maanantai 2. heinäkuuta 2018

Kesäkuun kuukausikatsaus

Ensinnäkin pakko kehua BN:n tilitapahtumien excel-raporttia, josta on mukava laskea ostokset oman kk-katsaukseni luokkiin. Raportti jotenkin kategorisoi hienosti ostospaikat, minkä avulla on helppo yhdistellä esim. autoilu- tai ruokaostoskategoriat. Tai esim. lemmikkieläinliike ja eläinlääkärikulut pystyi laittamaan samaan suodatukseen --> tadaa :) KK-katsauksen laskeminen ei ole koskaan ollut näin nopeaa.. 

Kesäkuu olisi ollut erittäin hyvä säästökuukausi omien menojen osalta, mutta karvainen perheenjäsen tarvitsi vaativampaa sairaanhoitoa. Kesälomareissun junalipuista huolimatta olisin päässyt vain n. 1000 € kuukausikulutukseen, mikä on mulle enkkalaatua! Juhannuskin oli ennätyshalpa, söimme isossa porukassa simppeliä ruokaa eikä alkoholiin tuhlattu. Bensakuluista sain takaisin kyytiläisiltä.

Joka tapauksessa, lemmikin sairaanhoidossa ja tutkimuksissa meni nyt iso summa ja aika näyttää meneekö vielä lisää. Jossain vaiheessa tehdään taas vähintään vastaava tutkimus, jos tila pysyy vakaana. Kuvio on tietenkin toinen, jos vointi heikkenee tai kaveri alkaa selvästi kärsiä.

Summaltaan säästetty summa on koko vuoden pienimpiä. Mutta luojan lykky, että osui näin "vähäkulutuksinen" kuukausi muuten. Olisi voinut käydä niinkin, että hoito olisi pitänyt maksaa säästöistä.Menot
Lainanlyhennys ja korko 405 €
Opintolaina 115 €
Ruokakauppa 328,18
Muu ravintolaruokailu 103,8
Vaatteet ja varusteet 88,47
Koirien menot 651,29
Auton kulut 59,75
Muu liikkuminen 138
Vakuutus 154
Yhteensä menot 2 043 €
Säästöön asuntolaina laskien 708 €
Säästöön ilman asuntolainaa 303 €
Säästöprosentti 30,16 %
SP ilman lainaosuutta 12,89 %

Vaatteet ja varusteet-kategoriassa on kodin piensisustuksen tarvikkeita ja myös apteekkikulut laitoin nyt tuohon. Erillinen vakuutuslasku erääntyy vuosittain ja nyt oli taas sen aika.

Laskeskelen teoreettisella tasolla vuosisäästöä 40% tuloista ja tavoitevauhdissa pysyäkseni minun pitäisi loppuvuonna saada säästöön n. 890 €/kk. Toki tämä summa sisältää asuntolainan lyhennyksen mutta juuri siksi se onkin täysin mahdollinen.

Ruokakauppaan ja kahviloihin meneviä kuluja pitäisi tarkastella heinäkuussa, toisaalta kesä ei yhtään helpota tässä... Farkut alkaa ratkeilemaan ja kesähelteillä olis kiva olla jotkut muutkin housut käytössä.. Jotenkin silti älyttömän rento fiilis elellä nyt kesällä. Ei väsytä, pärjää vähemmillä unilla ja töissä on rauhallisempaa. Arki rullailee hirveän nopeaa ja loppuvuosikin muodostuu pikkuhiljaa kalenteriin.

6 kommenttia:

 1. Autoilun kulut vaikuttavat kovin kohtuullisilta, lasketko ne millä kaavalla vai sisältääkö summa pelkät polttoaineet? Suomessa on hyvin vaikea päästä alle 0,25e/km kilometrikustannuksiin kun autoilun todelliset kustannukset purkaa auki. Uudella pirssillä sitten helposti vähintään tuplat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sisältää pelkät toteutuneet kustannukset tuolta kuulta. Siinä on mukana myös yksi autopesu ja parkkimaksu. Käytän autoa aika vähän nyt kesällä ja ajan pääasiassa lyhyttä matkaa. Kerran kuussa about pidempää reissua ja nytkin sain bensarahoja kyytiläisiltä.

   Poista
 2. Rento fiilis on kiva kesällä. Ja loppuvuoden kuukausisäästötavoite ihan saavutettavissa (toki aika tiukka).

  VastaaPoista
 3. Mulla on vähän samaa ongelmaa. Heti kun tulee syksy niin alkaakin sitten tökkimään :)

  VastaaPoista
 4. Siis Norskilla saa tapahtumat exceliin! Kiitos paljon tuosta vinkistä. Olen tähän asti katsonut vain mobiililla pdf-versioo ja kironnut sen erittelyä. Nythän tässä riemu repesi ja taitaa mennä viikonloppu excelöiden :)

  VastaaPoista