maanantai 11. huhtikuuta 2016

Luopumisia

Kuten ehkä jotkut teistä muistavatkin, olen muuttamassa uuteen vieraaseen kaupunkiin ja vaihtamassa työpaikkaa. Muutos on aina rankkaa henkisesti, ja nyt ollaan vasta alussa.

Olen viime päivinä harjoitellut luopumista: viimeinen harrastuskerta tietyn opettajan kanssa, viimeiset koiraharrastustreenit, viimeisen kerran tiettyjen ystävien ja työkavereiden näkeminen. Olen luopunut huonekaluista ja pakannut piiloon kaikki tavarani. Töissä olen luopunut asiakassuhteista, tutuista lounasravintoloista ja kotona ruokakaapin sisällöstä. Polkupyöräni on jo muuttanut.

Pian koittaa ihan oikeasti viimeinen työpäivä paikassa, jossa olen viettänyt suurimman osan valveillaoloajastani viimeiset melkein 4 vuotta. Surutyötä on toki tehty, mutta luopumisen suhteen harjoitus tekee mestariksi. Veikkaan että lähdön helpommaksi tekee se, että minulla ei ole tällä hetkellä yhtään erityisen läheistä työkaveria, vaikka monia taatusti tulee ikävä!

Olen siis luopumassa kaikesta tutusta ja turvallisesta, ja ottamassa vastaan roppakaupalla kaikkea uutta. Taloudellisesti tämä tarkoittaa suurta epävarmuutta, sillä kaikenlaisia riskejä on. Elämässä pitää silti kokeilla ja uskaltaa.

Jos totta puhutaan, viimeisin puolivuotinen on ollut tietynlainen limbo minulle. Miehen muutettua elämäni on junnannut ja kaikki pyöri työn ympärillä. Viikonloppuisin oli aina matkustamista. En ole ollut erityisen onnellinen, vaan enemmänkin stressaantunut ja olo tyhjä. Muutos on tuonut paljon uusia ajatuksia, intoa ja mahdollisuuksia tulevasta. Kuukausipalkka ja vakituinen työ on hyvä asia, mutta myös kovin passivoiva. Rakastan sitä tunnetta, kun joutuu puskemaan ja sparraamaan itseään onnistuakseen jossain jota todella haluaa. Sen haluaisin takaisin ja erityisesti haluaisin kokea sitä työelämässä!

Se siitä jauhamisesta ja faktapitoisempaa talousasiaa kehiin.

Viimeinen kuukausipalkka vanhasta duunista tupsahti tilille viime viikolla. Koska palkkaa maksetaan osittain etukäteen, sain nyt vain kolmasosan normaalista palkasta. Kertyneiden lomapäivien palkan saan vielä, mutta meidän työpaikalla/Tes:n mukaan ei makseta lomarahaa, kun irtisanoutuu.

Uuden duunin palkasta tilille jäävää euromäärää tai seuraavaa tilipäivää en vielä tiedä, mutta melko varmasti joudun joka tapauksessa luopumaan tietyistä eduista, kuten työpuhelimesta, mahdollisuudesta etätyöhön ja kahvitarjoilusta.

-Takuuvuokraa saan takaisin n. 600€, (ellei asuntoyhtiö laskuta jotain) ja uusi maksoi vain 150€, joten säästöön jää 450€
-En pidä ainakaan täyttä lomaa, joten lomapalkka jää säästöön
-Yhden kuukauden majoitun väliaikaisesti, siitä 100-200€ korvausta, ei varsinaista vuokranmaksua (ellei meitä sitten häädetä tuolta majoituksesta ja jouduta hotelliin :D)
-Muutto sinänsä aiheuttaa kuljetuskustannuksia ja varastoinnista joudun ehkä jotain nimellistä maksamaan
-En tunne vielä uuden työpaikan pukeutumiskoodia, joten pahimmassa tapauksessa joudun ostamaan enemmänkin uusia vaatteita. Hyvässä tapauksessa selviän jonkin aikaa vanhoilla.
-En tiedä miten työpaikkalounas järjestyy
-En tiedä mihin menen harrastamaan mutta en aio ainakaan kieltäytyä jos joku kutsuu tai jotain mielenkiintoista tapahtuu :)
-Auto menee kesää kohden myyntiin ja voin ehkä ostaa uuden vasta loppusyksystä.
-ASP-kuukausisäästöä voisi yrittää korottaa hieman, ETF-osuus saa pysyä todennäköisesti samassa
-Koulutusmaksuja tulee yhteensä n. 1300€, ensimmäinen laskuerä (kolmasosa) ehkä jo tässä kuussa. Koulutus toivottavasti on antoisa ja hyvä investointi tulevaisuuteen.
-Kesäkuusta lukien asumiskustannukset max. 300€/kk eli noin puolet entisestä!!
-Kesällä luvassa ilmeisesti useampia hääjuhlia ja viikonloppureissuja, joten ihan ilmaista elämää nyt ei kuitenkaan ole luvassa.

Niin siistiä ja haikeaa yhtä aikaa!


4 kommenttia:

 1. Mullekin tuli haikea olo jo kun luin tota :)
  Onnea ja menestystä kaikkeen uuteen! Innolla odotan mitä muutoksia nämä uudet tuulet tuovat sun talouteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta :) Riskillä mennään. Silti kokonaisuutena omalle taloudelle niin paljon parempi "vuosi" tulossa.

   Poista
 2. Miten olet hyvästellyt itselle tärkeät asiat vanhasta kaupungista? Olen muuttanut paljon, joten tuntuu välillä etten ole osannut käyttää aikaa ajanjakson "lopetteluun". Nyt olemme muuttamassa manteretta, joten yritän lopetella asiat paremmin. Suunnitelmani on nähdä useasti rakkaita ihmisia ja tehdä asioita jotka ovat ainutlaatuisia tälle kaupungille/maalle. Tsemppiä uuden ajanjakson alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole oikeastaan hyvästellyt, sillä en nyt sillä lailla kiinny paikkoihin tms. Mutta olen antanut mielessäni arvoa, esim. tänään oli vimppa kerta hyvällä kampaajalla ja kiitin ja toivotin kaikkea hyvää :) Muuttaminen on myös minulle tuttua ja toisaalta reissaaminen samalla tavalla. Ystävät asuvat pääosin jo muualla, joten lähinnä työkavereita on tullut hyvästeltyä.

   Poista