tiistai 19. tammikuuta 2016

Budjettilomailua

Eilen olen viettänyt viime vuodelta säästynyttä lomapäivää. Pidin lomaa siksi, että teimme viikonloppureissun astetta isommalle kirkolle. Paljon mukavampi olla kohteessa 3 yötä ja ajella rauhallisesti kotiin. Jäi vielä energiaa asunnon siivoamiseen ja hiihtolenkkiin :)

Suomessa reissaamiseen suosittelisin tarkistamaan VR:n etukäteistarjouksia, Kimppakyytiryhmiä, airbnb-majoitusta, pienempiä majataloja ja toki myös hotellien tarjouksia. Hotellin hinnassa kannatta muistaa, että hyvällä aamiaisella jaksaa painaa pitkää päivää, ja jos kuntoilu on tärkeää niin kuntosali yleensä sisältyy hintaan. Älä lähde lomareissulle shoppailemaan, vaan tutustu spontaanisti paikkoihin kävellen tai tsekkaa museotarjontaa.

Kotimaan lomailu ei yleensä ole halpaa, mutta riippuu myös toteutuksesta. Usein olemmekin olleet ystävien luona yötä, mutta nyt osui edukas hotellitarjous ja maksoimme kolmesta yöstä yhteensä 180 euroa (sisältäen 30 euroa lemmikkimaksua). Majapaikkamme ei ollut pelkkä tavallinen hotellihuone, vaan sieltä löytyivät sauna, keittiö, jääkaappi, pakastin ym. normaalin asunnon mukavuudet.

Lomareissusta kuitenkin aiheutuu selvästi lisää kustannuksia. Ehdimme kuitenkin tavata niin paljon ystäviä (jotka asuvat siis kaukana), että arvoa tälle reissulle on vaikea määrittää.

Sen sijaan yritänkin nyt päästä vähän jyvälle todellisista kustannuksista:
- majoitus yht. 180€ josta minun osuus 105€
- dieselit n. 30€ (olin tankannut etukäteen, joten kokonaan pussistani)
- ruokien suhteen syötiin edullisissa paikoissa ja käytin lounasseteleitä
- aamupalat, iltapalat ostettiin ja tehtiin itse (harmikseni yksi pakasteateria unohtui hotellin pakastimeen) 30€
- kulttuurielämys 8 €(tyky-setelit)
- liikuntaelämys 30€ (tässä olin ymmärtänyt hinnoittelun väärin ja oletin sen maksavan vain 15€, mutta hinta olikin tuntihinta eikä ohjatun "tunnin" hinta)
- uintimaksu 14 €
- ostin matkalla 35€ arvosta vaatetta
Jotain saattaa vielä puuttua, mutta nämä yhteenlaskettuna tekevät 244€. Normaali viikonloppu erityisten virikkeiden kera olisi maksanut noin puolet tuosta, ja pihistellen olisi päässyt paaaljon vähemmällä. Kuitenkin elämässä pitää olla jotain mukavaakin, vai mitä?

Kallein lomalla hankittu kustannus taisi olla seuraavan loman lentojen buukkaaminen ;)2 kommenttia:

 1. Hei!
  Olen lukenut jonkin aikaa blogiasi sillä olen itsekin todella tarkka raha-asioissani ja vertailen paljon hintoja.
  Koitin etsiä sähköposti-osoitettasi, sillä olen tehnyt infograafin eri nikseistä miten löytää halvimmat lentoliput, ja haluaisin lähettää sen sinulle. Ajattelin että se voisi kiinnostaa lukijoitasi :)

  Olen töissä VertaaEnsin.fi yrityksellä, ja meillä on myös oma blogi, mutta tämä infograafi voisi ehkä sopia blogiisi paremmin?

  t.Maria

  VastaaPoista
 2. Hei Maria,
  sähköpostini on ekonomimmi@gmail.com. Laita vain sinne viestiä tulemaan!

  VastaaPoista