keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Help - shoppailuvinkkejä kaivataan!

Pyörähdin kauppakeskuksessa, vain todetakseni kuinka paljon vihaan niitä.

Roskarättien keskeltä on todella vaikea löytää mitään, eikä laatua löydy. Haluan, että tuotteet ja vaatteet kestävät pesemistä ja käyttöä. Vaatteen käyttöaika tulisi olla useita vuosia, ei vain pari kuukautta. Kengissä "käyttötakuu" on käsittääkseni puoli vuotta, mikä sekin on melko lyhyt aika mielestäni. Kauppakeskukset ovat ahdistavia ja masentavia paikkoja. Musiikki, sisustus ja tuoksumaailma, kiireiset ihmiset - kaukana viihtyisästä!

Lisäksi eniten minua stressaa kauppakeskuksissa uskomaton rahanmeno. Ja ajan kuluminen turhuuteen! Mieluiten shoppailenkin netissä. Tänään tilasin pari kirjaa Amazonista - parilla klikkauksella ja näpytyksellä.

Photo by freestocks.org on Unsplash


Ostoslistalla olisi tällä hetkellä:
- kesäisemmät housut kuin farkut, siistiin toimistopukeutumiseen
- ym. housujen kanssa sopiva paita
- toimistokelpoiset tennarit
- tyylikäs reppu
- kiharrinfööni
- sukkia ja alusvaatteita
- rannekello (esim. Clutch)


Auttakaa mua tekemään hyviä löytöjä nyt alennusten aikaan, please!

10 kommenttia:

 1. Meillä toimistolla käytetään mm. Niken mustia lenkkareita tai Addun superstareja, menevät hyvin vaikka tummien nilkka/pohjepituisten farkkujen kanssa näin kesällä. Voisiko tyylikäs reppu olla joku klassikko kuten Marimekon sitten ns. lifestyle-merkin eli haglöfsin/fjällrävenin tms mallistoa? Loppuun kahden pienen lapsen äidin vinkki teho-shoppailuun: selaa verkkokauppoja, muoti- ja kauneusblogeja, kerää inspiraatiota niin tiedät mitä on tarjolla ja mistä puhutaan ja missä kaupassa myydään mitäkin ja mikä on hintataso. Sitten mene kauppakeskukseen, tee täsmäostokset parissa tunnissa, koska tiedät mitkä ovat miellyttäneet silmääsi ja missä niitä myydään. Sovita ja osta, ei turhaa verkkokaupan tilaa vain sovittaaksesi meininkiä.. jos ostosreissun toteuttaa 4-6kk välein rahaa menee paljon kerralla, mutta heräteostokset jäävät kokonaan pois. Ps. ostan ihan perus henkkamaukan puuvillaisia alusvaatteita (pl.tissiliivit), mielestäni sukat ja pikkarit ovat ns. kulutustavaraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkkamaukan alusvaateosastolla pyörinkin eilen, mut miten ne alusvaatteet näytti siellä tosi epämukavilta? :D No ehkä olen vain nirso, pitäisi ostaa joku kolmen paketti.

   Poista
 2. Itse olen vaateostokset tehnyt näistä perusketjukaupoista joten noihin kriteereihin en osaa omakohtaisesti neuvoja antaa.

  Mutta mulla muistui mieleen Kuusivuotissuunnitelman postaus pukeutumisneuvojan luona käynnistä ja ilmeisesti se oli ollut erittäin toimiva juttu hänelle. Ehkä sullekin sellainen voisi tuoda apuja jos muuten on vaikeuksia löytää sopivia vaatekappaleita? :)

  http://kuusivuotissuunnitelma.blogspot.fi/2017/02/pukeutumisneuvojan-pakeilla.html

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruskaupoista toki minäkin pääasiassa. Joo pukeutumisneuvojan palvelut on tutut ja joskus käyttänytkin takkia etsiessä. Varsinaisesti nyt ei tarvita asukokonaisuutta kuitenkaan enkä olisi ehkä valmis maksamaan kauheasti, vaan nimenomaan alelöytöjä etsin.

   Poista
 3. Marimekko on oikea ratkaisu, kestää 10 vuotta ja kestää aikaa! Pukeumisneuvoja myy mitä myy (muistaakseni kävin Aleksi 13 pukeumisneuvojalla ja se oli huono).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekon tuotteet on kyllä loistavia laadultaan. Harmi vain, että heidän esim. housut ovat melko erikoisia malleiltaan. Laukkuja olenkin käytettynä Marimekolta ostanut nyt kevään aikana jopa kaksi kappaletta.

   Poista
 4. Itse tykkään Pukumiehestä/Sokoksesta shoppailussa. Menen sinne ja kysyn myyjältä joko epämääräisen "Tekis mieli jotain kivaa" tai täsmällisen kysymyksen ja pian olenkin sovituskopissa odottamassa kun saan ehdolle vaatteita. Helpottaa huomattavasti elämää ja usein saattaa rakastua johonkin vaatteeseen jota ei itse olisi osannut valita kaikkien niiden vaatteiden keskeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Onko sielläkin noin hyviä myyjiä? Yleenä myös esim. Vilassa olen ostanut aika paljon kerralla, koska myyjät ovat hyviä.

   Poista
  2. Itselläkin Vila oli ennen luottokauppa, mutta sielläkin tuntui laatu heikkenevän. Täällä Oulussa ainakin on erittäin hyvä palvelu Pukumiehessä :) Joskus parikin tuntia olin parkissa sovituskopissa ja kokeilin läpi mekkoja joita myyjä kommentoi hyvällä otteella, eli ei väkisin koettanut myydä jotain. Sen parin tunnin jälkeen päädyin mekkoon ja lopuksi sain vielä myyjältä vihiä tulevasta -20% alesta, joten jätin mekon varaukseen ja hain sen vielä alennuksella.

   Poista
 5. Suosittelen lukemaan mistä materiaalista vaatteet on tehty sekä miltä ne tuntuvat... En käsitä kuka ostaa kympin akryylineuleita, jotka nyppiintyvät samantien ja muuttuvat muodottomiksi. Eivät kelpaa edes kierrätykseen. Henkkamaukastakin, uskokaa tai älkää, tekee löytöjä, jos jaksaa hypistellä kankaita. Pelkkä brändi ei valitettavasti aina tee vaatteesta laadukasta :( Joskus tein jutun Project 333 ja inspiroiduin suuresti Rinna Saramäen ajatuksista. Suosittelen lukemaan kirjan! Ja se postaus löytyy täältä: http://sijoituskokeiluja.blogspot.fi/2016/04/project-333.html

  VastaaPoista