torstai 1. marraskuuta 2018

Lokakuun kuukausikatsaus

Vihdoin onnistunut kuukausi pitkästä aikaa! Tässäkään kuussa en kökkinyt vielä kotona kirjaston kirjoja lukemassa, vaan elämässä oli menoa ja meininkiä: useat juhlat, syyslomareissu ja harrastuskokeilu. Olen ollut ihan hämmästynyt ja jossain vaiheessa jopa pelotti käydä katsomassa kulutusta, mutta sepä yllättikin positiivisesti!

Odotan vielä joidenkin yhteislahjoihin osallistuneiden suorituksia joten tähän saattaa tulla pari kymppiä vielä jälkikäteen plussaa.

Otin tähän myös raadollisuuden esittämiseksi nyt mukaan palkasta suoraan vähennetyt ruokailut ja esitin tulot ennen niiden vähentämistä. Lokakuun puolelle osui vielä kahta erillistä puhelinlaskua, nyt kuitenkin Moi-liittymä näyttää toimivan erittäin hyvin: kuukausilasku alle 8 €!!!!


Tulot 2417
Menot
Asuminen
Lainanlyhennys ja korko 405 €
Opintolaina 110 €
Ruokakauppa 278,72
Lounasruokailu 52
Muu ravintolaruokailu 271,8
Lahjat 61
Vaatteet ja varusteet 37,55
Harrastukset 78
Koirien menot 110
Puhelinlasku 19,41
Auton kulut 60
Muu liikkuminen 28,3
Sisustus 79
Yhteensä menot 1 076 €
Yhteensä menot ja lainat 1 591 €
Säästöön 826 €
Säästöön +asuntolaina 1 231 €
Säästöprossa ei asuntoa 34,18 %
Säästöprossa sis. As. Laina 50,94 %

HYVÄ MINÄ! 

14 kommenttia:

 1. Jäikö asuminen riviltä numero matkan varrelle, vai etkö maksa vastiketta ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En maksa vastiketta ja sähkölaskun osuuskin kategorisoituu varmaan muualle kun maksan ne miehelle mobilepaylla.

   Poista
 2. Ajattelin että oli jollain lailla uniikkia alkaa julkaisemaan omaa talouttaan tarkoilla luvuilla, mutta nähtävästi muutkin tekee sen. Mahtavaa.
  Ainut pointti, mitä on pakko sanoa. Miksi säästöön + asuntolaina on säätöt + asuntolainan pääoman lyhennys + korko? Korko (okei, varmaan aika pienet nyt kaikilla) on puhdas meno. Pääoman lyhennys säästöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lähinnä vaivan vuoksi, minusta on helpompi käsitellä asiaa kokonaisuutena. Lisäksi tosiaan minulla on tosi pieni marginaali ja korko tällä hetkellä. Mutta tosiaan olisi hyvä se korkokin käsitellä ihan erillisenä ja etenkin korkotason ensi vuonna (?) noustessa täytyy niin tehdä :)

   Poista
  2. Näin mäkin kelailin. Ei viitsi paria kymppiä erikseen merkkailla laskelmiin, mutta lopulta vaivauduin laittamaan omiini. Ajattelin että voisi olla mukava nähdä, miten paljon esim 10 vuodessa lopulta korkoihin hujahtaa.

   Poista
  3. Totta, jälkikäteen olisi hyvä nähdä tuo. Uskon saavani sen omasta (Verkko)pankista.

   Poista
 3. Kiitos inspiroivasta blogista! Olen lukenut lyhyen ajan sisällä kaikki kirjoituksesi ja hyvää vauhtia lukemassa FemmaDonnan blogitekstejä. Olette molemmat todella tehneet minuun vaikutuksen ja tekisi mieli aloittaa myös oma säästö/sijoitusblogi. Minua pidättelee siinä pelko identiteetin paljastumisesta.. Vaikka anonyyminä kirjoittelisin, tuntuu siltä, että joku kuitenkin tunnistaisi varsinkin kun omistan hevosen, jonka kuukausittaisia kuluja tulisi väkisinkin blogissa avattua. Toisaalta, en voi olla Suomen ainut hevosenomistaja, joka yrittää säästää! Tuntuisi vain niin motivoivalta laittaa ajatuksia ja tavoitteita ylös blogiin ja päästä mukaan positiiviseen blogiyhteisöön. Talousblogien kommenteista välittyvä positiivisuus on oikein piristävän harvinaista tämän päivän nettimaailmassa. Hevosaiheista blogia en edes kuvittele perustavani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anonyymi! Minäkin olen taustaltani heppatyttö, joskin aktiiviharrastus on kauas jäänyttä elämää. Itse olen joissain yhteistöissä toiminut koko nimellä ja kaikki tekstit kirjoittanut siten, että paljastuminen ei aiheuttaisi hallaa. Kuitenkin tykkään tehdä tätä eniten itseäni varten, ja siksi haluan pysyä anonyyminä. Lähde kokeilemaan ja testaa rajoja! Kaikkea ei tarvitse kirjoittaa eikä ainakaan ajallisesti yhdistettävästi.

   Poista
 4. Woot woot! Hyvä Ekonomimmi! Kuukausi plussan puolella ja 34-50% säästöprosentti mahtavaa! Nyt kun vielä itse pääsis irti miinuskuukausista.

  VastaaPoista