sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tavoitteiden saavuttamisesta

Säästämistä aloitellessa vuoden 2014 puolella ajattelin, että silloin kun 10 000 euroa on täynnä, on syytä juhlaan. Ehkä sisäisesti hymyilinkin kun luku tuli täyteen, mutta skumppalaseja en kohottanut - sillä olin tullut tietoiseksi ettei tuo summa vielä riitä eikä se ole ikuinen ellen jatka hyvää työtä. Tänä keväänä päästiin ehkä helmikuussa nettovarallisuus 0€ tilanteeseen, eli varallisuuden ja lainan määrä kohtasivat.

Tällä viikolla palkkapäivänä "bruttovarallisuus" ylitti 15 000€. Tästä vielä kulutellaan menot tulevaan palkkapäivään, eli todellisuudessa tämä varallisuusmäärä tulee ehkä vasta ensi kuussa. Voisin ehkä luvata itselleni, että kun 20 000 € kilahtaa, sitten juhlitaan!

Tänä vuonna työpaikan vaihtumisen vuoksi ei ole lomarahoja tulossa, ja lomaakin saan pitää vain palkattomasti, joten kovin nopeasti tuohon ei päästä. Sinnikästä puuhastelua vaan...

Jostain blogista juuri luin, että lottoaminen on typerää säästämisen kannalta. En sinänsä näe asiaa ihan niin, sillä unelmointi on ehkä parasta mitä ihminen voi tehdä. Itse ainakin laadin aina lottottuani hyvät suunnitelmat, mitä voittorahoilla tekisin elämänlaadun kannalta.

Töissä käynti tökkii tällä hetkellä! Tykkään tosi paljon työpaikastani, mutta ei vaan yhtään huvita yleisellä tasolla. Täydennyskoulutukseni on syypää tähän osittain, sillä siellä olen päässyt kuulemaan ja näkemään niin hienoja täyskäännöksiä urilla ja miten hauskoista asioista voi tehdä itselleen ammatin. En meinaa muotoutua millään tähän 8-16 / 9-17 viitenä päivänä viikossa kuvioon, vaikka jo useampi vuosi sitä takana :(..

Koska tätä työtä on vielä noin vuosi jäljellä, on pakko vain yrittää elintavoilla vaikuttaa omaan jaksamiseen. Pitää ainakin panostaa yöuniin enemmän, nyt olen muka "pitänyt hauskaa" iltaisin ystävien kanssa ja kärsinyt sitten kauheasta väsymyksestä joka päivä. Enkä saa tehdyksi niitä asioita, joita haluaisin erityisesti tehdä. Eli nukkumaan klo 21.30, ylös 06.00 ja aamulla n. 30 min aamujoogaa. Liikuntaa 5-6 krt viikkoon vaihdellen ja joka päivä koirien kanssa hyvän mielen kävelyjä ja leikkimistä :) Toivottavasti olen terve ja reipas ensi viikolla!

Ihanaa sunnuntain jatkoa ja nauttikaahan vapaasta päivästä!

9 kommenttia:

 1. Saa niitä välitavoitteitakin juhlia! ;)

  Hyvän mielen lenkit koirien kanssa on parasta. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi ehkä enemmänkin panostaa juhlahetkiin jos sillä saisi motivoitua parempiin tuloksiin :)

   Poista
 2. Uskon, että taloudellisessa elämässä ei tavoitteeseen vaan päästä. Minulla ainakin on nyt yksi etappi saavutettu (taloudellinen riippumattomuus), mutta kuitenkin mietin uutta tavoitetta. Olen ollut ilman tavoitetta pari vuotta ja jotenkin minä olen onnellisempi kun jotenkin kontrolloin tavoitteeseen pääsyä (mikä on tavoite, missä vaiheessa olen menossa). Ja siksi kehittelen nyt itselle uutta tavoitetta. Se sisältää rahojen käytön kontrollin ja jonkun realistisen tavoitteen. Jotenkin luvut alkaa vaan olla niin hurjia, että en oikein meinaa uskaltaa laskea niillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo saavutuksesi on kyllä uskomaton mutta onhan se totta, että pitää olla jotain mitä tavoitella edelleen. Onko taloudellisuustavoitteesi ollut aina prioriteetti nro 1 vai onko se vain "tausta-ajatuksena" esim. työasioiden ohella?

   Poista
  2. Taloudellinen riippumattomuus ei aluksi ollut tavoite. Kyseenalaisin omassa elämässä ajankäytön. Miksi käyn joka päivä töissä, että saan joka kuukausi ansaittua 2 vapaapäivää (eli käyn 5 kk töissä että saan kahden viikon loman kaukomailla). Halusin mielummin olla kotona tuon 2 viikkoa ja säästää 2000 euroa. Eli jos sain säästöön kuussa 1000 euroa kuukaudessa en halunnut sitä säätöön, halusin sen mielummin vapaa-aikana. Siten älysin ottaa kolmipäiväisen työviikon. Sain vapaa-aikaa ja silti jäi 'liikaa' rahaa käteen eli sijoitettavaksi. Siitä se lähti. En halunnut olla osa oravanpyöräsysteemiä, ja tajusin että olen vapaa tekemään toisin. Ja en ole katunut.

   Poista
 3. Mun hetkellisesti kadonnut motivaatio alkaa kuulkaa nostaa päätään ihan vain kun luen teidän juttuja! :)

  Lottoasiasta sen verran, että minä lottoan yhdellä uron maksavalla rivillä viikossa. En todellakaan usko voittoon, mutta sen pienen hetken ajan kun sunnuntaiaamuna tarkistan numeroita, elän jo miljonäärin elämää. Olen lopettanut työt. Harrastan kaikkea mahdollista. Matkustelen hurjasti ympäri maailmaa ja olen sijoittanut suurimman osan rahoista niin järkevästi, että loppuelämäni tulen olemaan taloudellisesti riippumaton, kuten Puolimilli! (Toivottavasti suvaitset leikkisän lempinimesi?)
  Mutta lottovoitto on vain onnen potku eikä itse omalla työllä saavutettua. Kaikki tähän asti tehty tuntuisi sitten ihan turhalta, joten jo ennen kuin olen tarkistanut numerot mukana on jo pelonsekaista jännitystä, että eihän siellä nyt vain ole sitä voittoa ja joka ikinen viikko voin huokaista helpotuksesta, kun ei ollut taaskaan yhden yhtä numeroa oikein.... :D
  Miksi sitten jatkan lottoamista? Käytän aina samoja numeroita, joilla jokaisella on oma merkityksensä ja jotka tietenkin muistan ulkoa. Jos lopetan nyt lottoamisen ja tulevaisuudessa näkisin omat numerot siellä voittorivillä, en toipuisi koskaan :O
  Entäs voiton sattuessa kohdalle? Nojoo...ehkä siitä kuitenkin toipuisi jotenkuten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko lottovoittokuvitelmasi muuten aina pysynyt samankaltaisena? Itse ajattelin ennen hassaavani rahat tiettyyn autoon ja hemmotteluun ja matkoihin, mutta nyt olen alkanut ajatella niille tuottavaa strategiaa ja varoja erilaisten yritystoimintojen käynnistämiseen.

   Poista
 4. Tässä viiden vuoden sisällä on tullut vahvat sijoitussunnitelmat pääasiallisesti sijoitusasuntojen muodossa. Ennen meinasin myös jäädä töihin voitosta huolimatta, mutta nykyään? Eehheii.. Nyt toteuttaisin mahdollisimman monta unelmaa ja haavetta harrastusten ja matkustelun muodossa. En enää siis mitenkään ehtisi töihin, niin paljon kuin ammatistani tykkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus toivoisin, että täällä olisi tykkää-nappula :)

   Poista