lauantai 30. huhtikuuta 2016

Uutta kulurakennetta rakentamassa

Toinen viikko uudessa kotikaupungissa alkaa olla takana päin ja on aika juhlistaa Vappua!

Kuluseurantaexcelini teki temput ja huhtikuun välilehti tyhjeni. En saanut palautettua oikeaa versiota enkä ole jaksanut tehdä uuttakaan, etenkin kun juuri olin sen päivittänyt. Onneksi seuraava kuu alkaa jo huomenna, joten voin olla ahkerampi ja tarkempi sen kanssa.

Muistan kuitenkin elävästi huonekalu- ym. myynneistä ennen muuttoa saamani tuotot: 74 €, jotka voisi melkein listata Saiturin vuosihaasteen mukaisiksi. Myin mm. käsityötarvikkeita ja itse ilmaiseksi saadut ulkolyhdyt. Toki lähti myös isompia kalusteita ja sohvan SPR haki ilmaiseksi (hyvää palvelua, eivätkä tarkistaneet kuntoa.. oli likaiset jo päälliset).

Nyt kun elämäntilanne on niin muuttunut, voi talouselämääkin alkaa rakentaa ihan uudelta pohjalta. Toukokuun ajalta en maksa virallista vuokraa, mutta n. 200 € aion kuitenkin tästä lystistä pulittaa ihan kohtuuden nimissä. Toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa minulta kuitenkin laskutetaan täydennyskoulutuksen ensimmäinen osa, n. 440€, joten yhteenlaskettuna nämä ovat suunnilleen kuten edellisen asunnon kuukausikulut.

Harrastuksiin en ole vielä päässyt täällä uppoutumaan, ja välttelenkin nyt oikeastaan kaikkia maksullisia ja/tai sitovia juttuja. Ilmoittauduin yhdelle kurssille, joka maksaa n. 60€ ja harmittaa jo koska tiedän, etten ainakaan yhdelle kerralle pääse osallistumaan. Onneksi kurssi kestää pitkälle kesään asti ja tuo jonkinlaista rytmiä ja sisältöä.

Uusi työ vaikuttaa hyvältä, mutta en vielä osaa sanoa miten tässä pärjään. Lisäjännitystä tuo tietenkin koeaika ja työsuhteen määräaikaisuus, eli en yhtään tiedä mitä vuoden kuluttua tapahtuu. Ihme kyllä, olen jo vähän alkanut sitäkin stressaamaan. Pitäisi vaan 'go with the flow' ja etsiytyä sitten sellaisiin hommiin, mistä oikeasti nauttii. Toivoisin tosiaan, että täydennyskoulutus tai nykyisen tehtävän erikoisosaamisalue toisivat mahdollisuuksia mielekkäisiin hommiin jatkossa. En tiedä mitä vuosi tuo tullessaan ja haluanko sitten taas muuttaa muualle. Parisuhteen kannalta olisi kyllä hyvä pystyä jatkamaan täällä :). Toisaalta taas yleisesti heikossa työtilanteessa voi käydä niinkin, että joutuu joko ottamaan heikompaa tai epämielekkäämpää työtä, tai muuttamaan.

No anyway, tosiaan olen tosi iloinen, että kulurakenne voi nyt muuntautua ihan erilaiseksi. Autoa en välttämättä tarvitse ainakaan kesäaikana ja yritän hillitä myös harrastuskuluja. Vaatetavaraa toki aina tarvitsisi, mutta yritän käyttää järkeä tälläkin osa-alueella. Toimistokelpoista kesävaatetta löytyy, joskin yhden neuletakin varmaan joudun hankkimaan. Jos pidän palkatonta lomaa kesällä, se tietenkin näkyy lompakossa, mutta olisi ihan hyvä vierailla perheen luona joku pätkä. Uuteen asuntoon täytyy hankkia jonkin verran kalusteita, mutta yritän löytää käytettyjen markkinoilta itselle miellyttävät versiot.

Ensi kuun liksaa odottelen, ja se tulee olemaan n. 2500€ (?) käteen, sillä saan 1,5 kk palkat. Aika paljon on jo tiedossa kyllä menoja, mutta silti ihan ok:lta näyttää tuleva kuukausi, vaikka tästä puuttuukin auto- ja ruokalaskut:


Palkka 2500
"Vuokra" 200
Täydennyskoulutus 440
Maksettu matka/tapahtuma, hieman kuluja tulossa, arvio 30
Lemmikkeihin liittyviä kuluja, harrastusta, ruokaa 170
Vakuutusmaksuja (tulevaisuus) 40
Puhelinlaskut (edellinen ja uusi) 40
Loppusähkölasku, arvio 50
Takuuvuokran palautus 580
Muuttokuluja kuun lopussa, arvio 100
Yhteensä plussalle 2010Ei kommentteja:

Lähetä kommentti