tiistai 18. kesäkuuta 2019

Palkkakauden budjettihaaste

Loma ja lisääntynyt aika aivotyölle duunissa ovat mahdollistaneet ajatuksia budjetille, jee!

Päätin pitäytyä säästöön palkasta siirretyn summan suhteen tiukkana. Säästöön meni tässä kuussa palkasta (2350 € + 84 € päivärahoja) 1000 €. Eli pitäisi pärjätä summalla 1434 €.

Aluksi suurelta tuntunut summa hupeni hyvinkin äkkiä. Päätin tutkia vähän asiaa.

Summa jakautui "pakollisiin" näin:

Nordnet 150 €
Asuntolaina 399,73 €
Opintolaina 114,44 €
Vuosittainen henkivakuutusmaksu 156,80 €
Yht. 851 €

Muutamat ihan tavalliset ostokset (lemmikkien ruokaa ostin reilusti ja kävin ruokakaupassa) sitten ovatkin verottaneet tuota summaa ihan mukavasti..

Jäljellä käyttörahaa seuraavaan palkkapäivään saakka on vain 340 €.

Lisäksi olen velkaa luottokortilla 394 €. Aion nyt pysyä tuossa budjetissani ja maksaa luottokortin nollille vasta seuraavasta palkasta. Vähennän väliaikaisesti kortin käyttöä sen hyvistä ominaisuuksista huolimatta. Näin saan kulutuksen paremmin yhteen seurantaan ja reaaliaikaisesti yhdestä paikasta.

Päiväbudjetti 14,15 €. 
Kotoa löytyy mm. 1,5 purkkia maitoa, puuroa, muroja, sipsejä, tomaatteja, kurkku, pikku määrä näkkäriä ja leipää, marjoja, mikroateria pakkasesta, pari hedelmää... Makaronia, riisiä, spagettia, soijarouhetta jne... Juhannukseen asti pärjään ilman ostoksia, mutta sen jälkeen kolmen viikon sapuskat pitäisi ostaa. Jos käyn työlounaalla ulkona, se saa mennä tämän budjetin ulkopuolelta.

Haasteita luvassa
Juhannusreissulla saatan joutua tankkaamaan auton. Juhannukseksi olisi myös mukava saada kunnolla hyvää ruokaa ja grillattavaa. Juomapuoleksi onneksi riittää vissy.. :)
Yhdet junaliput olisi myös fiksuinta ostaa jo ennen tulevaa palkkapäivää, mutta täytyy katsoa kuinka käy. Kolme viikkoa on myös kokemukseni mukaan melkoisen pitkä aika, jolloin voi tulla vaikka mitä yllättäviä tarpeita ja menoja.

Onneksi muita laskuja ei ole tulossa ja kolikkopurkissakin löytyy hätävaraa. Mansikoiden ja jätskien ostelu täytyy jättää vähemmälle, jos budjetissa haluan pysyä. Haaveet ja "muka-muka-tarpeet" täytyy jättää nyt syrjään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti