lauantai 13. tammikuuta 2018

Miksi kauneudenhoito ja hemmottelu on niin kallista Suomessa?

Käyn melkein aina ulkomaanreissuilla parturissa, hieronnassa tai manikyyrissä.

Miksi:

 • ensinnäkin silloin mulla on aikaa olla hoitotuolissa 
 • toimenpiteeseen kokemukseni mukaan pääsee heti kun menee kysymään tai viimeistään aika pian, eli henkilökuntaa kampaamoissa ja hoitoloissa on runsaasti
 • kauneuden- ja itsen hoito on sellaista hemmottelua, joka sopii lomateemaan
 • hinnat on tosi paljon halvemmat kuin Suomessa!
Nyt sain reissussa manikyyrin ja kestolakatut kynnet noin 15 €:lla. Innostuin kynsistäni, koska ne piristävät minua olemassaolollaan ja näyttävät siisteiltä. Eikä minun tarvitse hoitaa kynsiä pariin-kolmeen viikkoon itse! Tutkin heti netistä, mitä tämä maksaisi kotikaupungissa. 
Halvin 47 € ja kallein 60 €.

Ei mulla olekaan tuohon varaa! Miten tylsää :(

Kuva: Rashid Khreiss, Unsplash.com


Päätin myös peilikuvan hapsottavaan lookkiin vedoten, että alan käydä useammin parturissa. Pari kertaa vuodessa ei vaan riitä, vaikka pitkät hiukset olisikin. Ehkä 4 kertaa vuodessa eli kolmen kk välein olisi sopiva väli. Tämäkin Suomessa pesun kanssa 59 € tunnin työstä.

Perustuvat Suomen kalliit hinnat ihan täysin palkkakustannuksiin tai korkeisiin tilavuokriin? Entä, jos tyhjät ajat työntekijöiden kalentereissa saisi täytettyä jollain edullisemmilla ajoilla? 
Eli jos kauneussalongeissa olisi enemmän asiakkaita, voisiko hinta tippua yhtään?

Minulla on kotikaupungissani yksi ihan loistava kosmetologi, jonka hoidossa pääsee suorastaan transsiin ja iho oikeasti saa apua (olen aikaisemminkin kertonut tosi hankalasta ihosta). Hän on vielä yksinyrittäjä, joka varmasti tarvitsee asiakkaita. Hän tekee kuitenkin vain päivävuoroa, ja siksi minun on vaikea saada aikaa sopimaan, hyvä tekosyy sekin olla käymättä. Nyt olisi keväällä kyllä pakko taas käydä (käynnistä on yli vuosi). Jo pelkästään sen stressiä vapauttavasta syystä :)

Nämä kaikki ihanat naiselliset krumeluurit ja hoidot ovat turhuudestaan huolimatta asioita, jotka tekevät meille hyvää.. eikä vähiten siksi, että ne tarjoavat tauon arjen keskelle.

Mitä turhamaisuutta tai itsesi huoltamista sinä et jättäisi välistä, ja minkä jätät?
8 kommenttia:

 1. Suomessa palvelut ovat kalliita. Siksi kannattaa olla frendejä jotka tekee noi jutut halval :D

  VastaaPoista
 2. Näppisääntönä pienituloiselle yksityisyrittäjälle jää satasesta 40 euroa käteen pakollisten maksujen jälkeen. Välistä menee arvonlisävero, eläkevakuutusmaksu ja tuloverot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuolla laskukaavalla jos kynsien tekoon menee 30 min voisi hinta olla vähän alhaisempi...? Pliis?:)

   Poista
 3. Suosittelen tsekkaamaan Offerillan tarjoukset sekä Timma.fi:n (jonka tarkoitus on juuri täyttää noita tyhjiä aikoja). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo timmahan on tosi hyvä! Alan sitä lauantaisin tiirailee :D

   Poista
 4. Mä käyn kampaajalla 2-3 kk välein värjäyttämässä/leikkauttamassa hiukset, siitä en luovu. Mun kampaaja on yksinyrittäjä, joka ihan avoimesti on sanonut, että pienikin lama näkyy heti hänen työtilanteissa. Se myös otti mut viimeks klo 20 värjäykseen, koska oli lähdössä lomalle useammaksi viikoksi. Ihan huippu tyyppi! Mielelläni maksan hänelle kunnon palkan kunnon työstä enkä jaksa marista hinnoista. Suomi on kallis maa meille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä, että muodostuu luottamussuhde ja siten myös pitkäaikainen asiakassuhde. Itse koen huonoa omatuntoa, etten paremmin työllistä juuri näitä käsillään työtä tekeviä.

   Poista
 5. Sama kuin edellisellä eli kampaajasta en luovu, varsinkin nyt kun on taas tuttu luottokampaaja. :) Ripset on joskus olleet mutta niistä luovuin kalliin hinnan vuoksi. Kulmia olen myös käynyt laittamassa kosmetologilla, mutta viime kesälomalla olosuhteiden pakosta jouduin nyppimään ne ihan itse ja totesin että homma hoituukin ihan jees ilman ammattilaista. Eli nyt siistin kulmat itse ja kampaaja tsekkaa ne n.2-3kk välein jos sopivasti osuu nyppimisaika kampaamokäyntiin. Säästö se on pienikin säästö. ;)

  VastaaPoista