lauantai 4. helmikuuta 2017

Tammikuun kuukausikatsaus ja hyviä uutisia tulevaisuudesta

Tammikuu oli harvinaisen hyvä kuukausi taloudellisesti. Sain lomarahoja sekä yhden pienen työkeikan palkan ja ansionmenetyskorvauksen siltä ajalta, kun jouduin olla töistä pois.

Tulot yhteensä: 2160,37 €

Menot yhteensä:
Vaatteet -234,92€
Vuokra ja sähkö (saimme taas alennusta vuokraan, koska olimme käyttäneet niin vähän vettä!) 580,89€ / 2 = alle 300€ 
Lainanlyhennys -117 €
Ruokakaupat ja bensa n. -400€
Ravintolat ja työpaikkaruokailut n. -120 € (sis. muutama drinkki)
Kulttuuri (Ateneumin pääsyliput ja muistoksi postikortit) -22 €
Kaverit maksoivat mobile paylla jonkin verran takaisin ruokaostoksista uudelta vuodelta ja minä maksoin miehelle auton kuluista takaisin..

Säästöön siirsin 1000 € + automaattisiirrot Nordnetiin 80 € + ASP 50 € 
Säästöstä jouduin käyttötilille ennen palkkapäivää siirtämään 400 €, joten lopputulos säästön suhteen 730 €. Ainiin, ePossu palvelu oli siirtänyt myös 69 € säästöön eli lopulta säästöön siirtyi n. 800 €. 

Kokonaisvarallisuus tällä hetkellä 20 760,54 € ja nettovarallisuus opintolaina vähentäen 9419,60 €. Säästöprosentti n. 37%!!! Jes!

Helmikuusta tosin ei ole tulossa yhtään noin hyvä kuukausi, sillä olen käynyt kosmetologilla, ammattijärjestön maksut erääntyvät ja loppukuusta tehdään laskettelureissu. 

Lisäksi sain ystävältä loistavaa apua yhden työn hakemisessa. Saa nähdä tuottaako vaivannäkö hakemuksen ja CV:n vääntämisessä ja soitto johtajalle tulosta. Lisäksi nykyisessä työssäni sain tietää, että määräaikaisuus todennäköisesti nyt jatkuu aiemmin sovitusta yli puoli vuotta pidempään. Joten mulla on erittäin hyvä fiilis tällä hetkellä tilanteestani! Ja linnutkin ovat alkaneet lirkuttamaan, mikä helpottaa suunnattomasti klo 06.00 aamulla lenkille lähtemistä!

Ales Krivec, Unsplash

Marraskuun sijoitusasuntolainaneuvotteluthan jäivät hyllylle siksi, että määräaikaisuuteni päättyminen oli niin lähellä. Nyt voisi olla mahdollisuus herättää ajatusta uudelleen tai tehdä rahoilla jotain muuta. Alan kallistumaan vaivattomampaan ja riskittömämpään vaihtoehtoon, joten katsotaanpa mihin päädyn. 
6 kommenttia:

 1. Hienoa kuulla, että työrintamalla tapahtuu positiivisia asioita! Minäkin aina välillä suunnittelen sijoitusasuntoa, mutta tulen siihen tulokseen, että haluan enemmän varallisuutta säästöön ensin ja nyt laittaa roposet johonkin helpommin realisoitavaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sulla toki myös se vaikuttaa, että varallisuudesta isoin osa on jo sidoksissa (tulevaisuudessa etenkin) kiinteistöön, niin sen määrää omaisuuslajina kannattaa miettiä.

   Poista
 2. Hienoa, siihen vielä pyydät palkankorotusta samalla kun saat jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, no neuvotteluasemia ei oikein vissiin ole mutta katsotaan :) Käsittämättömän huippu tilanne olisi tietysti kilpailuttaa palkkoja paremman paikan toivossa.

   Poista
 3. Todella kiitettävä säästöprosentti. Harva pääsee lähellekään. Vaurastumisen alkuvaiheissa kirkkaasti tärkein menestystä ennustava mittari.

  Itsekin olen pitkään pohtinut asuntosijoittamista. Mielenkiinnolla seuraan, mihin päädyt. Velkavivulla siinä pääsee melko komeisiin opon tuottoprosentteihin.

  Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto ovat rahastot. Niistä ei ole itselläni kokemusta, mutta tuota pidin mielenkiintoisena: https://www.google.mv/amp/s/sijoittajatursas.wordpress.com/2016/03/18/rahastokokemuksia-op-vuokratuotto/ (Kiitos Sijoittaja-Tursas)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, tuo on yksi suosituimmistani jutuista :) Ja heti kun rahasto julkistaa tämän vuoden tuotto-osuuden, yleensä helmikuun aikana, kerron siitä blogissa.

   Poista