sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Rahanmenon marraskuu

Marraskuun palkkapäivä tuli ja meni. Käteen jäänyt palkka oli aika pieni, sillä nostin veroprosenttiani ja lounasseteleitä veloitettiin marraskuun palkasta. Tälle kuulle tuli laskuja ihan kiitettävästi ja säästötavoite 500 euroa heitti "häränpyllyä" heti alkuunsa. Lisäksi tein pienen mokan, joka paljastui vasta äskettäin. Rahansiirto ruokakaupan tilille/kortille oli mennytkin asp-tililleni :O Ei ihmekään, että tankkiautomaatilla korttitapahtuma hylättiin. ASPilta rahaa ei saa pois, joten vähän turha juttu tuo ylimääräinen vahinkosiirto.

Rahatilanne nyt:

Käyttö- ja etutilit yhteensä 
- 6210 €
ASP:
-7380 €
Opintolaina:
-16415 €
Luottokorttivelkaa:
-150€

Miinuksella siis ollaan edelleen ihan reilusti. Tilasin luottokortilla kahdet ihanat housut, jotka toisaalta toivat iloa elämään ja olin yhden päivän ainakin todella lapsellisen iloinen :) Kallista lystiä..

Marraskuulle tulee myös useampi työmatka, joten normaalia arkea tai kotona kokkailua ei juurikaan tule. Muutamia "turhia" ostoksia ja kahvittelua on tullut tehtyä. Täytyy skarpata - ja siksi palasinkin tänne blogin pariin tunnustamaan.. Ruokaostosten suhteen ajattelin tehdä niin, että käytän lounasseteleitä mahdollisimman paljon ja kotiin ostan lähinnä puuroa. Yksin asuessa kokkailu tuntuu jokseenkin turhalta. Jos syön kunnollisen tai raskaan lounaan, pärjään sillä välipalan avulla iltaan saakka. Työmatkalla ulkomailla saattaa tulla himoja tehdä ostoksia, mutta voi olla, ettei niille jää edes aikaa. 

Tarvitsisin myös talvikengät, sillä viime vuonna jouduin heittämään vetoketjujen hajottua kolme vuotta vanhat kengät pois. Tennareilla alkaa olla jo aivan liian kylmä ja vesi menee niistä läpi. Myös parturi alkaa taas olla ajankohtainen, mutta saattaa olla, että sen kanssa voin sinnitellä joulukuulle. Pikkujouluissakin pitäisi pärjätä jollain "vanhalla rytkyllä" ja omilla laittautumistaidoilla. 

Työmatkoista saan toki hyvät korvaukset, jotka sitten näkyvät plussana tulevassa palkassa. Joulukuussa on myös tulossa veronpalautukset. Varmaankin veronpalautuspäivänä teen ison lyhennyksen opintolainastani, jotta saan verohyödyt vielä tälle vuodelle, mutta säästötili ei jää hätätilanteita varten tyhjäksi.

Rahatietoisin tunnelmin kohti ensi viikkoa :) Luvassa onkin paljon ohjelmaa ja ainakin kaksi työpaikan tarjoamaa ruokailua!
 

2 kommenttia:

  1. Hei mullekin on kerran tapahtunut vahinkosiirto Aspiin! Sillon se otti rankasti päähän, mutta nyt sille voi jo nauraa ja säästöön ne kuitenkin menivät :)

    VastaaPoista
  2. Siellä vakaasti pysyvät, ja 4% korkotuottoa niille sitten jonain päivänä odotetaan :)

    VastaaPoista