torstai 21. huhtikuuta 2016

Kuulumisia

Muutama päivä uudessa kaupungissa ja uudessa työpaikassa on takana. Ennakkoon tietysti yritin ajatella kaikkia positiivisia asioita ja kuinka elämäni muuttuu paremmaksi, mutta niin on se arki vain painanut päälle täälläkin. Samat aikaiset aamuherätykset ja työpäivän väsymykset ne täälläkin ovat.

Asutaan nyt väliaikaisesti solussa, joten totuttelemista piisaa. Uusi työpaikka vaikuttaa mukavalta, ja tuntuisi, että siellä on vähemmän kiire ja vähemmän stressiä kuin edellisessä. Palkka on muutaman satasen parempi, tosin joudun pitämään palkattomia vapaita sillä lomaa ei ole ehtinyt kertyä. En tunne täältä oikeastaan ketään, mutta asuinkumppanit ja kollegat ovat toistaiseksi olleet ihan riittävästi seurana.

Seuraavaan palkkapäivään on vielä runsaasti aikaa, ja edellisen työpaikan lomapalkan siirsin jo parempaan talteen (tai no, 1000 euroa säästötilille ja 400 euroa ASP:lle ylimääräisenä lyhennyksenä). Muutama satanen jäi käyttöön. Vanhan asunnon takuuvuokra n. 600e pitäisi palautua kuun vaihteen jälkeen ja väliaikaisesta asunnosta taas pitäisi jonkinlaista henkisen kärsimyksen korvausta (n. 200e) maksaa kämppikselle, vaikka virallisesti en täällä majoitu.

Tässä kuussa on ollut aika paljon menoja ja vasta ollaan puoliväli ylitetty:
- koiran lääkärimaksut alkukuusta 245€ (tämä oli onneksi vain puolet budjetoidusta)
- parturi 49 €
- bensat ja dieselit muuton yhteydessä yht. n. 100€
- kengät 90 €
- kaverin tulevien polttarien maksu n. 120 €
- syntymäpäivälahja n. 40 €
- puhelinliittymän vaihdon yhteydessä lasku n. 41€ (ei enää työpuhelinta)
- tulevan kauden koti- ja matkavakuutukset n. 45 €

Käyttötilille jätin vajaat 400 € ja ajattelin yrittää selvitä. Pahimmillaan maksan tuosta summasta jo kämppikselle vuokraa 200 € ja asp-lyhennys on ajastettu kuun loppuun 50 €. Seuraavaan palkkapäivään saakka laskien käyttöön jäisi n. 5-6 € päiväbudjetti. Tällä on mahdollista selvitä mikäli en rönsyile kaupassa, en joudu tankkaamaan ja käytän työpaikan lounasetua. Edellisen duunin lounasseteleitä on myös tallessa pari pinoa, eli ulkona syömistä saan rahoitettua niillä vielä pienen hetken.

Lounasedun avulla lounasruokailun veloitus on n. 6,5 € mikä tekisi n. 130€ kuukaudessa. Se on jonkin verran, mutta toisaalta ei kauhean paha. Tähän hintaan vain ei kovin laadukasta lounasta kylläkään saa, sillä sopimusravintoloiden taso on osoittautunut heikoksi.

Ristiriitaisin tuntein siis mennään, toisaalta on mukavaa ja hauskaa ja jännittävää, ja toisaalta taas kurjaa ilman tuttuja asioita, harrastuksia ja rutiineja. Erityinen jakso siis elämässä.

Huomenna on merkittävä päivä sikäli, että palaan koulun penkille! Aloitan täydennyskoulutuksen omaan piikkiini ja toivon, että se tuo sisältöä, tuttavuuksia ja parhaassa tapauksessa uusia urapolkuja! Ihanaa!9 kommenttia:

 1. Perunakiusaukset on halpoja, ostat perunoita, kerma ja sitten kasviksia (tai kinkkua, jos syöt lihaa ja rahatilanne antaa periksi) ja ei kun uuniin. Helppo ja hyvä! Ja paranee, kun syö seuraavana päivänä eli teet isoja annoksia. Minun erikoistuttavuus ovat wokit (halpoja). Ennen olin tosi huono kokki (tai no olen edelleenkin, mutta kokeilemalla oppii). Eli paikalliseen kivijalkakauppaan (ainakin meidän kaupungissa on monta pikku liikettä, jossa omistaja myy synnyinmaansa ruoka-aineita... Minusta niin hyvä idea, että haluan jo siksi kannattaa kauppoja ja ostaa näistä esim. nuudelit ja riisit), nuudelia, kasviksia (tai ale liha marketista) ja soija. Ja hyvää tulee. Hinta ei ole lähellekään 6,5 e lounasedun ruokaa. Säästöä, säästöä.

  Ja liikuntamuodoksi valitset juoksun, ei maksa mitään ja on nautinnollista (jos on poppi-laitteet korviassa).

  Ja tuota tämän kuun koiran lääkärimaksua et murehdi. Otat sen muulta kannalta, kun taloudelliselta kannalta. Minulla kuoli juuri koira vanhuuteen ja ottaisin kyllä mielummin kalliin lääkärimaksun kuin koirankuoleman jälkeisen surumielen.

  Ja koulunpenkki on huippujuttu. Sivistystä ja avarakatseisuutta, jonka kirjoista saa ei voi olla ikinä liikaa. Hyvä, hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä edullisia ja maittavia reseptejä vaikka kuinka, mutta itse vaihtelunhaluisena ja terveysominaisuuksia arvostavana en jaksa syödä samoja/ravintoköyhiä juttuja montaa kertaa. Juoksemaan pitäisi kyllä ryhtyä, vaikka nautinnolliseksi sitä ei ainakaan alussa voi väittää ;) Koiran lääkärimaksu ei sinänsä tunnu missään koska sitä vartenhan tuo varakassa on. Sieltä otetaan kun tarvitaan, eikä tarvitse syödä pelkkää puuroa.

   Poista
 2. Kohta myös huomaat että parempi palkkaa tuo etuja säästämiseen =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ekaa palkkapäivää odotellessa.. Ainut vaan, että paremman palkan hyöty ehkä kuittaantuu koulutukseen ja mahdollisiin kesälomapäiviin kuluvissa palkattomissa päivissä. Kai sitä pakko on muutama päivä kesällä edes pitää, että pääsee perhettä katsomaan.

   Poista
 3. Mukavaa opiskelua! Täydennyskoulutuksesta on varmasti iloa ja hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain :) Kyllä vaikuttaa hyvältä, ja yleensä joku hyöty tämän tyyppisille koulutuksille löytyykin vasta myöhemmin elämässä, jos ei ihan heti. Ainakin tutustuu ihmisiin, saa kokea uudenlaisia tilanteita ja muistaa minkälaista opiskelu onkaan :)

   Poista
 4. Uusi työpaikkasi kuulostaa mukavalta, jos palkka on isompi, mutta työ stressittömämpää. Etsittekö nyt siis poikaystävän kanssa uutta yhteistä kotia? Omaa vai vuokra?

  Zemppiä!

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas
  http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tosiaan toistaiseksi käsitykseni on tällainen. Saas nähdä sitten kun saan ihan oikeita hommia ja vastuita, että miten niissä pärjää :) Ollaan saatukin jo vuokrakämppä, mutta sinne pääsemme muuttamaan vasta myöhemmin. On niin huono tilanne tällä hetkellä ostaa asuntoa (opiskelija ja määräaikaisella sopparilla töissä), ja lisäksi ei tietoa että minne taas muutaman vuoden päästä muuttaa.

   Poista