tiistai 1. toukokuuta 2018

Huhtikuun kuukausikatsaus

Huhtikuu oli mukamas rauhaisa kuukausi ja tein paljon töitä. Vappuaattokin oli niin klara, että vietin illan tätä kuukausikatsausta tehden (jeij!) :D.

Katsauksen teko auttaa taas tajuamaan, paljonko oikein tuli kaikenlaista touhuttua:
- kylpyläkäynti
- kylpylähotellissa majoittuminen 1 yö
- kaksi kulttuuritapahtuma
- mökkireissu

Ja kuten viime kuussa paljastin, ostin maaliskuussa kaksi kallista paitaa, jotka tiliotteella näkyivät vasta huhtikuussa. Lisäksi nylonsukkia ja suksivahaa. Työkiireiden vuoksi kauppareissut olivat suunnittelemattomia ja en ehtinyt arkisin Lidliin/suunnitella ostoksia, joten saatoin käydä kymmenen aikaan illalla lähikaupassa useamman kerran. Lounaalla tuli käytyä myös kalliimmissa paikoissa vaihtelun tavoittelu mielessä. Kosmetiikkaa ei tarvinnut ostaa ihonhoitoon (vanhat riittivät), mutta myönnettäköön, että kynsilakan hankin. Kulttuuritapahtumat menivät nyt harrastusten alle tai mahdollisesti alkoholi-osioon, kun äkkiä lukuja exceliin syötin.

Tulot 2200
Muut tulot (päiväraha) 41
Menot
Asuminen
Lainanlyhennys ja korko 405 €
Muut asumisen menot
Muut lainat
Opintolaina 110 €
Muut menot
Ruokakauppa 432,01
Lounasruokailu 73,35
Muu ravintolaruokailu
Alkoholi tai kahvittelu 47,4
Vaatteet ja varusteet 234,78
Harrastukset 38
Kulttuuri
Koirien menot
Puhelinlasku 22,89
Auton kulut 188,99
Matkustelu 178
Yhteensä menot 1 325 €
Säästöön 916 €
Säästöön ilman asuntolainaa 511 €
Säästöprosentti 40,86 %
SP ilman lainaosuutta 22,78 %


Ihan ok kuukausi, ei kuitenkaan mikään voittajafiilis prosentuaalisesti.Ruokakulujen pienentäminen toukokuussa

Toukokuulle on tulossa kalliimpia yksittäisiä hemmottelujuttuja, joten voisi taas yrittää tinkiä ruokakuluissa. Muutenkin kaipaisin terveyskuuria ja ehkä kokonaan ruokatottumusten muutosta. Syön keskimäärin terveellisesti, mutta ilmeisesti välipalamainen syöminen iltaisin on kalliimpaa kuin että valmistaisi aina päivällisen (ts. kolmannen lämpimän ruoan?). Toki ruokamenot painottuvat minulle, mies käy vähän vähemmän kaupassa (ja syö 2 opiskelijaruokailua päivässä). 

Heikkouteni on yksittäispakatuissa jugurteissa ja rahkoissa, tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa ym. sekä valmisruoissa, joita tulee aika paljon syötyä kiireessä. Valmisruoissa on tosin se hyvä puoli, ettei mitään mene hukkaan eikä tarvitse suunnitella milloin mitäkin syödään. Toisaalta en halua ehkä tällä hetkellä ostaa viikon safkoja kerralla, ettei mitään menisi hukkaan jos mies ei vaikka syökään minun arvioni mukaisesti. 


Lisäksi kun en valmista itselleni liharuokia, proteiinit tulevat pitkälti mm. juustojen muodossa. Ja se on varmaan aika kallista verrattuna esim. linsseihin. Esim. feta on kyllä tosi hyvää, mutta täytyisi löytää joku vegaaninen yhtä hyvä salaatin piristäjä.


Hyviä kasvis/vegaanireseptejä jakoon siis? 


Ajattelin, että voisin alkaa tehdä aamuisin leipien sijaan vihersmoothien n. 3 €.


Lounaaksi joko työpaikkalounas (6-10 €) tai salaatti itse tehtynä n. 4-5 €. 


Välipalaksi hedelmä (1 €) tai bulgarian jugurttia (1€), tai päivällinen jo tässä kohtaa (17 aikaan)..? (4€)Illalla puuro (1€) tai päivällinen jos liikuntarytmi näin päin..Kalliilta kuulostaa kyllä? n. 15€/päivä menisi ruokiin...... mutta nyt taitaa mennä enemmän.

11 kommenttia:

 1. Aamupalaksi kaurapuuroa? Siinä on hyviä HH, hyvää proteiinia sekä kuitua. Kaurapuuroon voi sekoittaa vähän rahkaa ja marjoja ja alkaa olla ravintoaineet kohdillaan.
  Aloita lisäämällä esimerkiksi mustapapuja, herneitä, linssejä pieninä määrinä ruokiisi ja lopulta isompina määrinä. Couscousia riisin tilalle niin tulee siinäkin proteiinia.

  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mustapapukeitto
  https://www.meillakotona.fi/reseptit/mustapapupihvit
  https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat-keitot-gluteeniton-vegaaninen/pipsa-hurmerinnan-mustapapukeitto

  Joka päivä ruoan ei tarvitse olla optimoitua. Syötkö esim. kananmunia? Niitä keität puuron kylkeen ja saat täyttävät aamu/iltapalan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaurapuuroa yleensä syönkin, nyt ollut kuukausi lähinnä leipää, kun puuro niin tökkii talven jäljiltä. Mustapapupihvejä olen tehnytkin joskus, mutta useimmiten ostanut eineksenä. Mustapavut on tosi hyviä!
   Munia kuluu aika runsaasti myös, paistan aamuisin kasvisten kanssa tai illalla. Keittäminen olisi kyllä myös ihan fressi juttu.

   Poista
 2. Ja vielä tämä sivusto:
  https://undertian.com/2017/07/20/tomatsoppa-med-fetaost/

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kalliilta juu. Itse syön lounaaksi ain salaattia jossa on soijapapuja. Ei tule millään maksamaan 4-5e kyllä tuo salaatti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä muodossa ostat/valmistat soijapavut?

   Poista
  2. Pakasteena, tämä on suosikkini. Pussi maksaa olikohan 1,39e. Tosi hyvän makuisia! https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-soijapapu-250g

   Poista
  3. Sori, muistin vääri. Tais olla 1,59e :D

   Poista
 4. Minä en jaksa tehdä huhtikuun laskelmaa. Huhtikuu voi vielä mennä aika paljon plussalle, mutta toukokuussa menee varmaan menot ja tulot miinukselle. Viikon kylpyläloma. Ja tulot puolen vuoden loman ansiosta -ei korkeat. Ei haittaa!

  VastaaPoista
 5. Kotimaan päiväraha on tänä vuonna 42 euroa..
  t:pilkunnussija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm täytyypä tarkistaa. Onko palkanmaksajalla tiedot kohdallaan :)

   Poista