torstai 13. elokuuta 2015

Hallinnan puutetta

Aikaa vierähti kuin silmissä kun piti vähän kiirettä.. samalla huomasin, että koko säästämisen teema katosi elämästäni. Silloin kun ei ole aikaa suunnitella kauppareissuja tai ruokailuja tai on matkoilla eikä ennakointi aina onnistu, ote voi lipsua.

Itselläni oli töihin paluu melko rankka, sillä töitä olikin heti kolmen edestä. Samaan syssyyn osui avopuolison toiseen kaupunkiin muutto. Olin kaksi viikonloppua peräkkäin matkoilla, ja arki-illat tein töitä ja kävin pakollisissa harrastuksissa :).

Ostin myös muutaman ei-välttämättömän tuotteen (kauneudenhoito, harrastukset, kengät) ja yhden ihan vain houkutuksen... Leikkautin myös hiukseni kolmen kuukauden tauon jälkeen, ja ai miten se onkin ilahduttanut! Hiukset on lähes valmiit päivän koitoksiin kun herään.

Elokuun palkkakuitti ei paljoa lämmittänyt. Selviän palkallani ihan hyvin, mutta voisi se olla suurempikin. Työn vastuu ja määrä on korostunut äärimmilleen kollegoiden lomaillessa. Suuremmalla palkalla saisin omasta elintasosta kovasti pihistelemättä maksettua opintolainaa reilummin ja säästettyä myös asp-tilille ja uuden auton hankintaan.

Puolison muutettua kauas tulee auto työssäkäyvälle kulkijalle erittäin tarpeelliseksi, sillä VR:n junaliput ovat älyttömän kalliit ja meidän taloudellinen automme kuluttaa matkalla vain alle neljänneksen junalippujen hinnasta.

Tänään on ensimmäinen melko vapaa ilta pitkään aikaan. Sain vähän siivoiltua ja järjesteltyä, tarkoittaa myös mielessä eli tänne blogiin kirjoittamista. Töitä pitäisi kyllä vielä tehdä, ehkä avaan työkoneen tuossa iltalenkiltä palattua.

Yritän olla tarkempi rahan käytössä, ja nyt viikonloppuna yritän hankkia ilmaista evästä eli marjoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti