lauantai 13. elokuuta 2016

Tilinpäätöstietoja ja 10K ASPilla!

Otetaanko ensin positiiviset asiat alta pois? Olen luvannut iselleni juhlia tätä, joten ainakin yritän väkisin hymyillä ja tehdä parit tuuletukset.

Siirsin palkkapäivän kunniaksi 1500 euroa ASP:ille ja nyt siellä komeilee täys kymppi!


Pitää keskittyä positiivisiin asioihin - onhan tässä jo säästettykin! Muistaakseni tammikuussa 2013 avasin asp-tilin ja siitä lähtien olen säästänyt sinne automaatille 50€/kk ja vanhemmiltani sain valmistujaislahjaksi 2000€, joka siivitti sitä ihan uuteen nousuun.

Sitten takaisin arkiseen aherrukseen.
Jaksoin vihdoin elokuun palkkapäivän yhteydessä ottaa heinäkuun menot verkkopankista exceliin. Oma kirjanpitoni ei olisi ollut kovinkaan luotettava... Heinäkuussa kävin siis lyhyellä reissulla ja palkattoman vapaan (4päivää) vuoksi palkka oli normaalia huomattavasti pienempi.

Tiivistettynä tulos on tässä:

Menoja 1366
Tuloja 1589
Säästöstä 130
Säästöön  300

Jouduin siirtämään ennen palkkapäivää useita kertoja säästötililtä käyttötilin puolelle, mutta loppujen lopuksi ei se heinäkuu nyt niin älyttömän surkea ollut, miltä tuntui. Mulla on käytössä myös ePossu-palvelu, johon olen asettanut joka korttiostosta menevän 3 euroa säästötilin puolelle. Heinäkuulta kyllä ruokakauppaan mennyt lähemmäs 400€ + ravintolakuluja 172€ eli aikasta paljon on tullut syötyä!! 

Elokuun alku on mennyt aika huonosti, kun tuli heti koiran eläinlääkäri (n. 100€ lääkkeineen) ja on tullut käytyä ihan kohtuuttomasti ravintoloissa. Onneksi nyt kun syksy alkaa ravintolassa käyminen vähenee ihan huomattavasti, ja todennäköisesti keskittyy ihan vaan työpaikan sopimusmestoihin. 

Toisaalta automme kävi vihdoin korjauksessa (oli poissa pelistä yli kuukauden) ja yli 300€ laskun maksoivat appivanhemmat lahjaksi puolisolleni. Siitä oli kyllä iso apu. Toisaalta kun auto oli poissa, en päässyt poimimaan marjoja... no ehkä niitä vielä jossain olisi kun auto saadaan huollosta...

Syksyä ajatellen menoja on tiedossa:
- Koulutusmaksuja n. 1000€ joista puolet realisoituu varmaankin lokakuussa ja loput saattaa mennä tammikuun puolelle.
- Aion alkaa harrastaa ja harrastus maksaa. En ole nyt käynyt harrastamassa juurikaan kesän aikana. Kunto on laskenut, painoa on tullut ja olen välillä alakuloinen. Joten lienee ihan järkevää panostaa siihen. Laskeskelin että jos käyn pari kertaa viikossa kuukausikustannus on 30€... ei paha!
- Vielä yhdet häät. En ole varma menenkö, sillä pitäisi järjestää maksullinen hoito koirille ja junalippuihin menisi n. 80€. Toisaalta eipä näitä toiste tule ja näkisi myös toisen puolen suvusta. (Meillä on mennyt puolison kanssa niin pahasti sukset ristiin koirien hoidosta, että hän ei enää suostu niitä hoitamaan silloin kun olen poissa.)
- 1 tai 2 auton vakuutusmaksuerää /autoveroerää on tulossa
- Jännityksellä odotan ensimmäistä veden tasauslaskua
- Vaatetta pitäisi hankkia, etenkin alusvaatteet ja sukat, muutamat housut ja neuleita työkäyttöön. Ehkä jotain siistiä säänkestävää lämmintä vaatetta myös.

Nyt ihanasti saa lojua sisällä kun ulkona sataa! Kohta tulee puolison kavereita kokkailemaan ja sen jälkeen aion lueskella ja makoilla peiton alla nautiskellen. 

15 kommenttia:

 1. Onnea kymppitonnin johdosta!!! Skål! Hymyä huuleen! Kyllä kaikki muukin lutviutuu! Ollaan sitä ennenkin pärjätty ja noustu vaikka mistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo vaikka syksyn sateet tulee niin mä pidän nää suupielet vaikka teipillä ylhäällä. (vois muuten olla ihan kokeilemisen arvoinen?)

   Poista
 2. Onnittelut asp-saavutuksesta! Hienoa :)

  Harrastukseen varmasti kannattaa panostaa se 30 euroa kuussa. Ei ole kiva olla alakuloinen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katsotaan miten usein innostun käymään ja saisinko myös itse treenattua kotoa käsin. Toivottavasti saan kuitenkin kroppaa nykyistä paremmin huollettua.

   Poista
 3. Hieno juttu, että kymppitonni on kasassa. Ja eikös tuo heinäkuukin mennyt ihan hyvin jos säästöön siitä jäi. Nautiskelu kirjan kanssa on ihanaa sadepäivänä. (Ja puoliso vaihtoon, jos ei koiriasi katso vapaallasi, maksullinen koirahoito on tosi kallista... Toki asia ei minulle mitenkään kuulu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt voi sitten ottaa rennosti sen aspin suhteen ja toistaiseksi keskittyä muihin tavoitteisiin. Ja aspilta ei saa mitään pois :)

   Poista
 4. Hyvä lista sullakin tulevia kuluja. Kun niitä listaa ennakkoon, ei ne tunnu yhtään niin ärsyttäviltä. Eihän? Ja hei mahtava 10000 saavutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tiputtaa hyvin maan pinnalle myös säästötavoitteiden ja hankintojen suhteen!

   Poista
 5. Kyppintonnin aspilla pääsee jo ihan kivasti asuntomarkkinoihin käsiksi! Onneksi olkoon siis siitä.
  Tuo ePossu jäi kovasti kiinnostamaan. Mitä tekstitäsi ymmärsin niin kuulostaa erittäin järkevältä sovellukselta! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä ei ole oston aika, mutta nyt olen varma että jos tilanne tulee päälle niin ostaminen on mahdollista.

   ePossu on Nordean oma palvelu, ollut toiminnassa jo pitkään. Huomaamatta siirtää aina itsellekin kun korttia vinguttaa. Maksuton palvelu myös!

   Poista
 6. Onnea kymppitonnista!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain :) Sinua olin juuri samasta lukemasta tulossa onnittelemaan.

   Poista
 7. Iso käsi ASP-etapista! Tavoitteiden asettaminen ja niiden saavuttaminen tuntuu mahtavalta :)

  VastaaPoista
 8. Todellakin, sanchez! Seuraava tavoite on kai opintolainat mahdollisimman lähelle nollaa.

  VastaaPoista