sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Syyskuun suunnittelua

Palkkapäivään neljä yötä on..

Rahat on loppu! Olen elänyt tässä kuussa yli varojeni, ja olen ostanut sisustustuotteita uuteen asuntoon ja dieseliä luottokortilla. Siksi ajattelinkin suunnitella tarkemmin tulevan "kauden" kulutusta. Ajattelin käydä ostamassa ruokaostokset s-ryhmän kaupoissa uudella s-debit kortillani, jolloin kerrytän myös maksutapaetua. Voisi olla parempi asioida Lidlissä, mutta siellä ei myydä kaikkea mitä käytän. Haluaisin myös tulevan kuukauden aikana ostaa uudet housut, uuden (-t) valaisimet ja saada säästöön enemmän.
En tiedä vielä tarkkaa palkkaani, sillä minulle oli muutama kuukausi sitten maksettu liikaa, mikä vähennetään nyt. Harrastuskulut laitoin yläkanttiin, mutta syyskauden maksut maksetaan todennäköisesti nyt kerralla. Saan käytettyä niiden maksamiseen myös tyky-seteleitä, mikä helpottaa.

Tässä laskelmani:


kulut tiedossa
ruoka/prisma 50
50
50
50
diesel 80
vuokra 580
opintolaina 160
asp-säästö 50
harrastus 200
luottokorttivelka 190
yhteensä 1460

Miltä nuo kulut teistä näyttävät? Ruokakulut olen jakanut neljälle viikolle, ja tuo summa ei sisällä ulkona syömistä (käytän lounasseteleitä). 50€/viikko vaatii kyllä suunnittelua, sillä haluaisin sen sisältävän myös lemmikkien ruokakuluista osan. Jotain laskuja varmaan tulee myös, ehkä viimeinen sähkölasku edellisestä asunnosta. Pitäisi saada myös edellisen asunnon takuuvuokra takaisin. 

Lepsuilu saa loppua ja muutosta oppineena turhasta tavarasta on päästävä eroon samalla kun hankkii uutta. Kirpparishoppailua voisi yrittää, jos vaikka saisi nuo housut hankittua sieltä mieluummin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti