keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Veronpalautukset ja rahatilanne 2.12.

Aikamme mietittyämme jätimme puolison kanssa auton ostoprojektin taka-alalle. Muutama laskelma excelissä todensi, että varaa ei oikeastaan  todellakaan ole.

Minulle tärkein taloudellinen asia tänä vuonna oli asp-tilin kartuttaminen ja opintolainan maksamisen aloittaminen. Lisäksi opintolainaa piti saada lyhennettyä reilusti, Kelan opintolainavähennyksen takia.

Tänään pankki oli tehnyt pyyntöni mukaisen lyhennyksen opintolainasta. Säästötilille jäi kammottavan pieni summa: nippa nappa alle 2000 euroa. Lainaa on nyt enää reilut 12Keur, jota voin tästä eteenpäin lyhennellä hitaammin.

ASP:llä on jotain 7-8 KEUR väliltä. Täys kymppi olisi mukavan näköinen lukema :) Mutta minkälaisella ajanjaksolla se pitäisi saada täyteen?

Muita tavoitteita talouden osalta olisi autoon säästäminen, rahastosijoittamisen jatkaminen säännöllisesti ja säästötilin muhkeuttaminen tästä.

*Autoa varten tarvitsisin noin 5000 euroa
*Rahastosijoittamiseen voisin laittaa 50 €/kk nykyiseen kohteeseen
*ASPille menee myös jatkuvasti 50€/kk -> tarvitsee lisälyhennyksiä
*Säästötili karttuu pikku hiljaa Nordean ePossun avulla

Nyt onkin sitten enää omasta säästäväisyydestä kiinni, miten nopeasti saan autorahat kasaan. Jos saisin säästettyä muhkeat 500€/kk siihen, kestäisi säästäminen 10 kuukautta. Vähän liian kaukaiselta tuntuu, mutta en usko, että pystyn joka kuukausi todellakaan säästämään noinkaan paljon.

Onneksi kuitenkin saan huomenna veronpalautuksia noin 800 euroa ja tulevassa palkassa saan myös noin 800 euroa matkakorvauksia. Ensi keväänä saatan saada bonuksia, mutta se on vielä epävarmaa :P.

Ainakin joulukuu jää mukavasti kuitenkin plussalle. Lisäksi pitäisi myös muistaa nauttiakin rahasta, eikä vain koko ajan miettiä sitä mistä voisi säästää.. Miten sen sitten tekisi kun kulupuoli on melko isoksi paisunut jo nytkin...  Projekti jatkuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti