sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Loma lähestyy mutta rahanmeno stressaa

Palkkaa toukokuussa tuli 2384 €. Se sisältää lomarahoja, jotka nykyisessä työpaikassani jaksotetaan useampaan maksuerään.  Sinänsä hyvä juttu, että maksoivat jo nyt, koska rahantarve on ihan älytön. Tai siis rahan tarve on stressiä, joka aiheutuu lomamatkan takia alentuneesta säästötilin summasta.


Kuva: Lukasz Czechowicz, Unsplash


Menoeriä, jotka tiedossa tai tulleet yllättäen:
 • Vakuutuserä erääntyy, n. 55€
 • Fiinit juhlat tiedossa, sinne kevyt kampaus ja meikki, arviolta 100 € sekä asuun sopiva koru vielä etsinnässä, mekko on jo tilattu ja maksettu ja saapunut.
 • Molemmat koirat käyneet 1-2 krt eläinlääkärissä
 • Sukujuhlat, jonne onneksi olen jo maksanut junaliput ja osallistumismaksut, reissun päällä kuitenkin jotain kustannusta varmaan aiheutuu.
 • Ostin elämäni ekat kunnolliset aurinkolasit, polarisoiduilla linsseillä, mutta ilman brändiä ja alennuksella, 65 €
 • Kroppa ihan jumissa ja hermo painaa jalassa, pakko mennä hierojalle hoitoon. Liian pitkään viivästyttänyt ja elänyt taas kipujen kanssa. Toivottavasti pääsen reilusti alle satkulla.
 • Loma tulossa, siitä varausmaksu maksettavana ja kulut paikan päällä. Toisaalta, tämä on just niitä asioita, joihin rahaa pitääkin laittaa. Vielä kuluja realistisesti noin tonni. 
 • Ihonhoitotuotteet ovat lopussa ja käyn ostamassa puhdistusaineet, kosteuttavan tuotteen, suojavoiteen ja aurinkosuojatuotteen lomaa varten. Myös ripsiväri pitää ostaa. 150€?
Kuva: Lionel Abriail, Unsplash
Plussapuolen asioita:
 • Vuokrasta saatiin jälleen reilu alennus, vesitasauslaskussa nimittäin taas 40 € alennusta meille
 • Ei ole ainakaan toistaiseksi tiedossa maksullisia harrastuksia kesäkaudelle
 • Koirani ei todennäköisesti tarvitsekaan leikkausta, tosin odotellaan vielä tuloksia
 • Trimmasin koiran (yhden...) itse, tuntipalkkaa tästä yli 50€
 • Aion kotitalousmenojen kanssa olla tarkka, yrittää tehdä edullisia vaihtoehtoja ja vähemmän kalliita ravintolakäyntejä (esim. eilen tehtiinkin ystävien kanssa luksusrisottoa, per henkilö hinta jää noin kymppiin viinin kanssa)
 • Olen ollut aika monta kertaa huonekalukaupan sivuilla, mutta en vielä tee mitään ostoksia tai päätöksiä. Sinnitellään vanhoilla? Hieman siisteyttä asuntomme kyllä kaipaisi. 
Nyt hirvittää ja huimaa kaikki rahanmeno tuon loman takia. Mutta toisaalta, sekin harmittaa vietävästi kun vaihto-opiskeluajasta on jo 5 vuotta eikä sen jälkeen ole hirveästi tullut seikkailtua. Muutenkin työelämä tympii ja kyseenalaistan koko touhua aika pahasti. Pitäisi tehdä enemmän mukavia asioita ja sään tulisi olla inhimillisempi. Jos edes 1/52 viikosta saisi kokea tuota sitten.. :) 

4 kommenttia:

 1. Vai olisko kivempaa viettää ihanaa aikaa koko vuosi, eikä vaan 1/52 osa vuodesta (vaikka sitten vähän joutuisi miettimään menoja tai vaikka puolittisi menot tuosta vapaus luksuksesta). T kokemusta on siitä että käyn töissä että saan kerättyä lomaa jolloin voin mennä kalliille ulkomaan matkalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Mutta en jotenkin näe vaihtoehtoja, joilla voisin NYT nauttia. Jos kituuttelen ja teen sellaisia valintoja, että voin nauttia 55-vuotiaana, pääsenkö nauttimaan ja elämään haluamaani elämää vasta silloin?
   Täällä missä nyt asun, minun on "pakko" asua vielä useampi vuosi, enkä voi lähteä pitkiksi ajoiksi lämpimään. Työelämäkin on aika kova, eikä siellä jousteta vapaiden kanssa.

   Poista
 2. Turhaan stressaat rahanmenoa, juurihan kävit lukuja läpi ja sait selville että olet saanut ihan hienosti rahaa säästöön :) Samalla tavalla taisit niidenkin rahojen kulutusta stressata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Nooh, en nyt puhuisi että hienosti saatu säästöön, mutta jotain. Jolla tämä lysti sitten kustannetaan :D

   Poista