perjantai 7. lokakuuta 2016

Ruokalaskun järkevöittäminen - viikko takana ja toinen suunnitteilla

Viime viikonloppuna aloitin ruokalaskun järkevöittämisprojektin. Eka viikko alkaa olla takana päin.

Ruokakauppaostokset koko viikolle tekivät minun osaltani 29 € ja mies söi silloin tällöin tekemiäni ruokia, ei kuitenkaan joka päivä. Viikolla söin ulkona 5 työlounasta, lauantain ilta-aterian ja maanantai-iltana kaverin kanssa suklaakakkua (lasken viikon lauantaista perjantaihin koska kauppapäivä on lauantai) ;).. Työlounaista 2 oli tällä viikolla poikkeuksellisen kalliita, kun kaverit pyysivät lounastreffeille. Melkoinen kermaperseviikko on tämäkin ollut.

Joka tapauksessa olen tyytyväinen ensimmäisen viikon kokemukseen ja aion jatkaa samalla toimintamallilla. Miehen kanssa pitää vain keskustella vähän, että mitä hän haluaisi, jotta ei tule tuplaostoksia tehtyä. Spontaanius ei ole hyvä asia näissä ruokapuuhissa, sillä mielitekojen perässä juostuaan tulee heitettyä roskiin huomaamatta pilaantunutta ruokaa. 

Hyötyjä:
- selvisin yhdellä kauppakierroksella -> ajan ja vaivan säästö
- tiesin, mitä ruokaa milloinkin tehdä
- ruoka-annokset riittivät pidempään kuin olin laskenut, jolloin voi vaikka pakastaa osan, jos joku ruoka alkaa tökkimään
- suunnitelmallisuudella voi aina hyödyntää sen, mitä kaapissa jo on
- oli joka päivä lämmintä ruokaa valmiina kun tuli töistä
- mikään ruoka-aine ei loppunut kesken 

Jouduin heittämään roskiin yhden homeisen appelsiinin ja homeeseen mennyttä leipää (ei itse ostamaani). Harmittaa nämäkin, mutta aina jotain sattuu...

Päiväbudjetti on yli 4€ pelkästään ilman työpaikkalounastakin, mutta toisaalta monia ostamiani on edelleen kaapissa ja osaa tuotteista tuhosi kaksi ihmistä. Saisikohan päiväbudjettia jossain vaiheessa vieläkin pienemmäksi?

Nyt suunnittelen tulevaa viikkoa. Aika moni "perustarvike" kuten wc-paperi ja kahvi ovat loppumassa ja mies halusi kokata Pad Thaita, mistä johtuen Foodien kauppalista näyttää yli 50€. 
Kerron sitten, miten kauppareissu oikeasti meni. Tässä kuitenkin tulevan viikon (la-pe) suuntaa antava ruokasuunnitelma.


La
Aamiainen kaapin antimista
Kaali-kookosmuhennos +tofu tai kotona kaapista makaronilaatikko
Omena-taatelikuivakakku

Su
Pad thai tofulla (/katkaravut?)Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Aamupala
Kahvi kauramaidolla, smoothie, leipä tai puuro
Sama
Sama
Sama
Sama..
?
Lounas
Töissä
Töissä
Töissä
Töissä
Töissä

Välipala
Hedelmä
Hedelmä
Hedelmä
Hedelmä
Hedelmä

Päivällinen
Kaali-kookosmuhennos
Tai linssikeitto
Linssikeitto vihreistä linsseistä
Linssikeitto
Uunimunakas
vihannekset ym..
Fiiliksen mukaan.. noutoruokaa tms

Iltapala
Havregurttia, pähkinöitä, hedelmä? Leipää
Teetä tms..
Munakas
Kasviksia, mehu..?
Havregurttia
...
Leipää, kauramaitoaTämmöinen plään. Näillä pitäis jäädä sit 30€/kk lisää Nordnetiin, nimittäin lisäsin rahastoja, joihin säästän kuukausittain.

edit: Olethan mukana Sijoittajamestari 2016-kisassa? Minun "tuloksiani" voit seurata nimimerkillä Ekonomimmi! 

5 kommenttia:

 1. Olin mukana kisassa mutta hävisin kaikki rahat jo ensimmäisenä päivänä =D Pitäisi varmaan jättää muille nuo sijoituspuuhat.

  Mielestäni kannattaa miettiä vielä tuota työpaikkalounasta. Olisiko se mahdollista edes joskus korvata paljon halvemmilla eväillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh Kunkku, onneksi sulla menee nää jutut oikeassa elämässä vähän paremmin :) Hyviä palkintoja siellä oli, viikon raketin voittaja oli treidannut kyllä yli 80 kauppakertaa. ITse ostin kaikki kerralla ja eilen oltiin jossain sijoilla 600-700.

   Nyt kun olen tehnyt oikeasti isompia määriä edullista ruokaa, niistä saattaisi riittää hyvin myös töihin aina silloin tällöin. Itselleni on tärkeä käydä päivän aikana vähän toimiston ulkopuolella, mutta miksikäs ei voisi vaikka käydä pienellä kävelyllä ja syödä eväät reippaasti sitten. Nyt kun ruokavaliokin tuottaa maidottomuuden takia haasteita, saisi just sellaiset eväät kun haluaa.

   Poista
 2. En ole tuohon Foodieen tutustunut, mutta meillä on miehen kanssa yhteinen kauppalista Wunderlist-sovelluksessa. Sinne on helppo laittaa kaupasta ostettavat niin että molemmat näkevät listan omalla kännykällään, eikä tule tuplaostoksia. :)

  Työpaikkaruokailusta - aiemmin karsastin meille tarjottua lounasseteli-vaihtoehtoa töissä, mutta kun setelit vaihdettiin TicketDuo-korttiin niin otin ihan testin vuoksi pienemmän määrän arvoa (80€/kk jonka verotusarvo 63€/kk) lounaskortille tämän vuoden ajalle. Aika vaihtelevasti tulee käytettyä, joskus jää kortille paljonkin (onneksi eivät vanhene kovin pian) ja joskus tulee käytettyä koko kuukauden saldo saman kuun aikana. Työpaikan ulkopuolella käyminen on kyllä kiva katkos päivään. Tasausta ruokakuluihin tulee toki mm. etätyöpäivistä jolloin tulee syötyäkin kotona. Ja välillä sitten eväitä. Nyt pitäisi muistaa käydä syömässä myös AMK:n ruokalassa kun jatko-opiskelijana sain myös Kelan ateriatukikortin - 2,60€ lounaasta ei meinaan ole paljon. :) Lähin AMK-ruokala on tosin vähän kaukana lounaspaikaksi mutta täytyy yrittää hyödyntää tuota etua nyt mahdollisuuksien mukaan, ainakin silloin kun ruokalistalla on miellyttäviä vaihtoehtoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelijahintainen ruoka todellakin kannattaa hyödyntää. Meillä on käytännössä naapurissa ruokala, jossa opiskelijalounas maksaa 90 senttiä! Harmi vain, että mulle hinta olis noin 9 €.
   Noita lounasruokasysteemejä on kyllä nykyään monenlaisia, meillä on nykyisessä paikassa yks ihan erilainen systeemi, joka poissulkee lounasedun käyttämisen muulloin kuin työaikana.

   Poista
 3. Hei sitten

  Oletko taloudellisissa vaikeuksissa? Tarvitsetko lainaa selkeä velkojaan? Tai olet, mies tai nainen, joka aikoo laajentaa liiketoimintaansa. Tarjoavat kaikenlaisia edullinen korko 2 % kanssamme tänään asuntolainan sähköpostitse: Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com

  PYYTÄÄ LAINAA / TIEDOT (SOVELLUKSESSA)

  Nimi:
  Nimi:
  maa:
  Tarvittava määrä:
  Termi lainan:
  Tarkoitus laina:
  Ammatti:
  Kuukausittaiset tulot:
  Syntymäaika (VVVV-KK-PP):
  Mobile:
  Seksi:
  Tila:

  Parhaiten huomioon

  Jäsen Arlene Williams

  VastaaPoista