maanantai 17. huhtikuuta 2017

Veronpalautuksilla säästäminen ja kuulumisia

Pahoittelen hiljaiseloa! Pääsiäisen olin reissussa lapsuusmaisemissa. Oli mukavaa ja tuli ihan fiilis, että haluan muuttaa sinne takaisin. Ollaan jumissa täällä nykyisessä cityssä ainakin miehen opintojen ajan. En tiedä miten näitä vuosia voisi lievittää, ehkä lomailemalla ja reissaamalla vaan :)

En aio kirkostakaan erota, kun saamme pitää näitä kirkollisia pyhiä edes silloin tällöin. Muutaman päivän loma tekee hyvää, etenkin kun itsellä ei lomia eikä vapaita hirveästi ole ollut.

Viime vuoden verotiedot olivat tulleet ja olin tienannut viime vuonna lähemmäs 38 000 €, mikä oli enemmän kuin arvioin. Palkkaa sain kahdesta työpaikasta sekä blogituloja Ukko.fi:n kautta. Vielä ei muuta raportoitavaa sijoitusten suhteen, kuin s-osuuskunnan korko 20 eur. Tapanani on nostaa veroprosenttia aina n. 0,5-1 prosenttiyksikköä, ja sillä sain tälläkin kertaa n. 900 € veronpalautukset. Tämä on helppo ja kivuton tapa saada säästöä aikaan. Palautuksille ei vielä ole mielessä erityistä käyttöä, todennäköisesti asp-tilille tai sijoituksiin menevät, ellei sitten matkarahastoon. Opintolainan koroista tulee jonkinlainen verovähennys automaattisesti. Mitään ilmoitettavaa en keksi.

Osakesalkussani tapahtui muutoksia, kun Nokia sai ostettua Comptelin osakkeet. Menetin tuossa muutaman euron, mutta palautuneilla rahoilla ostin Martelaa ja Oriola KD:tä. Nyt salkussani on neljää osaketta. Koska mulla on myös Suomi Superrahastoa, en vielä tiedä paljonko tulevaisuudessa aion omistaa kotimaisia osakkeita. Osakkeen ja rahaston omistaminen päällekkäin ei ole kovin viisasta, mutta osakepoiminnoilla saa vähän jännitystä elämään ja tulee seurattua aktiivisemmin. 

Rahanmenoa on koitunut tulevan kesälomamatkan kuluista: olen maksanut jo lennot ja 30% varausmaksun eräästä majoituskohteesta ja kolmen yön majoitusmaksun toisesta hotellista kokonaan. Vielä tulee toukokuussa maksettavaksi loput 70% tuosta ekasta majoituskohteesta, jossa yövymme 5 yötä sekä sitten kotimaassa kulkemiseen rahat, junat kohdemaassa ja käyttörahaa.. Onneksi ensimmäisen majapaikan kulut sisältävät jo ohjelman ja ruokailut kaikki. 

Lisäksi mulla on yksi pakollinen juhlakeikka, johon menee lähemmäs satanen matkoihin ja sitten hienot akateemiset juhlat, jonne tilasin mekon ja juhlien osallistumismaksu on jo maksettu. 

Rahanmenoa ei voi estää, onneksi työt jatkuu ja palkkapäiväkin tulee säännönmukaisesti joka kuu :)

13 kommenttia:

 1. Meillä on melkein saman verran palkka näköjään =) Tietysti kiinnostaisi että paljon sait säästöön viime vuoden aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti? Ja mä oon katsonut että tienaat nettona tonnin enemmän kuin minä? Tekstissä siis minun brutot.

   Poista
  2. Juu, tässä kun selailen veroilmoitusta niin 39 000€ oli näköjään bruttotulot palkasta viime vuonna. Toki meillä on erona se että en maksa kirkollisveroa enkä saa palautuksiakaan ikinä. Viime vuonna nettopalkkaa vääristi myös suuret kotitalousvähennykset uuden kämppämme remontin vuoksi. Osingoista tulee myös ihan kiva siivu jo, 410€ kuussa bruttona jos tulisi tasaisesti ympäri vuoden :)

   Mutta nämä tulen käymään läpi aikanaan kun teen veroilmoituspostauksen.

   Poista
  3. Tonni nettona enemmän tässä maassa vaatii parin tonnin bruttutulojen nousun, valitettavasti :(

   Poista
 2. Itse tähtään lähelle nollaa veronpalautuksissa, turha antaa rahaa lainaan valtiolle huonoa korkoa vastaan.

  Lopetin maksamasta kirkolle heti, kun aloin tienata kunnolla. Aika kallista maksaa asiasta, jossa ei oikeastaan ikinä edes käy. Plussana silti saa pitää kirkolliset vapaat (hävytöntä) :)

  VastaaPoista
 3. Nollatavoite itselläkin verojen suhteen. Vielä saan tosin jännätä et kuinka viime vuoden kanssa kävi. On palkkaa ja opintotukea, sitten vielä vähennyksiä työmatkoista, etätöistä ja asuntolainan koroista. Hmmm....

  Kirkkoon en kuulu saatikka semmosen veroja maksele, koska en usko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ole vielä tullut postia verottajalta minullekaan. Tein silti jo muutoksia netissä :P

   Poista
  2. Kävin minäkin jo alustavasti näpelöimässä :) tallensin keskeneräisenä kuitenkin vielä

   Poista
  3. Kokonaisuutena tosiaan moni juttu vaikuttaa.. Pitääpä itsekin muistaa tarkistaa oliko ammattiyhdistyksen jäsenmaksuvähennys oikein.

   Poista
 4. Mäkin kävin pääsiäisenä lapsuusmaisemissa, mutta mulle taas tuli olo, että on ihan mielettömän ihanaa, että olen päässyt sieltä pois. Kotiin palatessa osaan olla pitkään onnellinen omasta kodista ja omasta kaupungista. :)
  Mulle ei ole vielä tullut tietoa viime vuoden verotuksesta. En ole koskaan etukäteen säätänyt mitään mihinkään suuntaan, vaan ajattelen, että ihan sama, maksanko lopulta mätkyjä vai saanko palautusta. Toistaiseksi lopputulos on ollut n. 150-850 € palautusta. Toki jos mätkyjä tai palautusta olisi mahdollisesti tulossa todella paljon, niin sitten ehkä en olisi niin välinpitämätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut sä käsittääkseni asutkin mun lapsuuden kaupungissa ;).. paikkakohtaista siis?
   Mulla on ennen ollut niin heikko tilanne, että en olisi pystynyt maksamaan isoja mätkyjä. Siksi pelaan varman päälle.

   Poista
 5. Täällä tulossa palautusta noin 600 €. Ehkä hieman enemmän kuin ajattelin, mutta toisaalta makselin korkeammalla prosentilla veroja pienen pienestä sivutulostani.

  Saapahan joululahjarahat ja sopivan lisäpotin vaikka aspiin vielä joulukuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivutuloverokortti usein onkin se, mikä aiheuttaa kunnon palautukset. Sen prosenttia ei jotenkin jaksa alkaa veivaamaan, jos kyse on pienistä summista.

   Poista