keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Budjettilomailua part 2.

Terveiset matkalta!

Olimme kaupunkilomalla Välimeren rannalla muutaman päivän. Ei ollut vielä lämmintä, mutta kevätaurinko helli meitä ihanasti. Matkalla nautimme maisemista, ruoasta & viinistä ja toisistamme. Kulkeminen paikoista toiseen sujui ilman odottelua tai eksymisiä ja hotelli oli keskeisellä paikalla.

Olen oppinut, että shoppailu lomamatkoilla on ajan haaskausta! Kaupat ovat ihan samanlaisia kaikkialla. Poikkesimme paikalliseen ostoskeskukseen syömään välipalaa, jolloin heti liukuovilla tunsin ahdistuksen vatsanpohjassa. Minua ahdistaa tavaran määrä, hallitsemattomat mieliteot, pahat hajut, äänet, epäinhimillinen ympäristö..rahanmenoa unohtamatta.

Ainoat ostot reissulta tein lähtiessä lentokentällä: tuliaisherkkuja duuniin ja perheelle.

Reissun kokonaiskulut suunnilleen tässä:
-hotelli n. 100 € per henkilö kolmelta yöltä
-lennot n. 260 € per henkilö
-luottokorttiostoja 219,40 € (sis. kahden hengen koko päivän retken arvoltaan 140 €)
-käteistä lähtiessä nostin 140 € ennen lähtöä (Jäljellä n. 30 €)
Kokonaiskulut n. 600-700 €. Matkan kuluja maksoi tosin myös poikakaverini, ja jotain kuluja syntyi jo Suomen päässä lähtiessä ja tullessa. (paikallisliikenne, Onnibus, diesel, ruokakauppa ystävillä majoittuessa, ravintolassa syöminen, matkaeväät...)

Aika suolainen loppulasku siihen nähden, että "ei ostettu mitään". Mutta kokemuksena taas mittaamaton. Emme pihtailleet illallisvalinnoissa ja kruisailimme skootterilla nähdäksemme mahdollisimman paljon.

"Kuluttajan mielen uudelleenohjelmointia" ajatellen tällä reissulla tuli vahvistettua omia hyviä taloustapoja ja hyödynnettyä ilmaisia asioita.

  • Reissussa yhdistyi taas Suomen päässä työmatka, joten sain pienen osan matkasta työnantajan piikkiin (ja kiitos perheelle joka kyyditsi myös ja hoiti koiriani)
  • Majoituin ystävien luona ja tapasin muita pk-seudulla asuvia ystäviä
  • Onnibussin käyttäminen junan tai taksin sijaan
  • Söimme hotellin aamiaisen, joka ei ollut erityinen, mutta maksoi vain 3,5 €
  • Osasin olla haaveilematta ostoksista
  • Kun minun piti ostaa uusi deodorantti, ostin putiikista VAIN sen
Mitä olisin voinut vielä tehdä paremmin:
  • Lennot olisi pitänyt varata hieman aiemmin, jolloin olisimme säästäneet hinnassa -  edullisten lentojen valintaan vinkkejä täältä: http://www.vertaaensin.fi/blog/saasta-lentolipuissa
  • Majoituksessa säästäminen, eli olisi voinut etsiä vieläkin edullisempia vaihtoehtoja (käytimme Trivagoa ym.)
  • Luulimme majoituksen sisältävän jo aamiaisen, mutta selvisi vasta paikan päällä, että olimme ymmärtäneet väärin varauksemme.
  • Lenkkarit jalassa jaksaisi paremmin kuin korkokengillä ;)

Nyt aurinkoenergioilla kohti kevään tuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti