sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kohti helmikuuta ja edullista hyvää syötävää

Helmikuun aloituksen lähtötase on kirjattu exceliin ja nettovarallisuuteni on nyt -1253€. Negatiivinen luku pieneni vain satasella, sillä rahaa on kulunut ihan reippaasti tammikuussa.

Nettovarallisuus on siis laskettu ynnäämällä tilit ja sijoitusvarallisuus ja vähentämällä siitä opintolainan määrä. Hullunkurista puhua sijoitusvarallisuudesta, mutta pieni alku siellä versoo.

Helmikuussa minun on otettava huomioon:
- Todennäköisesti sähkö- tai autolaskuja on tulossa
- Vakuutusmaksu n. 45€
- Maaliskuun matkan kulut katetaan helmikuun palkasta
- Helmikuussa olisi yhdet juhlat kaukana. Jos menen, aiheutuu matkakuluja mutta sosiaalinen näkökulma tuntuu myös tärkeältä.

Onneksi helmikuu on lyhyempi kuukausi, sillä tammikuu tuntui todella ahdistavan pitkältä taloudellisesti. Tammikuun puolessa välissä tehty matka aiheutti kuluja ja koin pientä morkkista sen jälkeen. Kävin myös kuun lopun kunniaksi eilen hankkimassa tulevalle viikolle ruoat, ostin loppuneen kasvovoiteen tilalle uuden, ja lähinnä tulevaa työmatkaa ajatellen ostin uuden hameen ja sukkahousut. Kokonaiskulut eilen n. 130€. Ostin myös koirille pari säkkiä ruokaa, eli pientä ennakointia myös.

Vuositavoitteiden osalta katsaus: 1) autoon ei säästynyt yhtään rahaa, 2) aspille en saanut tavallista enempää, 3) Tuottavamman säästämisen aloittaminen tehty (Nordnetin ETF säästäminen) 4) Puskurirahasto ei kasvanut. Toivottavasti kaikki kuukaudet eivät ole ihan näin heikkoja.. 

Vinkkinä kaikille lukijoille, olen itse viime päivät kokkaillut Vegaanihaasteen reseptipankin  ruokia. Ruoat ovat hyviä, eettisiä ja edullisia! Yleensä minulta on löytynyt kaapista ainakin osa jokaisen reseptin aineksista valmiiksi, joten ostokset per kokkailu ovat olleet aika minimaalisia. Olen tehnyt ruokalistan tulevalle viikolle (jättäen tilaa myös ulkona syödylle lounaalle, työmatkapäivälle ja mahdollisten tähteiden syömiselle). Itse en ole vegaani, joten olen korvannut esimerkiksi vegaanisia juustoja tavallisella juustolla ja mausteita käytän sen mukaan, mitä kaapista löytyy, ettei tarvitse ostaa aina jotain erityistä. Pienenä kannanottona kuitenkin, sillä emme voi enää ilmaston tai eläinten hyvinvoinnin nimissä jatkaa samaan malliin. 

8 kommenttia:

 1. Hei, kiitos mielenkiintoisesta blogista, lisäsin sen blogrolliini =)

  Olen lukenut kaikki tekstisi ja mikä minulle pisti silmään on se että käytät mielestäni aika paljon rahaa vaatteisiin ja ruokaan. Mitä mieltä olet tästä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailustasi Osinkokuningas! Juuri tällaisia arjen päätöksiä varten kuten vaate- ja ruokaostokset tämä blogin pitäminen antaa tukea. Oman näkemykseni mukaan en juurikaan ostele vaatteita verrattuna ystäväpiiriini, mutta toisaalta minulla saattaa olla muuten korkeammat kulut kuin ystävilläni. Olisi mielenkiintoista kuulla muiden asiakastyötä tekevien pukeutumisesta ja työvaatteisiin käytettävästä rahamäärästä.

  VastaaPoista
 3. Ei kannata turhaa kokea morkkista, jos rahankäyttö kuitenkin kohdistuu asioihin josta saat iloa. Matkat ja ystävien seurassa vietetyt hetket ovat kyllä rahanarvoisia. Ensi kuussa sitten uudella innolla säästämiseen.

  Tuo vegaanihaaste kiinnostaisi siinä mielessä, että voisin alkaa kerran pari viikossa kokeilemaan kasvisruokia ihan oman terveytenikin vuoksi. Katsoin noita haasteiden reseptejä niin monessa on paljon tarvikkeita, joita ei meinaa kaupasta saada muuta kuin kalliissa pienissä annoksissa. Osaisitko antaa minulle mitään kasvisruokavinkkiä, jossa ainekset olisivat simppelit ja halvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse suosittelen tätä: http://jolie.fi/yellowmood/maailman-paras-linssikeitto-2/

   Poista
  2. Chocochilin vegaaniruokablogista löytyy myös kivoja reseptejä. Tein viime viikolla satsin bataatti-kookoskeittoa pakkaseen. Niitä on sitten helppo napata töihin evääksi. http://chocochili.net/2008/11/bataatti-kookoskeitto/

   Poista
  3. taloushaltuun sen sanoikin, eli Chocochili, Pidempi korsi on ainakin blogeja joissa tavallisista edulliista aineksista tehtyä ruokaa. Ei kannata lähteä korvaamaan lihaa suoraan esim. soijarouheella tai makkraa soijanakeilla, ei maistu hyvältä. Intialaiset reseptit on usein kasvispainotteisia ja edullisia (peruna, linssit, pavut, mausteet perustana).

   Poista
 4. Vielä tuosta työvaatteisiin menevästä rahasta. Koen, että opiskelujen loppuvaihe/ekat vuodet muodollisemmassa työympäristössä oli se vaihe jolloin hankintoja piti tehdä enemmän. Nyt pari vuotta säännöllisessä palkkatyössä oltuani tilanne ei ole enää niin kriittinen ja hankintoja voi tehdä harvakseltaan.

  Toimivilla kokonaisuuksilla pääsee pitkälle. Maksan mieluummin vaikka vähän enemmän vaatteesta josta todella pidän, joka näyttää hyvältä ja asialliselta ja joka istuu hyvin. Lisäksi vaatteissahan tuppaa olemaan se, että vaikka niitä olisi enemmän niin sitä yleensä kuitenkin käyttää vain niitä lempparikappaleita. Joten satsaan noihin lemppareihin. Nyt käytössäni on pääosin kahdet siistit housut, yksi tosi hyvä hame (esprit'ltä) ja kaksi siistiä mekkoa. Näihin on yhdistettävissä 4-5 paitaa. Noita yhdistelemällä saa jo monta erilaista kokonaisuutta koottua eikä tarvitse näyttää aina samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun jaoit oman työvaatekokonaisuutesi taloushaltuun :) Suunnilleen samanlaisella systeemillä mennään, tosin mulla on normaalisti melko epämuodolliset työpäivät, asiakas- ja matkapäivät sitten erikseen.

   Poista