tiistai 10. toukokuuta 2016

Kitumisen jalosta taidosta strategiseen oman talouden suunnitteluun

Odotellaan palkkapäivää ja edellisen asunnon takuuvuokraa. Päätin ottaa tiukan linjan ja selvitä noin viikon 30 eurolla + työpaikkalounailla. Blogin ja kaikkien blogiyhteisöläisten ansiosta en ajattele tätä kärsimyksenä, vaan mahdollisuutena ja strategisena oman talouden suunnitteluna!

Eilen käytin 30€ budjetista 10,49€ kun mies aikoi kokata ja lähetti kauppalistan minulle. Harmikseni hänen kokkailunsa eivät koskaan ole kovin suunnitelmallisia, mutta en valita, koska miehet tarvitsevat kannustusta näissä asioissa ;).. Palkkapäivään on kuluva + 2 päivää, joten eiköhän tässä ihan voida elää.

Viikonloppuna sain kuin sainkin pitkästä aikaa ensimmäiset 0 euron kulutuksen päivät, jotka opin aikanaan Velattoman blogista. On oikeasti todella haastavaa viettää päiviä käyttämättä ollenkaan rahaa! Erityisen vaikeaksi sen tekee jos olet yksin, ja haluaisit jotain ohjelmaa tai käydä harrastamassa jotain. Toisaalta silloin myös ystävien pyynnöt lähteä johonkin tarkoittavat myöskin rahanmenoa. Rahankulutuksesta helposti tulee tapa kuluttaa aikaa, vaikka hakisi vain mukamas tarpeellista ruokaa tai kiertäisi pienen kierroksen kirppiksellä.

Lauantai oli siis oikeasti täysin kulutukseton päivä, ja sunnuntaina hyödynsin äitienpäivän naisille ilmaisia museosisäänpääsyjä. Käytin tämän tasa-arvon epäkorrektiuden härskisti hyväkseni ja vierailin useammassakin kohteessa. Kävimme porukalla myös herkuttelemassa, mutta edullisessa burgerimestassa. Lisäksi jaoimme aterian miehen kanssa puoliksi ja maksoin lystin jo kauan sitten veloitetulla lounassetelillä.

0 euron kulutuksen päivien viettäminen on myös yksi hyvä tapa hallita ostokäyttäytymistä ja rahankäyttöä. Oikeasti sen avulla voi hillitä puoliturhia ostoksia ja vain tavan vuoksi esim. ravintolassa käymistä tai kaupassa poikkeamista, kun kaapistakin löytyisi. Aina löytyy myös ilmaista tekemistä ja nähtävää, jos vain jaksaa vähän miettiä.

Nuukailen tällä hetkellä yhden kauneudenhoitotuotteen osalta koska vanhat loppuivat, enkä aio ostaa uutta ennen palkkapäivää. Sataa, mutta menen pyörällä. Söin aamiaiseksi alta pois vanhentuvat leivänkannikat. Aamukahvistani en kuitenkaan luovu (vaikka sitä saisi kyllä duunissa ilmaiseksi)!

Parasta lähteä tästä tienaamaan, mukavaa päivää kaikille!

3 kommenttia:

 1. Mukavaa päivää sinullekin. 0 euron päivät ovat kyllä tiukkoja (ajatuksena helppoja, mutta toteutus tökkii ainakin minulla). Säästö toukokuu menossa ja olen jo maksanut 140 e ylimääräisen harrastusmaksun ja yhden 24 e syönnin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, toukokuu on aika pitkällä jo ;). Ei vaan, itsellä ainakin tuppaa kuluja kasaantumaan jostain syystä kun ei osaa/pysty sanoa ei. En ymmärrä..

   Poista
 2. Kun nuukailun ottaa haasteena, siitä tulee jopa jännittävää ja kivaakin :D
  Mulla on nyt palkkapäivän jälkeen toinen kulutuspäivä ja nyt jo morkkis. Nollapäivän jälkeen on aina niin onnistunut olo. Jos pyrkisi pitämään väh yhden nollapäivän viikossa?
  Hmm... Hei tätä pitääkin harkita!

  VastaaPoista