. sähkölaskua ja ruokamenoja. Lahja-asia on edelliseltä kuulta palautusta kimppalahjasta.

Tarkastelin Norwegianin tiliotetta ja ihmettelin noin 9 euron kulua pitkään. Sitten muistin, että siinähän oli minun ja puolison yhdet lennot :D.. olin käyttänyt taas cashpointseja ja sain noin 90 euroa alennusta lennoista.

Ruokakauppamenot näyttävät pieneltä tässä kuussa. Johtuu mm. siitä, että palautin ostamani pyörän talvirenkaan (sain ilmaiseksi vastaavan) ja sain rahat käteisenä takaisin. Lisäksi käytettiin joskus lahjaksi saatuja s-ryhmän lahjakortteja. Mutta muutenkin olen käynyt vähemmän kaupassa ja tehnyt isompia satseja. Meillä oli tosiaan kaksi kertaa viikonloppuvieraitakin ja kestitsemiseen meni jokunen euro (etenkin alko-kategoria).

Auto kävi huollossa ja lisääkin lentoja tuli lomamatkalle hankittua. Ensi kuussa realisoituu paljon enemmän matkakuluja, kun maksamme majoituksista. Käyn vielä kerran sokeroinnissa ennen reissua ja yritän tehdä siitä elämää helpottavan tavan. Jos se siis alkaa toimia. Elämä on kyllä helppoa kun ei tarvitse miettiä jatkuvasti ihokarvoja. Treenaan kuitenkin monta kertaa viikossa ja täytyy miettiä aina ennen lähtöä mitkä vaatteet voi pukea (näkyykö kainalot tai sääret)..

Joulukuussa asuntolainan kulupuoli tipahtaa prosentin kymmenesosan.

Tämä vuosi tulee olemaan melkoinen välivuosi tässä säästämisen matkassa, mutta toivon ensi vuodesta parempaa. Syytän kaikesta työstressiä ja elämän epävarmuutta ;)..


Kategoria Summa / Amount
Markkinointi -24,8
Kampaaja ja sokerointi -271,9
Uudet Patjat -640,9
Ruokakauppa -151,13
Lemmikit -102,48
Alko -41,37
Huoltoasemat -4
Pikkujoululahja -4,99
Vaatteet ja asusteet -114,9
Autohuolto -80
Lennot -173,27
Puhelinlasku -7,99
MOBILEPAY -66,6
PALKKA 2420,08
Sijoitukset -150
OPINTOLAINA -115,06
ASUNTOLAINA -404,55
VAKUUTUS -100,58
KIMPPALOTTO -6
LAHJA 32,7
Ravintolat -108,4
Kaikki yhteensä -116,14

6 kommenttia:

 1. Hyvä jos unet ovat parantuneet uudella patjalla. Hyvästä yöunesta kannattaa maksaa.

  VastaaPoista
 2. "Tämä vuosi tulee olemaan melkoinen välivuosi tässä säästämisen matkassa, mutta toivon ensi vuodesta parempaa. Syytän kaikesta työstressiä ja elämän epävarmuutta ;)". Säästämisessä tulee väistämättä ylä- ja alamäkiä kuten elämässä yleensäkin. Kunhan pitää jonkinlaiset rajat itsellään voi joskus ottaa rennomminkin. Tsemppiä, laitoin blogisi seurantaani.

  VastaaPoista
 3. Nyt kun olette harkitsemassa perheen perustamista,olisi mielestäni elämää helpottava asia aloittaa jo säästäminen siihenkin. Mahdollistuisi myös kotiin jääminen edes hetkeksi kauemmin, jos itsestä siltä tuntuisi.

  Olen säästänyt mahdollista perheenlisäystä varten erilliselle tilille nyt lähes kolme vuotta. Tällä hetkellä kasassa on sen verran rahaa, että pitäisi pärjätä pienentyvillä tuloilla ja saisin ainakin puoli vuotta lisäaikaa jäädä kotiin tarvittaessa. Ja lapseen liittyvät hankinnatkin maksavat, joten ei tarvitse niitä maksattaa muista säästöistä.

  Sitähän en tiedä koska saamme perheenlisäystä, vai saammeko ollenkaan, mutta olenpahan jo varautunut.

  Ja pärjäähän sitä pienemmilläkin tuloilla aikansa, mutta omaa elämääni helpottaakseni alpin säästämään jo ennen oikeaa yritystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa ollut suunnitelmallinen! Hyvä olisi tosiaan ennakoida..

   Poista
 4. Kannatan myös järjestelmällistä säästämistä perhevapaita silmälläpitäen! Itse sain jäädä huoletta lapsen kanssa kotiin ja sen lisäksi jatkaa töissä vain osa-aikaisena. Olen pystynyt ylläpitämään lähes samanlaisen elintason kuin ennen lasta, vaikka en ole tehnyt täyttä työviikkoa lähes kolmeen vuoteen. Sen sijaan hyvin tienaavat ystäväni eivät olleet niin hyvin varautuneita ja joutuivat menemään töihin jo vauvan ollessa vuoden ikäinen. Toki jokainen tekee kuten itse parhaaksi näkee, eikä töihin palata aina välttämättä pelkästää rahan takia.

  VastaaPoista
 5. Joissakin työehtosopimuksissa 3 ensimmäistä kuukautta äitiysvapaata on täydellä palkalla ja loput kuukaudet noin 70% tuloista (vai onkohan se muuttunut 10 vuodessa miten paljon). Joka tapauksessa ei tehnyt isoakaan lovea yksikään äitiysvapaa kukkarooni (olen ollut neljästi). Pyrin ostamaan kaikki käytettynä, ja paljon saimme myös lahjoituksena. Ja kun on kerran saatu perustarvikkeet, ei tarvitse ostaa kuin vähän lisää uusia vaatteita ja ruokaa ja vaippoja. Imetys onnistui jokaisella onneksi niin maitoihin ei mennyt yhtään rahaa, ne onkin ihan järkyttävän kalliita. Muuten mentiin kyllä kauppojen purkkiruoilla, en todellakaan jaksanut väsätä ennen 8kk ikää yhtään soseruokaa.

  Rahan vuoksi älä siis murehdi etukäteen. Eikä oikein kannata murehtia muutenkaan. Lasten kanssa kun on turha suunnitella muutenkaan liian tarkasti mitään, kannattaa vaan mennä tilanteen mukaan :) näin ei tule edes paha mieli jos joku asia ei mene suunnitelmien mukaan.

  VastaaPoista