sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Tonnin säästöhaaste - mitä sain aikaan ekalla viikolla

Vielä ehtii mukaan viime viikolla lanseeraamaani "Tonnin säästöhaasteeseen"!
Omalla kohdallani tavoitteeseen (toukokuuhun) on 3 kk eli kolme palkkapäivää.
Säästötavoite kuukausitasolla tarkoittaa (1000 € /3 kk =) 333 € per kuukausi tähän villin kortin humppasäästöön J
Yritän muutenkin siirtää säästöön 1000 euroa palkasta, joten tämä toteutuu joka tapauksessa. Mutta mikä osuus säästöistä kohdentuu tähän ”humppa”-kategoriaan? 
Aion laskea siihen arjen valinnoilla tehtyjä säästöjä. Tietenkin voisin pelleillä asian suhteen ja laskea säästöksi kaikkea tyyliin "En juuri tänään käynyt kampaajalla vaikka halusin" tai "Emme ostaneet shampanjaa vaikka olisi ansaittu kyllä"... mutta avaan seuraavilla esimerkeillä näitä asioita tarkemmin tässä:
Logistiikka: Fillaroin töihin pakkasesta ja liukkaudesta huolimatta joka päivä -> säästö fillari vs. bussi 15€ (no, bussin käyttö on muutenkin minun osalta harvinaista). Omaa autoa käytettiin vain porukalla kulkemisiin pari kertaa.
Ruokailut: Söin lounaspassilla ansaitun ilmaisen lounaan ja eväitä (mikroateria) kerran. Kotona söin ns. kunnon ruokaa tai edullisia eineksiä ja suunnittelin valmistettavia ruokia. Vihannespuolelta alle euron per kilo maksavia mm. porkkanaa ja appelsiineja, joita sekä mehustan (porkkanoiden ja sellerinvarsien kanssa) että syön sellaisenaan. Yhtenä päivänä noudin ResQ:n kautta 2 x 3 € maksavat lähes litraiset annokset hyvää keittoa. Perjantai-illan mätöt nakkeja, ranskalaisia ja coleslawia. Viikonlopulle keittelin ihan itse hernekeittoa ison kattilallisen. Keittoa oli mukava tarjoilla myös kavereille ulkoilupäivän päätteeksi. Hinta huimaa päätä edullisuutensa vuoksi (herneet 500 g n. 0,80 €, sipuli, muutama porkkana, mausteet, soijarouhetta = monta litraa alle kahdella eurolla). Säästöjä vs. ulkona syöminen n. 5- 25€.

Jonathan Pielmayer, Unsplash

Huvit: Lauantain hupina töistä saadut leffaliput -> säästö 15€ (oikeastaan x2= 30€).
Kosmetiikka ja hygienia: Naisten vaivojen kanssa vaivauduin käyttämään myös kuukuppia, joka on ekologinen ja edullinen, joskin minun mielestä vähän vaivalloinen -> 3-5 € säästö (hankittu vuosia sitten, jäänyt käyttämättä)
Harrastukset: Liikuntana tällä viikolla ilmaiset kotijumpat -> säästö 3-10€
Muuta: 
 • Pullonpalautukset n. 2€
 •  Ei alkoholia n. 5€
 • Sovin uudesta affiliate-blogiyhteistyöstä

Yhteensä kaikkinensa jopa 60 € säästöt keskiverrosti arvioiden tältä viikolta pelkästään näillä valinnoilla! Kuukausitasolla päästään jo aika lähelle tuota minun säästötavoitettani. 

Miten teillä on mennyt säästöhaasteen kannalta tai ihan muuten vaan kulunut viikko?

9 kommenttia:

 1. Hienosti sen kannalta että varasin tyttöystävän kanssa kevätlennot. Menemme kiertelemään pariksi viikoksi eurooppaa. Säästöjen kannalta huono, mutta pidän matkustelusta sen verran että on kiva lähteä kerran vuodessa kunnon matkalle ja siihen käytänki ihan mielelläni rahaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari viikkoa onkin jo suht hyvä aika irrottautua arjesta!

   Poista
 2. Alotin uuteen rahastoon säästämisen, 50 euroa/kk olisi tarkotus säästää, mutta tämä on eri juttu kun +1000 lisää käteiskassaan. Siihen en ole vielä laittanut mitään, kun tässä tammikuussa on aina niin paljon laskuja (ajoneuvovero $%$×¥£&**;!@=) , toivottavasti saan kuitenkin sen suunnittelemani 100 euroa/kk talteen eli lokakuun lopussa viim. tonni kasassa.
  Säästin 1,10 euroa ! ja tämän summan verran vähemmän maksan x-pankin kuukausittaista säilytysmaksua kun tein yhden osakekaupan. Itseasiassa olen ostanut jo kolmeen otteeseen osakkeita eli olen ryhdistäytynyt sijotuspuolella jo nyt tammikuussa ihan huimasti, säästöjä nekin !
  Helmikuulle on tiedossa lisätuloja 400 euroa, mutta ne ei mene tähän puskurin kartuttamiseen. Hyvä, innostunut olo !
  -mokuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on lähtenyt moni juttu nyt käyntiin yhtä aikaa, iso peukku siitä!

   Poista
 3. Hmmm... minulla jää melkein joka kuukausi 1000e säästöön joten ei ole vaikeakaan homma... siirrämme molemmat miehen kanssa vähän reippaan tonnin yhteiselle tilille ja niillä rahoilla maksellaan perheen yhteiset menot. Loput jää omalle tilille säästöön. Eli reipas tonni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko sulla joku spesiaalikohde mihin haluaisit erikseen kerryttää tonnia tai vastaavaa summaa?

   Poista
  2. Kaikki säästöön jäävät roposet yleensä sijoitan osakkeisiin :) Meillä kun on jo "kaikkea" tarpeellista. Blogissani olen harmitellut kun joulu- tammikuu oli yhtä kurssirallia enkä uskaltanut sijoittaa mihinkään, ja nythän noita varoja alkaa olla jo jonkinmoinen pussukka... nyt kun tuloskausi on alkanut täytyy silmä kovana tuijottaa kurssien kehittymistä, josko siellä joku hyvä osake ottaisi siipeensä ja tulisi ostopaikka

   Poista
 4. Itse olen pohtinut jos kävisin ruokakaupassa vain kaksi kertaa kuukaudessa. En pidä kaupassa käymisestä ja voisi taas jäädä rahaa esim sijoittamiseen enemmän jos ostaisi (lähes) kaiken kahdeksi viikoksi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vaatii kurinalaisuutta, ettei syö heti kaikkea ;).. Mutta jos suunnittelee kahden viikon ruoat ja ostaa vielä sellaisiakin tuotteita, että välttyy hätäisiltä kahvilakäynneiltä tai välipaloilta kioskilta tms..

   Poista