keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kauppakuitin analysointia

Kävin äsken ruokaostoksilla ja vaikka piti tehdä vain "vähäisesti" ostoksia, ja seurasin melko hyvin listaa, tuli ostoksista silti 61,15 €. Se on mielestäni yhdeltä ihmiseltä viikolle (kun kuitenkin syö myös ulkona lounaita) melko paljon. Tai ei ehkä niin paljon, mutta siinä pystyisi suunnittelemalla varmasti pihistämään, tinkimättä laadusta.

Hinnat ovat paikallisen Prisman hintoja:

Soijamaito 2,15 € - tavallinen maito olisi halvempaa, mutta tämä on eettinen valinta, eli yritän jakaa maidonkulutustani eläinperäisiin tuotteisiin ja kasviperäisiin.
Mangopiimä 1,83 € - jälleen mielitekoja. Toisaalta en tiedä mitä tavallinen piimä edes maksaisi, mutta ajattelin tämän mieliteon olevan vatsalle hyväksi.
Luomu kevytmaito 1,08 € - tämä on erittäin edullinen luomumaito, esim. entisessä lähikaupassani se oli 1,75 €. Kuitenkin taas se eettisyys jotenkin painostaa ostamaan muuta kuin halvinta.
Mansikkapuikot 2,45 € (jäätelöä siis). 10kpl kestää 10 herkkuhetkeä joten sikäli edullisia (Rainbow tuote), mutta ylimääräistä. Nyt syksyn tullen on alkanut makeanhimo jostain syystä.
Tyrni-mango jogurtti x 2 0,63 €. Haluan aina kokeilla uusia makuja ja yksittäispakatut ovat esim. töissä kuitenkin mukavampia. Mutta selittelyä, halvempaakin löytyy.
Raejuusto, hedelmiä ja siemeniä 1,83 €. Tämä on tosi hyvä välipala, jonka voin syödä silloin kun lähden urheilemaan tai muualle heti töiden jälkeen ja päivällinen siirtyy iltaan. Raejuusto ja vastaava miksaus erikseen olisi tietty edullisempi.
Raejuusto lakka 1,13€. Tämä on myös välipalaksi kallis mutta täyttävä ja HYVÄÄ..
Valmisateria Balanssi 4,63€. Testataan tätä lounaalla töissä.
Kasslerpihvejä lemmikeille -30% alennuksella: 7,07.€ Nämä menee pakkaseen koska lihoja on edellisiäkin vielä pakkasessa ja sulamassa. Ei edullisin mahdollinen mutta kuitenkin melkein kilo lihaa.
Sipulipussi 0,79 €
Luomumunia 10 kpl 3,39 € (ostan yleensä Kotimaista-merkin luomumunia, mutta niitä ei ollut hyllyssä).
Jätekassi 1,95 € -> pois muovikassien käyttämisestä pyrkimistä.
Vanilla maitokahvijuoma 1,79 €, ostin matkaevääksi viikonlopulle, jäi tottumus kesältä :) (10 sentin pantti)
Nakki 0,79€ - lemmikeille, pakastan loput joten tästä riittää herkkupalaksi pariksi viikoksi.
Paprika 0,94€
Porkkanapussi 1kg 1,10 €
Kurkku 0,73 €
Puruluut 5,99 € - näitä saa alkaa kyllä kohta säännöstelemään, vaikka on hyvä, että järsittävää rittää, nämä ovat myös aika rasvapitoisia.
Proteiinipatukoita 3 x 1,33 € - ehkä aavistuksen terveellisempi herkku tai välipala?
Perunoita (luomu) 2,20 €
Sitruunoita (luomu) 2,15 €
Herkkujuusto (kotimainen juustola) 3,95€
Oliiviöljy 3,30 €
Kermajuusto 2,95€

Kahvi- kulta katriina premium - ilmainen / -s-ryhmän ilmaiskupongilla :) (pihin unelma)

Yhteenvetona täytyy todeta, että en taaskaan ostanut kunnon ruokaa itselleni juurikaan. En ole suunnitellut mitään ruokalajeja, ja lisäksi olen viikonlopun poissa. Välipaloja iso osa, ja ne vielä aika kalliita: jugurtteja, raejuustoja, proteiinipatukoita. Näistä tosin riittänee viikoksi suunnilleen. Isosta osasta ostamistani tuotteista riittää vielä pitkäksi: öljy, roskapussit, kahvi, sipulit jne.

Onko tässä turhaa ja mitä itse jättäisitte pois tai mitä vaihtaisitte edullisempaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti