lauantai 27. toukokuuta 2017

Rahanmenoa ei voi estää ja joskus elämä yllättää positiivisesti

Toukokuussa lähdin jo palkkapäivänä siitä oletuksesta, että ylimääräisiä säästöjä ei tässä kuussa tule. Sen sijaan menoja onkin tullut erittäin kiitettävään tahtiin. Viimeksi tänään olen hankkinut itselleni juhliin halpiskorut huomiselle (vain 20 € koska Glitterissä oli osta kolme ja maksa puolet -kampanja, en kuitenkaan raaskinut ostaa kuin kaulakorun ja sormuksen, ei rannekorua eikä korviksia tähän juhlaan...), silmätipat ensimmäistä kertaa ikinä itselleni ja punkkikarkotteet koirille kesäksi.

Lisäksi mies lähetti rahapyynnön mobile payssa puolikkaasta sähkölaskusta, auton osista ja tankkauksesta (100 €). Eilen sain maksaa 50 € hammaslääkärikäynnistä julkisella. Ovat nostaneet hintoja.

Sonera vaihtui Teliaksi ja vaikka kauppakeskuksessa liittymän päivitys onnistuikin mutkattomasti, sain tänään kirjeen, jossa ilmoitettiin hinnan noususta. Onneksi vain euron nousu ja muutenkin liittymässäni oli jostain syystä opiskelijahinta-asetus enkä sitä pyytänyt poistamaan ;)..

Huomenna onkin juhlapäivä ja ennakkovalmisteluissa kampaajalla ja meikissä meneekin varmaan reilu satanen. Yritin pyytää ns. pikakampausta, mutta saa nähdä mitä on luvassa.

Alkaa vahvasti vaikuttaa siltä, että tulevan kesälomamatkan paikalliset menot maksetaan luotolla....no turvallisuussyistä muutenkin mutta nyt myös rahasyistä :/...

Onneksi tämän rahanmenon keskellä on ilo ilmoittaa, että olen yhdessä rekryprosessissa mukana. Ja vieläpä niin, että esimieheltä tuli vinkkaus, että toivovat minun hakevan tehtävää. Eli chäänssit on prosentteina aika isot. Tehtävä olisi vaativampi kuin nyt, mutta palkka ei välttämättä kehity yhtään, koska tuolla mennään niin tarkkaan taulukon mukaan. Aion kyllä siinä tapauksessa yrittää kysyä siihen korotusta, koska vastuu kasvaisi merkittävästi. En ole erityisen innoissani, koska tehtävä on oikeasti haasteellinen ja lähtökohdat eivät parhaat mahdolliset. Mutta, se olisi erittäin tarpeellista kokemusta ja jos koeajasta selviää, vakipaikka. Silloin asuntolaina tulisi mahdolliseksi.

Jos en tule valituksi, ei haittaa, etsin uutta paikkaa ja jatkan nykyisen sopparin loppuun. Ja lähden joogaamaan johonkin lämpöön :D..

Ainut vaan, että olen jotenkin vieläkin (talven jäljiltä?) voimiltani ihan finaalissa. Väsyttää jumalattomasti ja jokainen viikko on taistelua. Toisaalta uusi vaativampi homma voisi tuoda intoa ja intensiivisyyttä ja haastetta, ja energiaa sitä kautta. Kroppa on jumissa koska en ole jaksanut joogata tai liikkua, ja olen vain istunut töissä tai junassa. Flunssa päällä eikä loppua näy..

Sekava kuulumissepustus siis, mutta teki mieli avautua. Nyt silmätippaa naamaan ja yskimään sänkyyn yöksi.. :P

9 kommenttia:

 1. Voihan harmistus, jos elämäsi on 'väsyttää jumalattomasti ja jokainen viikko on taistelua'. Elämä on niin ihanaa, että olisi kyllä kivempaa jos jokainen 'viikko olisi mahdollisuus ja energiaa riittää vaikka nukkumiseen'. Nukkuminen on kyllä ihanaa. Ja rauhalliset aamut vielä parempia. Tein juuri syntymäpäiväsankarille mokkapalapohjan uuniin. Ihana aamu! Taidan keittää uuden pannun kahvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo rauhalliset aamut ois kyllä ihania! Saisinpa tuon elämänilon ja -voiman takaisin.

   Poista
 2. Pakko kommentoida, kun rakastan itse Glitterin koruja :D Ostan aina tietynlaisia korviksia sieltä ja valikoima vaihtuu vähän väliä niin edullisesti saa aina erilaisia.

  Pidän sinulle peukkuja rekryn osalta! Olikos se nyt, ettei sinulla vielä ole vakipaikkaa? Vaikka tehtävä olisikin haasteellisempi niin parasta on saada ensin vakipaikka, sitten hoitaa annettu tehtävä hyvin ja pian pääset jo neuvottelemaan palkan kohdilleen. Kuulostaa ainakin siltä, että pomosi pitää sinusta ja ajattelee sinun parastasi, kun kehotti nimen omaan sinua hakemaan paikkaan. Jos paikka on haastava niin pomosi haluaa varmasti myös palkita sinut, kun olet hoitanut tehtävää hyvin. :)

  Toivon myös, että siitepölyhelvetti kohta helpottaa! Mulla on kanssa silmät koko ajan ärtyneet tässä kurimuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, olen nyt jatketulla määräaikaisuudella. Tunnen kyllä sympatiaa teille koivu/siitepölyallergisille, itse kärsin vain heinäallergiasta keskikesällä.

   Poista
 3. Toivonmukaan pääset, vakipaikka on aina vakipaikka =)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä täältäkin, toivottavasti saat uuden työn ja sit koeajan jälkeen kysyt palkka-asiaa, että mitenkä olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no pitääpä selvitellä. Olen ymmärtänyt että neuvottelun varaa on ainoastaan tehtävää aloittaessa ja kaikki korotukset on jäädytetty.

   Poista
 5. Itse yritän pitää rahan menosta kirjanpitoa, jotta näen kuinka paljon mihinkin menee. Aina se ei vain onnistu, kun unohdan pitää kirjaa. Itsellä sama, olen todella väsynyt. Menen vain töistä kotiin enkä jaksa kotonakaan oikeastaan tehdä mitään.

  VastaaPoista