keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Mistä kirjoittaisin - lokakuun kuulumiset

Äitiyslomailija täällä hei!

Kohta kaksi viikkoa äitiyslomaa takana päin ja ei voi kuin todeta, että on tämä luksusta. Kiitos hyvinvointivaltiomme. En muista, milloin viimeksi olisin voinut nukkua niin paljon kuin haluan tai ulkoiluttaa koiriani päivällä valoisaan aikaan myös syksyllä. Vointini on ollut ihan hyvä toistaiseksi, joten olen todellakin saanut nauttia. Toki olen monta päivää käyttänyt myös siivoamiseen ja sen sellaiseen arkiseen.

Aika menee kuin siivillä. Haaveet päivittäisestä rentoutumisesta ja joogasta ovat kyllä jääneet arkisempien asioiden alle, mutta tämä on vain valintakysymys. Päivänsä todella saa kulutettua lukemalla aamulehteä (useimmiten illalla), päiväkävelyillä, lounaan valmistuksessa ja hoitamalla ehkä jonkun yhden "juoksevan asian" kuten kirppari- tai apteekkikäynnin.

Vaikka selvästi kaipaankin myös sosiaalisempaa elämää (työpaikan pienet piirit olivat sentään jonkinlainen sosiaalinen yhteisö), niin on tämä tarpeen levähtää ennen vauvan syntymää. Aiempi arki töissä ja koirien hoidossa (etenkin raskaana) oli kuitenkin kohtalaisen rasittavaa. Toisaalta uskon, että hyvä fyysinen kunto ja päivittäinen liikkuminen ovat edesauttaneet pysymistäni työkykyisenä.

Vauvan tuloon en osaa suhtautua kovin konkreettisesti. Toivon, että hormonit laukaisevat hoivavietin ja rakkauden aikanaan. Sänky on pedattuna ja jotakin vaatetta silitetty kaappiin. Toivotaan nyt, että kaikki menee hyvin. Alussa on varmasti totuttelua ja opettelua meille kaikille. Mies joutuu ottamaan vastuuta kodista ja koirista, minä enemmän vauvasta ja koirat odottamaan vuoroaan. Muutamassa kuukaudessa uusi rytmi löytynee...?

Talouteni osalta hieman stressaa aika pieneksi jäävä vanhempainpäiväraha, mutta ei auta kuin elää nuukasti. Ja tietenkin mahdolliset kotihoidontuen kuukaudet tulevat olemaan aikamoista kituutusta. Olen laskelmoinut, että käteen jäisi ehkä n. 1500 €/kk vanhempainpäivärahakaudella. Toki siihen lisäksi tulee lapsilisä, joka käsittääkseni on n. 90 €/kk.

Uusia menoeriäkin tulee, mm. vaipat ja mahdolliset korvikkeet. Ja jos joku kutsuu lounaalle/kahville, niin taatusti aion mennä, sen verran tärkeää tuo sosiaalinenkin elämä on. Työpaikkalounaat jäävät pois budjetista mutta työvaatteiden sijaan voi olla, että tarvitaan imetysvaatetta ja mikäli vanhat vaatteet eivät mahdu synnytyksen jälkeen, varmaan jotain tilalle... Tällä hetkellä repertuaariin kuuluu pari vanhaa trikoopaitaa, colleget ja äitiysfarkut sekä -mekko :) Simppeliä elämää sikäli! Kuntosalille päälle menee vielä 1-2 pitempää paitaa ja kahdet trikoot. Salin saisi jo laittaa synnytystauolle, mutta olen vielä käynyt 2-3 kertaa viikossa jossain venyttelyssä tai ihan salin puolellakin lyhyesti. Ja saunomassa toki :D.

Vauvaan liittyvistä hankinnoista suuri osa on nyt tehty ja melkein kaikki käytettynä. Olemme tarkoituksella jättäneet ostamatta mm. hoitopöydän, vaipparoskiksen, hoitolaukun, sitterin uuden kankaan, toiset lakanat (jos joku haluaa antaa lahjaksi), vaunuverhon (ehkä vielä tilaan sellaisen kun asumme pohjoisessa ja ulkona pitäisi pärjätä), mobilen ja leikkimaton..

Noniin, nyt kello lähentelee 14:00. Ruoka lämmitetty, syöty, itse leivottu korvapuusti samoin sulatettu pakkasesta. Kauppalista tehty ja seuraavat leivontasuunnitelmat odottavat. Ensin vain metsälenkille ja sitten kauppaan..
5 kommenttia:

 1. Oi, että mitä aikaa vietät! Ihan luksusta!

  VastaaPoista
 2. On tämä kotonaolo ollut kyllä kivaa aikaa :) Uskon että sinäkin nautit siitä.

  VastaaPoista
 3. Minäkin täällä kaiholla muistelen noita aikoja... Nautiskele! Ihania viimeisiä kituviikkoja sinne ;)

  VastaaPoista
 4. Todella myöhäiset onnittelut sulle :) Kuulostaa mahtavalta ajankäytöltä juuri ennen pienen tuloa (tosin hän on varmaan jo saapunut). Kivaa vauvatalvea sinne <3

  VastaaPoista
 5. En ole pitkään aikaan käynyt lukemassa blogeja ka olipa iloinen yllätys lukea vauvauutisesta! Avaathan vauvalle heti oman arvo-osuustilin ja laitat kaikki lapsilisät hänelle. Me olemme kaikkien viiden lapsen lapsilisät säästäneet ja ensi vuonna ensimmäinen saa omansa

  VastaaPoista