tiistai 14. kesäkuuta 2016

Joukosta voimaa

Edellinen otsikko on tuonut kävijöitä blogiini huimaa tahtia, joten en edes malttaisi julkaista vielä uutta tekstiä. Aihe on kuitenkin pyörinyt päässäni, joten sen on päästävä pihalle. Olen nimittäin osittain tämän blogin avulla ymmärtänyt, mikä voima on joukkuelajeissa ja joukkona toimimisessa. En ole koskaan harrastanut mitään joukkuelajia, joten en ole täysin ymmärtänyt, kuinka suuri hyöty siitä olisikaan!
 • Joukkue antaa palautetta välittömästi ja jälkikäteen
 • Joukkueessa oppii tunnistamaan eri ihmisten tavat reagoida ja miten muut taas reaktioihin suhtautuvat
 • Onnistumisista tulee aidosti onnistumisia vasta kun joukon jäsenet ovat vahvistaneet onnistumisen kokemuksen
 • Epäonnistumiset koetaan yhdessä, taakankanto on pienempi per yksilö
 • Yhteiseen tavoitteeseen päästäkseen on joskus annettava toisille suoraa ja kärkästäkin palautetta, mutta se opitaan käsittelemään - myös arvioimaan palautteen todenperäisyys
Edellä mainitut asiat ovat vain pieni osa sitä, miksi myös säästämistä ja sijoittamista kannattaa tehdä porukalla. Jos ei livenä, niin Shareville, talousblogit ja -foorumit, Facebookin ryhmät ja talousuutiset tarjoavat laajan portaalin interaktiiviselle toimimiselle. Myös kirjallisuuden avulla välittyy toisten ihmisten viestejä ja ajatuksia.

Itse olen saanut huimasti kannustusta, sekä myös rehellistä palautetta mietteistäni täällä blogissa. Luokittelen itseni jossain määrin talous-/säästöbloggaajaksi, vaikka hyvin taipaleen alkupäässä vasta olenkin. Ehkä jonain päivänä voin kirjoittaa sijoittajan näkökulmasta. Kiitos tähänastisesta kuuluu teille lukijoille!

Elämässä tarvitaan palautetta, ja yksinäiset sudet eivät sitä aina tarpeeksi saa. Tai sitten ei opi / uskalla kokeilla, miten muut asioihin reagoivat. Oma epäonnistumisen kokemukseni saattaisi olla toiselle onnenpotku!

Minulla on ollut myös haaveena perustaa täydennyskoulutukseni aiheesta blogi. Nyt olen huomannut, että LinkedInissä se olisi täysin mahdollista tehdä suoraan omalla nimellä, ja lukijajoukkoa saisi saman tien laajennettua. Jos haluan viedä uraani siihen suuntaan, kirjoittaminen olisi hyvä tapa esittää kiinnostustani aihealueeseen ja kasvattaa samalla kokemusta. Omien henkilökohtaisten nettisivujen avaaminen tuntuu liian riskaabeliltä, joten tässä olisi mahdollisesti ideaa urakehityksen kannalta.

Taloustilanteesta hieman updatea:
Palkkani olikin hieman odotettua suurempi, sain päivärahoineen 2034 euroa.
Täydennyskoulutuksen ensimmäinen lasku, 434€ saapui. Maksan sen heti pois.

Tänään aurinko paistelee ja vilpoisasta tuulesta huolimatta jäätelö maistuu hyvälle, aion käydä kirjastossa fillarilla ja sen jälkeen kaupungilla pyörähtämässä.

2 kommenttia:

 1. Tosi hyvä idea tuo Linkedinissä bloggaaminen! Kannattaa varmasti kokeilla, kun täydennyskoulutuksen kautta saat uusia ideoita.

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti ja olen samaa mieltä kanssasi "joukon voimasta" :)

  VastaaPoista