sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kuinka paljon harrastus saa maksaa ja marraskuun suunnitelma

Kirjoitusinto on aika pinnan alla, samoin kuin luovaan työhön varattu aika. Kuukauden taitepiste on kuitenkin hyvä hetki suunnitella tulevaa kuukautta. Aion myös pyrkiä "henkisyyteen" ja tietynlaiseen rauhallisuuteen, jos mieli alkaa haluta ostettavaa. Uskon, että meditaation avulla ihminen pystyy tekemään parempia ratkaisuja ja valintoja, ja olemaan tyytyväisempi nykyhetkeen. Aion ottaa meditaation osaksi arkea, edes muutamaksi minuutiksi joka päivä.

Harrastan kahta "lajia", joista toista urheiluseurassa, joka perustuu talkootyölle. Kausi- ja vuosimaksut ovat hyvinkin kohtuulliset. Toisaalta teen maksujen lisäksi talkootöitä vuodessa noin 3-4 päivää ja välillä vedän kursseja itsekin. Se on kylläkin välillä ihan mieluisaa, kun saa olla mukavien ihmisten kanssa ja hauskan harrastuksen parissa. Harrastuskustannuksista isoin tämän osalta ovat ehkä polttoainekulut treenipaikalle.

Toinen harrastukseni on sellainen, jota opettavat pääasiassa yksityiset opettajat ja harrastuskerran hinta vaihtelee 10-20 euron välillä. Olen päässyt onneksi tälläkin kaudelle kansalaisopiston kautta järjestettävään ryhmään, jossa tuntihinnaksi tulee ehkä 6 euroa. Käyn säännöllisesti tässä kansalaisopiston ryhmässä ja sitten ehkä keskimäärin 2-3 kertaa kuussa muualla, kalliimmilla tunneilla. Kuukausikustannukseksi tulisi tällöin noin 4x6€ + 2 x 13€=24+26=50 euroa. Ei mielestäni "paha", jos ajattelee kuinka tärkeää liikuntaharrastus on, jo ihan mielenterveyden ja työkyvyn ylläpidon kannalta. Harrastuskerran hinta laskee huimasti jos jakaisi tuon hinnan myös itsenäisten treenien osalle.

Kulttuuri-, taide- ja seurustelu ihmisten kanssa on myös sellainen, josta en halua säästää, jos tilaisuus kohdalle iskee. Elokuvissa käyminen, ulkona syöminen ja museot maailmalla ovat kuitenkin aika kohtuuhintaisia elämyksiä. Tällä viikolla on tullut käytyä leffassa, syömässä ja toisaalta myös nauttimassa kirjaston ilmaisista palveluista.

Palkkapäivään on vielä reilu viikko, mikä hieman hirvittää tässä kohtaa. Tilillä on 300 euroa, joista 50 euroa siirtyy säästöön huomenna automaattisesti ja varasin hierojan tulevalle viikolle. Tästä kustannus noin 40 euroa. Jäljelle jää 210 euroa. Ei siinä mitään, mutta tulevalla viikolla on luvassa pieni matka ja siitä saattaa aiheutua ylimääräisiä kustannuksia. Aion kuitenkin elää nämäkin päivät pihistellen ja suunnitellen ruokaostokset etukäteen. Jospa vaikka saisinkin jotain tästä vielä säästöön. Voi olla, että selviän ilman kaupassa käyntiä vielä muutamankin päivän, jolloin voisin ostaa yhdellä kertaa tarpeet palkkapäivälle saakka.

Edellisenä palkkapäivänä siirsin "ruokakortille" rahaa muistaakseni 200 euroa ja se on hujahtanut loppuun jo nyt. Toisaalta maksoin sieltä myös polttoainetta ja autojen pesuja. Olen myös hyödyntänyt nyt paljon kaapista jo löytyviä ainesosia, eli hetkellistä säästöä saa sillä tavoin aikaan. Pientä säästöä saan myös, jos jaksan pyöräillä töihin nykyistä enemmän.. noh, kumpaa säästän: hermoja ja aikaa vai rahaa? :)

Hyvää marraskuuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti