keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Osallistuminen säästöhaasteeseen 2016

Saituri asetti haasteen vuodelle 2016: 

"Tavoitteena on tänä vuonna tehostaa omaa taloutta parilla tonnilla elämänlaatua kurjistamatta, ja sijoittaa tuo kulukarsinnasta syntynyt summa tuottavaksi kokonaisuudeksi. Melkein jokainen pystyy varsin inhimillisin keinoin saamaan yksinkertaisilla kuluoptimoinneilla lisätonnin kasaan, jos tuloja ylipäätään on. Keinot ja summat riippuvat tietysti jokaisen omasta elämäntilanteesta."

Lähden ehdottomasti mukaan ja keksinkin jo muutaman keinon, jolla saadaan tavoite täyttymään:
-Puhelinliittymän vaihto halvempaan. Jos jatkossakin teen työtä, jossa on matkapuhelinetu, ei oman puhelimeni tarvitse toimia kuin hätätapauksessa. Säästöä (19,80€-4,00€= n. 15€) 180€ vuodessa. (tämä on tehty jo)

-Keskittäminen ostoksia S-ryhmän kauppoihin ja maksutapana S-pankkikortti. Tällöin saan sekä bonukset, että maksutapaedun. Dieselin tankkaamisen suhteen en ole varma kumpi on kannattavampaa: etsiä edullisempi tankkauspiste vai tankata ABC-asemilla ja ottaa bonuksina ja maksutapaetuna? Pitäisi laskea. Pitää huolehtia myös, että S-ryhmän kortilla on aina rahaa.

-Talkootyön jatkaminen harrastusseurassa. Talkoilla edistän edullista harrastamista, ja olen mukana saamassa hyvää kokemusta. Kaikenlaisissa kokouksissa yleensä saa ruokaa tai kahvia, jolloin hyöty on suurempi :) Talkootyöllä saatua säästöä on vaikea muuttaa rahaksi, mutta toisaalta olen joskus harrastanut lajia paljon kalliimmilla kausimaksuilla. 

-Mahdollisten ylitöiden tekeminen, työkeikkoja esimerkiksi viikonloppuisin. 

-Lemmikkien ruoan ostaminen Kennelrehu-autosta. Jauhelihan hinta siellä edullisempaa ja jauheliha on myös "monipuolisempaa" kuin ihmisille myytävä. Vaatii kuitenkin hieman ennakointia.  Koirat syövät pari kolme kiloa lihaa viikossa (en kyllä tiedä tarkkaa määrää?) jolloin kaupasta ostettuna maksaa 5-6 €/kg ja Kennelrehulta 1,80€/kg. Säästöä vuodessa ((5-1,80)*2,5 kg*52viikkoa) 416 €
Huh! Tässä oikeasti hurja säästö, ihmettelen voiko edes pitää paikkaansa. En usko, että mulla noin paljon edes menee vuodessa koirien lihaan..? Tässä on tietty riski, että vaikkapa pakastin hajoaa.

Jos onnistun näillä pikkuasioilla saamaan 2000 euroa kasaan, tulee se näkymään lähinnä excelissä. Itse raha jos kertyy vuoden mittaan, tulee se "sijoittumaan" todennäköisesti ASP-tilille tai vararahastoon. En pitäisi lomamatkaakaan turhana sijoituskohteena :)

2 kommenttia:

  1. Ainakin nuo koirat tuntuvat tekevän ison loven budjettiisi. Hyvä että olet löytänyt uuden säästäväisemmän tavan ruokkia ne! Minulla itselläni on säästökeinona isommat ruuanteko annokset ja siten vähempi määrä kaupassakäyntejä!

    VastaaPoista
  2. Jussi, kiitos kommentistasi. Olin itsekin todella yllättynyt tuosta laskemastani summasta! Minulla on 2 pientä koiraa, joilla ei ole erityisruokavaliotarpeita, eli ruoan kokonaismäärä on kuitenkin aika pieni. En ole koskaan laskenut koirien ruokamenoja erikseen.
    Asun nykyään pääasiassa yhden hengen taloudessa, ja olen huomannut, että en vain kestä/jaksa samaa ruokaa kovin montaa päivää peräkkäin. Kokkailen kyllä edullisista raaka-aineista, ja aion nyt pakastaa valmiisiin eväsrasioihin aina annoksia. Syksyllä elin jonkin aikaa vain välipalatarvikkeilla, ja kävin syömässä tuhdin lounaan työaikana. Lounassetelillä saa pienen hyödyn, mutta 11€ lounaan hinnalla saa kuitenkin useimpia tavallisia itse kokattuja ruokia ainakin 4-5 annosta.

    VastaaPoista