tiistai 7. helmikuuta 2017

Tonnin säästöhaasteen kuulumiset ja auton hajoaminen

Niin se vaan menee, että talousasioissakin ylä- ja alamäet seuraavat toisiaan. Viime viikko ei ollut mitenkään paras mahdollinen tämän tonnin säästöhaasteen kannalta. Kävin nimittäin kosmetologilla (184€) ja juhlin hieman positiivisesti kehittynyttä työtilannetta.

Olin todella äärimmäisen tyytyväinen kosmetologiin, sillä hän otti asiakseen helliä minua ja hoitaa iho-ongelmani kuntoon. 1,5 h hoidon aikana olin lähes koko ajan ihan transsissa hoitopedillä. Hoidon hinta itsessään oli jotain alle 90€, mutta värjäsin kulmat ja ostin kosteuttavan tuotteen mukaan. Minulla oli kyseisen kosmetologin tuotesarja jo käytössä, joten oli helppoa lisätä tähän vain yksi akuuttia ongelmaa poistava tuote. Sain hyvät toimintaohjeet ja about 1,5 kk päästä hoidetaan seuraava ongelma pois päiväjärjestyksestä :) Minulla on siis näin talvisaikaan äärettömän kuiva iho, mutta iho on myös super herkkä ja lisäksi vielä epäpuhdas. Onneksi seuraava keikka menee vasta maaliskuulle. Jotain tuotteita on ehkä loppumassa helmikuun aikana. 

Juja Han, Unsplash


Lauantaina päätin repäistä ja kävin ostamassa alennustarjouksesta uusia laadukkaampia alusvaatteita. Ostin Changesta yhteensä kuusi tuotetta hintoja katsomatta.. kassalla leuka meinasi tipahtaa kun hinta ylittikin 200 €. Noh, luotan tämän merkin laatuun ja siitä on kyllä aikaa kun näitä olen uusinut viimeksi. Ei meinaa oikein kokoakaan löytyä muualta kuin Changesta. Välissä ostelin Lindexiltä, mutta eivät ne vaan laadussa pärjää. Ostojen kotiuttamisen yhteydessä sain heitettyä pois yhden turhan hyödyttömän yö"mekon" ja 2013 tammikuussa matkalta ostetut rintsikat. 

Lauantai-iltana lähdettiin spesiaalimpaan ravintolaan käymään. Tajuttiin kuitenkin ensimmäisten pikkuannosten jälkeen, että vaikka söisimme kumpikin miehen kanssa viisi sellaista annosta, emme tulisi välttämättä täyteen. Kiitimme ja maksoimme laskun, ja ajoimme pizzerian kautta kotiin :D. Lopulta tuo ravintolalasku oli kahdella annoksella ja viinilasillisella yhteensä 27€ ja pitsa 11€, joten ei paha. Onneksi suostuin lopettamaan ajoissa.

Missä olen kuitenkin onnistunut taloudellisesti:
 • Viime ja tällä viikolla olen taas sotkenut kiltisti fillarilla (lumesta ja pakkasesta huolimatta).
 • Lukenut kirjoja, harrastanut ulkoilua koirien kanssa.
 • Bonuksena: syönyt lounasta sellaisessa paikassa, jonka salaattiannos on ihan valtava. Siitä saa mukaan illaksi toisen ruoan. Ihan hyvä bonus. Lounaan verotusarvo on nykyään 6,40€, joten annokselle hintaa tulee 3,20€. 
 • Valitettavasti olen tarvinnut terveyspalveluja. Onneksi olen voinut käyttää julkisen puolen ja työterveyden lähes tai kokonaan ilmaisia palveluja!
 • Ruokakaupasta ostettu aika järkevää settiä, pärjätään melkein koko viikko 80€ Prisman ostoksilla ja jotain varmaankin jääkin.

Sitten se iso haaste: autosta hajosi yksi niin iso osa, että vaatisi taas ainakin 250€ korjausta. Kuumeisesti pohditaan, onko meidän mahdollista elää ilman autoa ja romutetaanko jo tuo vanha. Kai on mahdollista elää ilman, mutta auto tuo ainakin itselleni myös turvaa - voin milloin tahansa päästä mihin tahansa. Kesällä on luvassa taas yksin asumista pari kuukautta. Silloin myös kaipaisin auton tuomaa turvaa. Lisäksi olen kaivannut elämääni mahdollisuutta liikkua luonnossa koirieni kanssa ja ilman autoa se ei ole täällä mahdollista (pl. siis kaupunkiluonto). Auton hankinta kuitenkin tarkoittaisi mun likvideihin n. 9000 € varoihin vähintään 2500-6000 € pudotusta! Ja silloinkin todennäköisesti onnistun ostamaan vain aivan karsean pommin xD..

Ostettiin nykyinen miehen kans auto puoliksi joskus 2013 jolloin molemmat laittoi siihen 600€. Ihan hyvin pelittänyt tähän asti. En vain voi käsittää, miten me ei olla VIELÄKÄÄN RIKKAITA??? Että voitais ostaa hyvä auto. MITEN TÄÄ ON MAHDOLLISTA?? MITEN KUKAAN OSTELEE UUSIA AUTOJA?

16 kommenttia:

 1. Hei, kiinnostava blogi sulla!
  Mullakin on viime aikoina mennyt paljon rahaa kosmetologille. Vähän kyllä kirpaisee. Mutta tavallaan on hienoa löytää ihonhoitoon apua, joka oikeasti auttaa, kun muuten sitä on ollut aika hukassa pullomeren keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kun vierailit ja kommentoit :)
   Kaupasta ei kannata kyllä lähteä myyjän suosituksella ostamaan, voi tulla ihan väärä tuote vahingossa. Tai sitten kaupasta ei just löydy jotain ja myyjä lähtee korvaamaan sitä epäsopivalla mutta paperilla samankaltaisella.

   Poista
 2. Ei kukaan ostele uusia autoja. Minä päätin puolisen vuotta sitten, että olen jo tarpeeksi 'rikas' ja nyt kyllä ostan vuoteen uuden auton. Nykyinen autoni pelittää kyllä hyvin, mutta tarvitsen erilaisen auton (lue isomman auton). Näin uuden auton jo silmissä. Inhoan auton ostoa. Mietin että menen kauppaan ja näytän sormella mikä haluan ja näytän parkkipaikalle, että mikä rähinä tulee vaihdossa (viimeksi möin itse ja ostin auton käytettynä yksityiseltä). No nyt kun olen taas katsonut autoani (kyllä, tuulilasista saan seurata miten särö etenee, toki se kääntyi pois kuljettajan kohdalta), niin olen miettinyt että uusien autojen hinnan huomioon ottaen, ostan mielummin sijoitusasunnon velkavivulla. Ja auton ostan käytettynä, sitten kun nykyinen sippaa täysin. Ja odotan kesää että saan pestä auton kunnolla sisältä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sijoittaja ei ainakaan osta ihan tuliterää ;).. Mutta onhan se mukava elellä, kun hommat pelittää ja on miellyttävä ajaa.

   Poista
 3. Harmi tollaset autohommat... korjautin tänään omastani vian ja maksoi 140€ kustannusarvion 177€ sijasta

  VastaaPoista
 4. Ihanan rehellistä. :D Huvitti tuo vaatteiden keräily ilman hintojen katselua...ja vähän kadehduttikin - itse en voisi noin tehdä. Mutta ehkäpä jossain vaiheessa voin, jahka omassakin taloudessa kenties jossain vaiheessa enemmän pelivaraa säästöprojektin myötä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuli vähän purkausta.. Olin aiemmin tuossa päättänyt, että tänä keväänä panostan taas itseeni hiukan - ja nyt toteutan sitä. Olen pari - kolme vuotta opetellut säästämään, niin aina välillä voi ns. "nauttia työn hedelmistä" :) Joten varmasti sinullakin tilanne etenee ja sitä pelivaraa löytyy.

   Poista
 5. Kaikki autot ovat yllättävän suuria kulueriä. Vanhaa joutuu korjaamaan. Uudesta arvo tippuu. Ja nyt kun vielä meinaavat veivata ajoneuvoveron kanssa, niin uskaltaako ostaa.

  Nykyään saa ihan ok rahoituksella käytettyjäkin autoa - korolla, joka jo jopa kannattaa, olettaen, että säästöön jäävän saa sijoitettua edes semijärkevästi. Ja joihinkin saa jopa vuoden takuun.

  Kerrohan, mihin päädyt. Itsellänikin auton osto varmaan edessä, jahka tietävät tuosta autoverouudistuksesta lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trafin laskuri ajoneuvoveron osalta oli kovassa käytössä.. ostettiin sit jo yks halpa mutta hyvän oloinen käyttöauto.. Tästä lisää :) Verot alle neljäsosa vanhan dieselin veroista.

   Poista
 6. Heh, naurattaa tuo speciaalimpi ravintola :D Eikö olisi kuitenkin kannattanut katsoa loppuun asti millaista ruokaa olisi tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtiin kaikki annokset siinä suurinpiirtein (listalla oli n. 5) ja ne oli kaikki saman kokoisia, alle nyrkin.. Hyvää varmasti - mutta ei menestynyt nyt meille tässä tilanteessa.

   Poista
 7. Ihan loistavasti toimittu ton ravintolan kanssa :D Välillä on kiva käydä hienommin syömässä, mutta kyllä se harmittaa, jos joutuu menemään vielä sen jälkeen mäkkärin kautta kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat ravintolakokemukset on ulkomailta: sopuhintaan laatua ja viini halpaa. Hyvä punaviini tai parikin pulloa siihen niin ai että :)

   Poista
 8. Itse käyn kauneudenhoidon puolesta "koekaniinina" opiskelijoiden hius- ja kauneuskeskuksessa. Hiusten osalta olen käynyt jo pitempään samalla kampaajalla, mutta esimerkiksi kasvo- ja jalkahoidon käyn aina teettämässä tuolla. Ainakin tähän mennessä olen saanut aina aivan loistavaa palvelua ja hinnat ovat tosiaan enemmän, kuin kohtuulliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä diili! Jalkahoitoon voisinkin tuonne mennä. Itse en ole koskaan aiemmin löytänyt oikeasti hyvää ja minun tilanteessa auttavaa kosmetologia.

   Poista