tiistai 6. maaliskuuta 2018

Helmikuun hurja menopommi

Kuten ennakkoon jo kirjoitinkin, helmikuusta tuli säästöasteen kannalta aivan surkea. Lyhyeen kuukauteen osui isompaa ja pienempää eläinlääkärikäyntiä, auton korjaus/huolto/katsastusmaksuja, autovero, vakuutuslaskuja, kallis jäsenmaksu, järjestin juhlat, ostin villatakin ja topin sekä kävin kosmetologilla (ehdin varata kosmetologin jo joulun aikaan, jotta mulla olisi kevättalvellekin jotain kivaa..). Käytiinpä myös kylpylässä lämmittelemässä.

Kuva: Didier Weemaels, Unsplash.com


Tällaisesta kuukaudesta en olisi mitenkään selvinnyt opiskelijatuloilla, onneksi minulla nyt oli puskuria. Ilman puskuria olisin tottakai perunut kosmetologin, jättänyt paidat ostamatta ja kahvilakäynnit tekemättä. Myös juhlien tarjoilut olisivat olleet pienimuotoisemmat. Todennäköisesti näin isoja menoja ei montaakaan kertaa enää tänä vuonna tule. Ei huvita laskea tästä säästöastetta, mutta jos asuntolainan lyhennyksen laskee säästöksi, säästöprosentti olisi n. 16%. Tulee seuraaville kuukausille tehostamisen varaa, jos aion koko vuodelle saada säästöasteen pysymään 40-50% tasossa.


Helmikuu
Tulot
2358
Muut tulot
82
Menot
Asuminen
Lainanlyhennys ja korko
405 €
Muut asumisen menot
70 €
Muut lainat
Opintolaina
116 €
Muut menot
Ruokakauppa
251
Lounasruokailu
126
Muu ravintolaruokailu
81,9
Alkoholi
44,33
Kodin tarvikkeet
90,24
Vaatteet ja varusteet
104,98
Harrastukset
26
Kulttuuri
Koirien menot
293,69
Kosmetiikka 
239,15
Liiton jäsenyys
350
Auton kulut
349
Muu liikkuminen
Puhelin
23,47
Vakuutukset
191,21
Matkustelu
0
Yhteensä menot
2 357 €
Hämmästykää, miten kukaan voi tuhlata näin paljon humpuukiin ja huvituksiin.... paaston aika on käsillä.

8 kommenttia:

 1. Olipas kuukausi... oisin jääny tolla kuulla tappiolle ku tuki on vaa 1300e kuus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilman näitä tuloja tai säästöjä olisi tarvittu sitä kuuluisaa menoleikkuria tai kulutusluottoa.. :D

   Poista
 2. Aikamoiset menot, mutta we've all been there :) Toivottavasti oli hyvät pippalot! Tuli vaan mieleen yksi, missä itse säästän, nimittäin lounasruokailu. Olen viimeiset pari kuukautta syönyt omia eväitä töissä ja siinä säästää jo aika paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli tosi kivat bileet :) Tässä on itseasiassa myös tammikuun lounasruokailut mukana, kun ne veloitetaan suoraan palkasta ja sitten helmikuussa tuli poikkeuksellisesti lounasteltua ravintoloissa, joissa ei ole työpaikkaruokailuetua. Mutta ajattelin jatkossakin toimia näin, eli edellisen kuun lounaat ilmoitan vasta seuraavassa.. Mä olen tehnyt vähän niinkuin periaatepäätöksen, että mielellään syön ulkona, koska meidän toimiston seinät alkaa kaatua päälle jos ei lähde ulkona käymään. Aikaisemmissa duunipaikoissa eväidensyöntipaikka oli mukava kokoontumispiste, jossa oli ikkunoita ja saattoi jutella tai lueskella. Nykyisessä tosi ankea..

   Poista
 3. Onneksi helmikuu meni jo, turha jäädä sitä murehtimaan. Katse eteenpäin, kyllä se suunta sieltä taas löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakaan nuo isoimmat vuosittaiset menot eivät enää toistu! :)

   Poista
 4. Niin, siis tuossahan on noita ei normaaleja kuluja jo 900e (auto, jäsenmaksu, kosketiikka),joten tulevista kuukausista jää varmasti sitten taas säästöön. Don't worry

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa tutulta! Onneksi laitoin osan kesän lomarahoista säästöön, sillä meilläkin hajosi auto ja piti kalliita varaosia siihen tilailla. Ja tottakai, kuten sinullakin, kaikki isot laskut sattui samalle kuulle. No selvittiin, mutta ei monta kuukautta näin tiukasti jaksaisi elää.

  VastaaPoista