perjantai 21. lokakuuta 2016

Sijoitin designiin

... eli ostin laukun! Tadaa!

Enkä mitä tahansa laukkua, vaan suomalaista designia. Käytettynä 85€:lla. Tutkin ennen ostopäätöksen tekemistä netistä onko kyseistä laukkua saatavilla kaupasta, mikä on ollut sen alkuperäinen myyntihinta ja onko sitä tarjolla missään muualla netissä.

Huomasin, että kyseinen laukku myytiin loppuun aika pian markkinoille tulon jälkeen. Sitä ei ole tuotu uudelleen myyntiin. Netin kauppapaikoilla oli useampia ostopyyntöilmoituksia kyseisestä laukusta, mutta ei yhtäkään myynnissä. Alkuperäinen ulosmyyntihinta oli ollut 129€.

FB:n kirpparilla ilmoituksessa, josta laukun löysin, oli useita jonottajia minun jälkeeni ja lisäksi kommentti, että kyseinen laukku on kovin haluttu. Laukku oletettavasti säilyttää arvonsa, jos haluan sen joskus myydä.

Näillä tiedoilla tein ostopäätöksen, vaikka summa käsilaukusta kyllä hirvitti. Toisaalta en tiedä, mikä minuun meni ja tällä tavalla "epäonnistuin", mutta toisaalta en kyllä kadu yhtään. Minulla on yksi saman merkkinen mekko, jonka ostin 18-vuotiaana. Mekko on edelleen kaunis, laadukkaan tuntuinen ja olen käyttänyt sitä erilaisissa tilaisuuksissa.

Kyseessä on tietysti Marimekon eräs laukku - arvaatteko kenties mikä? :)

Ekonomimmille uusi slogan: "Kuinka teet shoppailusta sijoittamista"

7 kommenttia:

 1. Hehheh. Tuo hintahan ei ole naistenlaukusta vielä yhtään mitään =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla oikeassa. Merkkituotteilla on nykyään hyvät jälkimarkkinatkin, mutta kulutustavaran arvo ei käytössä tokikaan kasva.

   Poista
 2. itselläni iski joskus kamala laukkubuumi...onneksi sain myytyä laukut pois samalla hinnalla kun olin itse ostanut =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisen onnistunut shoppailu! Itse en niin laukuista muuten piittaa, mutta ymmärrän kyllä naisia, joille laukut ovat tärkeitä.

   Poista
 3. Perheen äitinä ostan meille paljon tarvittavaa hyödyntäen kirpputoreja. Voisi ehkä luonnehtia niin, että teen lelujen shoppailusta sijoittamista. Ostan meille paljon legoja, duploja ja primoja, joiden jälleenmyyntiarvo on aina vähintään sen verran mitä kirppiksellä maksan. Etenkin silloin, kun lelun myyntihinta kirppiksellä on kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä esimerkki! Hintatietoisuudella pystyy tehdä voittoa (ja lapset iloiseksi), joskin summat on aika pieniä.

   Poista
 4. Well played! Tää on just sitä järkevää kuluttamista, joka itselläkin on tavoitteena: ostaa laatua sieltä mistä halvimmalla saa :-)

  VastaaPoista