tiistai 25. lokakuuta 2016

Pankkiasiaa siellä ja flunssaa täällä

Tämmöinen lätinäpostaus tulossa, varo vaaraa.

Pankit ovat aktivoituneet hankkimaan näkyvyyttä ja nuoria asiakkaita erilaisin somekampanjoin. Hesari julkaisi tänään uutisen, että pankkien yhteinen maksusovellus Siirto julkaistaan ensi vuonna. Olenkin jo ehtinyt kaivata vastaavaa Ruotsin Swishin tilalle. Todella usein kaveriporukassa joku maksaa ja rahat siirrellään sitten jälkikäteen mutta välittömästi. Kukaan ei enää jaksa mennä verkkopankkiin tekemään tilisiirtoa pienistä summista. Lisäksi mä hoidan meillä vuokranmaksun ym. laskut, ja laitan sitten siirtopyynnön miehelle Mobile Paylla.

Mobile Pay onkin toiminut hyvin tähän asti, mutta uusi palvelu tuonee laajemminkin jengiä palvelun pariin ja lisäksi nopeutta rahansiirtoihin myös pankkien välillä.

Hienoja uudistuksia, joskin aika hitaassa tahdissa pankkien regulaatiovaatimusten ja kankeiden järjestelmien takia...

Omaankin blogiini oli tullut kävijäpiikki White Trash Disease-blogin kommenttimaininnan vuoksi, kiitos tuolle talousblogien levittäjälle :)

Sitten toiseen asiaan, josta oikeastaan keskuspankit ovat vastuussa. Katsoitteko eilen MOT-ohjelmaa "Korkomiesten vaarallinen kokeilu"?

Keskuspankkien negatiivisten talletuskorkojen mahdollisia vaikutuksia ei juuri olla uskallettu ääneen missään mainita, mutta tottahan se on, että jos taso alenee niin ei tästä välttämättä hyvää seuraa.
Mitä nyt sitten tavallisen säästäjän tai ammattimaisemmankin kannattaisi tehdä? Entä jos on asuntolainaa tai muuta lainaa? Negatiivinen korkotaso tekee lainanotosta edullista. Talletustileillä rahaa ei juurikaan kannata pitää ja sijoitustuotteiden tulevaisuudesta on vaikea sanoa.

Itse olen pohtinut paljon mitä teen veronpalautusrahoilleni. Alun alkaen piti lyhentää lainaa, mutta varmaankin aion talletustilien huonoista koroista huolimatta pitää rahat tilillä kunnes tiedän omasta työtilanteestani ensi keväänä, kun työsuhteeni päättyy. We shall see :)

Flunssa sinnikkäästi kiusaa edelleen pahenevasti, vaikka viikonlopun vietinkin vain sohvalla. Ei kai auta kuin sinnitellä.2 kommenttia:

  1. Jos työtilanne on epävarma niin sitten rahat ovat varmassa tallessa tilillä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan. Ja se lisää turvallisuuden tunnetta ja valintojen mahdollisuutta. Jos aloitankin vaikka työn joka vaatii muuton + auton oston, niin se on sitten mahdollista. Tai jotain tapahtuu maailmantaloudessa, että kannattaa ehdottomasti maksaa lainat tai sijoittaa... niin sitten sen voi tehdä

      Poista