sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Vuosi 2016 - mitä odottaa?

Vuoden vaihtuminen on taas yksi hetki lisää, jolloin ajattelen paljon "mitä pitäisi tehdä elämälläni" -ajatuksia. En tiedä mikä olisi unelmani, ammatillisesti tai harrastusmielessäkään. Olen vähän onneton tai sanoisiko, että arki painaa päälle. Asumme poikakaverin kanssa eri kaupungeissa, mikä sekin tuo omat haasteensa elämälle. Haluaisin panostaa omaan uraan, mutta se tarkoittaisi todennäköisesti muuttamista entistä kauemmaksi... mutta en ole ylipäätään varma riittääkö minulla jaksamista nykyistä enempään panostamiseen. Nykyisessäkin työssä on aika vaativia juttuja ja paljon tehtävää. Palkka on noussut vuoden aikana reilusti, mutta uusia nousuja ei vuoden vaihteen jälkeen ole tiedossa. Siltikin palkka jää reilusti kauas koulutustani ja kokemustani vastaavasta mediaanista.

Toisaalta haluaisin tehdä jotain, minkä kokisin itse tärkeäksi ja tuntisin olevani "valokeilassa".

Olen jopa pohtinut, onko tämä säästämiseen keskittyminen ollenkaan järkevä ajattelutapa elämässä? Pitäisikö säästämistahtia vähän hidastaa, jotta jäisi enemmän varaa nautiskeluun, spontaaniuteen ym... Toisaalta en kiellä itseltäni mitään normaaleja asioita, jos niitä nyt eteen sattuu. Siis vaikkapa drinkkejä kavereiden kanssa en jätä väliin. Järkevä aivopuoliskoni kuitenkin painostaa ajattelemaan säästämistä. Rahaa kuluu kuitenkin pakollisiin asioihin melko paljon nykyään.

Säästämispuolella olenkin miettinyt, miten voisin vähentää kulujani ensi vuodelle. Nykytilanteessa en voi luopua autosta, ja nykyinen automme on todella taloudellinen. Uuteen parempaan, turvallisempaan ja mukavampaan vaihtamalla saa vain lisää kustannuksia.

Voin säästää:
-harventamalla 2-3kk välein parturia vielä harvempaan..?
-suunnittelemalla ruokailuja paremmin ja ostamalla kaupasta reseptien mukaisia tarvikkeita
-ostamalla edullisempia tarvikkeita..?
-miettimällä tarkemmin onko ostos pakollinen tai voiko sen korvata jollain toisella/digitaalisella ratkaisulla, ilmaisella tai lainaamisella tms?
-saunomalla vähän vähemmän saa pienemmän sähkölaskun
-vaihtamalla oma kännykkäliittymä vieläkin edullisempaan
-netistä en maksa nytkään mitään
-jos löydän työn miehen kaupungista, yhdessä asuminen takaisi hieman edullisemmat asumiskulut ja ehdottomasti vähemmän matkakuluja molemmille
-mistähän vielä voisi säästää?? voiko mäyräkoiran luontoon päästää? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti