sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Suunnitelmat uusiksi

Nyt se tapahtui! Kulukatastrofin aikakausi lähestyy loppuaan. Työkuviot tosiaan ratkesivat ja muutan entistäkin kauemmas synnyinseudulta, poikakaverin kanssa takaisin yhteen. Ollaan maalailtu myös kommuuniasumisen mahdollisuutta, mikäli vanhoja hyviä tuttuja muuttaa samaan kaupunkiin.

Taloudelliset lyhyen aikavälin suunnitelmat saa nyt laittaa uusiksi, ja tässä hieman speksejä tulevaisuuteen:

 • Palkka bruttona n. 2900 €. En saanut tarkkaa lukemaa ja en tiedä tuleeko summa määräaikaisen sopimuksen aikana millään tavalla nousemaan. En myöskään tiedä onko työpaikassa mahdollisuus käyttää jotain lounasetua, joka vähennettäisiin palkasta tai muuta vastaavaa. Nettosummaa en siis osaa vielä sanoa, mutta se on n. 1800-1900€.
 • Asumiskulut kaikkineen n. 300€ (ei ole vielä uutta asuntoa mutta hintataso tulee olemaan tuota luokkaa)
 • Aion opiskella avoimen ammattikorkean tarjoaman koulutuksen työn ohessa. Kustannukset 1330 €, maksu osissa. Investointina tämä on toivottavasti paras mahdollinen satsaus tulevaisuuden työllistymiseen!
 • Työ on määräaikainen, joten vaara tyhjän päälle tippumiseen sen jälkeen on. Vararahaston kartuttaminen on tärkeää erityisesti työsuhteen loppua kohden. Sopiva summa olisi 6000€.
 • Opintolainan maksaminen jatkuu samaa tahtia eli n. 120€/kk
 • ASP-säästäminen ja sijoittaminen todennäköisesti jatkuvat myöskin samaa tahtia
 • Koska etäisyys kotikonnuille pitenee hurjasti, ja perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa, matkustusta ajatellen auton päivittäminen uuteen turvallisempaan edelleen houkuttaa. Auto on h*lvetin kallis pitää, mutta lentäminen on lemmikkien kanssa mahdoton vaihtoehto ja VR temppuilee hinnoittelunsa kanssa. Yöjuna on todennäköisesti jatkossa ainut järkevä vaihtoehto jos koko porukalla reissataan. Tiedän, että pelkästään kesällä tulee olemaan useita reissuja kotikonnuille kesäjuhlien aikaan. Toisaalta tässä voisi olla tilaisuus myydä oma auto nyt pois ja yrittää pärjätä ilman.

Vaikka säästämistilanne paranee, niin tavoitteet ovat edelleen aika kovat. Koulutus on aika iso investointi tässä tilanteessa, mutta toivon, että sen avulla pääsen tulevaisuudessa lähemmäs unelmieni duuneja.

Nyt on aika yrittää myydä vähäiset ylimääräiset kamat (joita ei jatkuvien muuttojen takia onneksi paljoa enää ole) ja alkaa pakkailemaan! Nykyisestä työstä luopuminen tulee olemaan erittäin haikeaa ja vanhat maisematkin alkavat näyttää nostalgisilta.

Kevät ja uudistumisen aika on alkanut!

10 kommenttia:

 1. Aika nopea elämänmuutos uuden työn myötä, tsemppiä muutosvaiheeseen! Pystytkö opiskelemaan kokonaisen tutkinnon avoimessa vai onko se lisä aiempaan tutkintoosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkinto on vain lisäkoulutusta, joka tukee kyllä hyvin ekonomikoulutukseni suuntautumista, ja myös henkilökohtaista intressiäni. Itse asiassa en ole saanut tarkkoja speksejä koulutuksen sisällöstä, mutta siitä saan joka tapauksessa ns. referenssimeriitin ja toki päivitettyä tietoa. En viitsi paljastaa tarkkaa koulutusta, sillä se on aika pieni porukka joka tuota opiskelee ja tietääkseni vain yhdellä paikkakunnalla tarjolla :)

   Poista
  2. Kiva, että löytyy mahdollisuuksia lisäkouluttautumiseen ja näin myös uusin uriin uralla :)

   Poista
 2. Minuakin kiinnostaa tuo opiskelukuvio. Onko se ihan koko tutkinto ja jos ei ole liian salaista tietoa niin tokihan minua kiinnostaa myös mitä opiskelet, jos itsekin saisin siitä inspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, on vain täydennyskoulutus kyseessä. Minulla oli aiemminkin sellainen vaihe, että laitoin jo paperit yhteen aivan totaalisen erilaiseen juttuun sisään. Koulutuksen järjestyminen silloin siirtyi, eikä elämäntilanteessani enää ollutkaan mahdollista osallistua. Tämä koulutus, johon nyt osallistun, tukee kuitenkin niin vahvasti vanhoja opintojani, että vaikka sisältö olisi huono, saan siitä kuitenkin tukea ajatuksilleni.

   Poista
 3. Onneksi olkoon uudesta työstä ja muutosta! Tuo lisäkoulutus vaikuttaa ihan mahtavalta, olisi kiva kuulla ajatuksiasi työn ohella kouluttautumisesta kunhan asiat etenevät. Vähän samanlaisia ajatuksia on ollut itsellänikin.

  Matkustan koirani kanssa aika paljon junalla, ja keskikokoisen koiran kanssa se sujuu ihan hyvin. Lippujen hinnathan ovat nyt tulleet koko ajan alas ja nyt keväällä hinnoittelu on onneksi selkeytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko muuten matkustanut koskaan yöjunalla koiran kanssa? Mietin just noita 7-8 h matkoja, että miten koira jaksaa ilman ulkona käymistä? Yöaika olis siitä ihanteellinen kyllä reissulle. Aika levottomia ovat junassa yleensä kuitenkin.

   Poista
  2. Ei olla menty noin pitkiä. Reilu neljä tuntia on toi väli mitä kuljetaan ja jotenkin ihmeellisesti se on mennyt ilman vahinkoja alusta asti. Koira oli vasta 3kk kun mentiin ekat junamatkat. Onko tuolla teidän reitillä mitään pidempää pysähdystä matkan varrella? Joskushan yöjunat odottaa jollain asemalla vähän pidempään.

   Poista
 4. Hieno juttu tuo isompi palkka! Kyllä siitä mielestäni jonkin verran enemmän pitäisi jäädä käteen.

  Mukavaa jos asumiskulut on vain 300, meillä jonkin verran enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet palkan suhteen oikeassa ja myös, että asumiskulut todellakin pysyvät tuolla tasolla. Opiskelija-asumisesta kuitenkin puhutaan, joten uskon näin.

   Poista