lauantai 14. lokakuuta 2017

Asuntokaupoilla

Olemme mun vakkariduunin löytämisen jälkeen seuranneet melko aktiivisesti kaupungin asuntotarjontaa ja käyneet näytöissä. Hiljalleen on täsmentynyt, mitä tässä kaupungissa on saatavilla mihinkin hintaan. 

Omat kriteerit täsmentyivät seuraavasti:
- Sijainti merkitsee paljon, eli emme olleet valmiita sitoutumaan arjessa busseihin tai autoiluun, vaan pyörällä on päästävä työpaikalle (rajaa pois halvimmat lähiöalueet)
- Kylpyhuoneeseen on mahduttava hyvin pesukone (sulkee pois useimmat 50-luvun talot)
- Ei isoja remontteja 5 vuoden sisään taloyhtiössä (sulkee pois useimmat keskustakohteet)
- Asunto mielellään remontoitu (meillä ei ole välttämättä niin paljon tyylitajua tai osaamista)
- Ei liian pitkää matkaa asunnolta koiranulkoilutusalueelle eli rauhallisuus ja vehreys plussaa

Onneksi miehellä oli hakuvahti päällä, sillä myyntiin tuli tosi hyvältä vaikuttava kämppä. Hän ehti näyttöön samana päivän iltapäivänä kun minä vielä olin puhumassa eräässä tilaisuudessa työpäivän päälle. Sieltä sitten sotkin täyttä häkää pyörällä viime mahdollisella minuutilla näyttöön. Edellinen katsoja oli tehnyt tarjouksen, ja minä noin 3 minuutin katsomisen jälkeen tein tonnin korkeamman tarjouksen.

Kotiin päästyäni välittäjä soitti, että toinen oli nokittanut vielä korkeammalla tarjouksella. Mietin tunnin, kävin katsomassa naapuritalossa kaverin asuntoa ja verrattuani sen neliöhintaa ja netissä ilmoitettuja eri neliöhintoja, tein vielä korkeamman tarjouksen. Huh mitä määrätietoisuutta kerrankin löysin itsestäni! 

Tarjosin lopulta 5500€ yli pyyntihinnan, mutta asunnossa todellakin kolahti kaikki ja taloyhtiö oli erittäin vakavarainen. Sijainti niin lähellä keskustaa, että hinta ei oikeastaan voi laskea vaikka korot nousisivat. Jos haluan parin vuoden päästä myydä, pitäisi se pystyä kaiken järjen mukaan tekemään voitolla ja asunto on myös täysin vuokrattavissa ja uskoakseni myös vuokratuotto olisi kohtuullinen.

Kaupat tuli tehtyä siis todella hopussa, sillä asunto oli menossa illan aikana kaupaksi joka tapauksessa. Nyt jälkikäteen voi pohtia, tuliko tarjottua liikaa eli olisiko toisen tarjoajan kipuraja ollut alempana, mutta ihan turha toisaalta miettiä. Neliöhinta jää silti todella kohtuulliselle tasolle ja asunnon tai taloyhtiön suhteen ei tarvinnut tehdä mitään kompromisseja. 

Nyt tein viimeisen siirron ASP-tilille. Ei muuta kun kaappeja siivoamaan siis :) 


16 kommenttia:

 1. Onnea! Turha pohdinta kannattaa jättää taakseen, etenkään kun neliöhinta jäi järkeväksi. Tarvittaessa voi vaikka ajatella osittain maksaneensa siitä että asiaan ei tarvitse käyttää enempää tunteja lepo- tai työajastaan. Kaikenlaiseen säätöön voi saada yllättävänkin paljon rahaa kulumaan ja stressiäkin voi syntyä. Nyt vaan kotia laittamaan! :)

  VastaaPoista
 2. Ollanpas me kaikki nyt kunnostuttu asuntomarkkinoilla. Hurjan paljon onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo buumi käynnissä! Kai se on yksi ajava tekijä..

   Poista
 3. Onnea! Joskus tuollainen nopeilu kannattaa. Minäkin olen ostanut molemmat asunnot lähes heti näytön jälkeen, ja ei ole tarvinnut vielä katua :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen kotiin! :) Mitä sitä turhia jahkailemaan, kun löytää asunnon jossa voi kuvitella asuvansa.

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin! Kyllä sen tietää sitten kun oikea osuu kohdalle. :)

  VastaaPoista