lauantai 1. huhtikuuta 2017

Tonnin säästöhaaste ja kevään uudistumishimot ja muut ostokset

Alkukeväästä aloitettu tonnin säästöhaaste on omalta osaltani jatkunut suht koht hillitysti arjessa (koska se menee niin nopeaa!), mutta nyt on kuulkaa ostohimot herkässä!

Meillä on tulossa keväällä yhdet viralliset iltajuhlat, johon tarvitsen iltapuvun ja käyn laittamassa hiukset ja meikkiä mahdollisesti. Nyt selvittelen riittääkö pukukoodin puolesta laadultaan joku tämän tyylinen Bubbleroomin alle satasen kolttu: https://www.bubbleroom.fi/fi/vaatteet/naiset/tanssiaismekot.

Lisäksi kevät kai tulee (vaikka nytkin sataa lunta), joten pari vuotta vanhat lenkkarit menee uusintaan. Samoin citytossut pitäisi uusia.

Hiusosastolla olen mennyt n. viimeiset viisi vuotta värjäämättä, ja tavallaan pidänkin klassisesta omasta väristäni, johon kesä tekee ilmaiset raidat. Nyt kuitenkin olen kasvattamassa pitkäksi, ja edellisestä leikkauksesta tulee puoli vuotta. Pitäisi käydä jotain tekemässä ja himottaisi laittaa jotain pientä väriä tai raitaa, värjäyskierteeseen kuitenkaan joutumatta.

Kodissa viherkasvit pitää huoltaa (no mulla on pari talven yli hädin tuskin sinnitellyttä kasviraukkaa..) ja haluaisin jonkun isomman viherkasvin  tai parikin tuomaan lisää vehreyttä ja kodikkuutta. Muutakin pientä fiksausta haluaisin sisustuksessa tehdä, en vain ole päättänyt oikein mitä.

Vuoden päivittäisessä käytössä ollut nahkalaukku, jonka ostin 15€:lla entiseltä kollegalta alkaa tylsistyttämään. Mutta, en halua ostaa uutta, ennen kuin vanha tekee tilaa. Mutta minulla ei jostain syystä nettikirppistouhut tässä kaupungissa onnistu! Minua ei hyväksytä pariin ryhmään enkä jaksa kirppispöytää perustaa, vai pitäisikö..

Ostoslista tällä hetkellä näyttäisi tältä:
- Kasvien huolto eli mullat, lannoitteet ja uusi kasvi, pari isompaa ruukkua (?) n. 50€?
- Juhla-asu 90 €
- Parit lenkkarit 140 €
- Hiusten väri ja leikkaus 170 €
- Meikki ja/tai kampaus juhliin n. 80 €

Mistähän tässä lähtisi liikkeelle, ettei lähde homma ihan lapasesta? Olin jo klikkaamassa kampaamon ajanvarauksessa tuota hiusoperaatiota, mutta peräännyin viime tipassa.

22 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Olisiko edullisempi ottaa hiustenleikaus/värjäys/kampaus/meikki sitten juhlan aikaan yhdessä paketissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa. Yleensä siinä ei työn hinnassa säästä. Ajattelin ehkä käydä leikkaamassa ja värjäämässä + tehdä kevyttä kampausta ja meikinkin ehkä itse juhliin..

   Poista
 3. Viherkasvit pitäisi minunkin päivittää. Ja olen jopa suunnitellut pientä istutus-esikasvatus juttua sisälle (haaveissa, saankohan toteutettua). Olisihan se kivaa saada edes joku yrtti siitä ruokapöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt tempaisin ja kävin äsken hakemassa yhden vehkan, altakasteluruukun sille ja uutta multaa + soraa muille kasveille ja ravinnepuikkoja toki. Ehkä tämä kasvi pysyy hengissä :)

   Poista
 4. Täälläkin oltu värjäämättä hiuksia lähes viisi vuotta. Kerran vain ajauduin siihen etten värjännyt, ja sillä tiellä ollaan.
  Mutta kyllä vaan tekisi mieli jotain piristettä saada hiuksiin,ilman että joutuu jäämään koukkuun värjäyskierteeseen. Pitää ilmeisesti mennä juttelemaan kampaajalle asiasta.

  Osaisiko joku kaveri tehdä sen kampauksen? Tai jos sulla on tarpeeksi pitkät hiukset, niin niihin pystyy itsekin opettelemaan kampauksen. Mikä onnistuu aina likaisella tukalla koti-iltana ja toden tullen siitä ei tule mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei täällä oikein ole niin läheisiä kavereita... aiemmin olen esim. vuosijuhliin tehnytkin itse, mutta on se ihana kun saa kestävän ja luotettavan, ammattimaisen näköisen kampauksen. Mutta toisaalta, pystyn värkkäämään kiharat jos päätän pitää hiukset auki.

   Poista
  2. Hyvä ja kestävä kampaus antaa kyllä lookille tosi huolitellun loppusilauksen. Mulla aina omat väkerrykset leviää kesken kaiken, tuntuu etten osaa ja hermo menee joten tärkeisiin keisseihin olen ruvennut käyttämään kampaajan palveluita. Oma kampaaja ottaa pikakampauksesta (n. puolen tunnin lettikampaus tms) 30e, ja se on mielestäni pieni raha siitä itsevarmuudesta ja huolettomuudesta jonka sillä saa ostettua :) Puhumattakaan että kampaajan laittamasta tukasta olen saanut joka kerta kehuja!

   Poista
  3. Nimenomaan. Itse värjäämisillä saa aika kamalan näköisiä tuloksia lopulta aikaan...

   Poista
 5. Kevytvärillähän saa mukavan väliaikaispiristyksen, jos on tarpeeksi vaaleat hiukset. Mulla ei oo, vaatisi värinpoiston tai viis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin sen verran tummaa, ettei itse tehtävät kevyet jutut toimi.

   Poista
 6. Jäätävää kyllä paljon pitkän tukan hoito/meikkaus maksaa naisilla :D tuolla hinnalla saan itse kahden vuoden tukan leikkuut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs kyllä joskus räknätä miten paljon SÄÄSTÄÄ kun ei moisia harrasta. Mututuntumalla tulin siihen lopputulokseen, et jos joskus joutuu jonnekin hienoon tapahtumaan menemään ja on pakko meijata, tulee halvemmaksi käydä kosmetologilla meikattavana kuin itse ostaa moiset tuota kertakäyttöä varten. Lopputuloskin lienee parempi kuin ite sohimalla...

   Poista
  2. Joo, saati, että laittais jatkuvasti ripset, kynnet, rusketuksen ja säännöllisesti hiukset. Sehän tekee jo noilla 300 €/kk.

   Poista
 7. Siitä vaan sitten shoppailemaan listaa ylhäältä alaspäin alkaen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvittää! Ja tuntuu, että olen jo budjettini ylittänyt moninkertaisesti.

   Poista
 8. Hups! Eilisen kasvien ostamisen lisäksi päädyin tänään ostamaan maastojuoksukengät.. jotka tosin käyvät moneen menoon, mutta hintaa tuli 159 €.

  VastaaPoista
 9. Sama edessä - nimittäin kampaaja. Tukka on jo sellaisessa kuosissa että väri ja muotoleikkaus tarvitaan :/ Turun suunnalla muutenkin naista koetellaan näin aikoina, kun on peräkkäin myllytys, skanssiaiset, 3+1 päivät ja hullarit.... budjetti se vaan venyy ja paukkuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, onneksi en asu enää siellä siis xD.. Täälläkin kyllä jatkuvasti jotain kampanjaa menossa. Se on vaan, että ei sorru niihin turhiin ostoihin, vaan hankkii tarpeeseen. Ja joskus sitten vaikka viivyttää tarvetta alennuksille. Monesti aika olemattomia ne alennukset kuitenkin.

   Poista
 10. Tunnen tuskasi, ostos- ja uudistumisvimma on iskenyt tännekin. Pitkään kestänyt säästäminen pitkästyttää. Yksi vinkki kuitenkin: hiusten leikkauksessa ja värjäyksessä suosittelen siirtymään pois keskustan ja ostoskeskusten kallisvuokraisista kampaamoista lähiöihin, joissa saman työn saa puolella hinnalla ja aivan yhtä hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luuletko, että oikeasti saisi yhtä hyvää laatua? Haluaisin siis ihan huippulaatua kuitenkin :)

   Poista
  2. Minun mielestäni kyllä, mutta en olekaan supernirso hiusteni kanssa. Kannattaa kuitenkin kysellä vaikka FB:ssa jos joku osaisi suositella hyvää (edullisempaa) kampaamoa.

   Poista