sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Ryyppäsin kaikki rahat

Shokeeraava otsikko, mutta näin kävi perjantaina. Hyvältä se kuitenkin tuntui, sillä tilillä ennen palkkapäivää makaavat viimeiset pennoset menivät perjantaina kahteen drinkkiin ja viikonlopun hemmotteluksi ostettuun viinipulloon. Oli tosi hauskaa kun sain pari työkaveria afterworkeille istumaan. Mun ekoja itse järkkäämiä hauskoja sosiaalisia tilanteita täältä kaupungista. Toki olisin voinut vähän halvemman juoman juoda ja jättää safkaamisen kotiin. (Viiniä on vielä jäljellä ja pihvien kanssa maistui loistavasti, eli en sentään täysin alkoholisoitunut.)

FB-kirpparimyynneistä saaduilla käteisrahoilla ostin äsken pientä jääkaapin täytettä. Lisämyyntiäkin on vireillä. Kaikki mikä ei tässä asunnossa mahdu järkevästi säilöön tai ole käytössä, on syytä myydä. Koskaan ei tiedä minkälaiseen asuntoon tulevaisuudessa muuttaa, ja esim. verhoja tai valaisimia on turha säilöä vastaisuuden varalle.

Viimeisimmän negatiivissävytteisen kirjoitukseni jälkeen ajattelin ottaa käyttöön positiivisuushaasteen ja miettiä joka ilta päivän aikana sattuneita hyviä ja iloisia asioita. On luonteenlaadulleni näköjään tyypillistä velloa *askassa ja korostaa negatiivisia asioita, joten olisi mielenkiintoista nähdä voiko siitä oppia pois vahvistavalla käytöksellä.

Taloudellisia hyviä asioita:
- Kirpparimyyntejä tullut 24€ ja ehkä tulee vielä lisää 25€, plus kunhan saan ilmoituksia lisää liikkeelle..
- Verkkokauppaan palauttamastani mekosta tuli ilmoitus, että varojen palautus on käynnistetty, eli 70€ omaisuutta on palaamassa
- Anoppi lähetti marjoja ja jotain muuta jääkaapin täytettä :)
- Huomenna on palkkapäivä
- Vajaan vuoden takaisesta tilanteesta ollaan päästy opintolainan suhteen monta tonnia pienemmäksi
- Nykyään siirrot Nordnetiin ja asp-tilille ovat molemmat luontaisia pakollisuuksia siirtoja, enkä ajattele niitä ekstrana vaan pakollisena
- Paikallislehti tulee 2 viikkoa ilmaiseksi

Palkkapäivää kannattaa hieman suunnitella. Saan käsittääkseni n. 1800€ (lounaskulut vähennetty). Tein tässä juuri arviota mahdollisesta säästöprosentista, mutta totesin, että koska täydennyskoulutukseni lasku varmaan pian tulee ja kaverin häissä käyminen tulee maksamaan ainakin 250€, kesäkuussa en välttämättä saa säästöön yhtään mitään ekstraa. Masentavaa, mutta totta. Parempi suhtautua realistisesti kuin joutua tuntemaan syyllisyyttä. Lisäksi heinäkuussa olen muutaman päivän palkattomalla vapaalla, mistä syystä seuraava heinäkuun palkka tulee olemaan pieni.

Asioita, joihin voin vaikuttaa:
- Suunnitella ruokakauppaostokset ja ennakoida kulutusta
- Käyttää ystävän häissä vanhoja kenkiä ja tehdä meikki itse jo olemassa olevilla välineillä (laukku pitää varmaan vielä hankkia, maksimihinta muutaman kympin)
- Juhannuksen viettoon kohtuulliset ostokset - ruokahalu tuskin kasvaa tavallisesta..
- Jos aion toteuttaa haaveen ja lähteä festareille, mites olisi alueen ulkopuolella kuuntelu, jos vain mahdollista? Ja majoitus ehdottomasti ilmainen tai teltta.
- Kesälomamatkalle telttamajoitus
- Kirjaston hyödyntäminen.. saan kirjoista niin hyviä fiiliksiä ja ne liittyvät nimenomaan lomaan
- Pidä hyvä huoli jo olemassa olevista vaatteista ym. - näin tulee vähemmän ostohimoja
- Ilmaisia tai jo hankittuja harrastusvälineitä pitää käyttää

Viikonlopun top 3 positiivista:
- Uusia kavereita
- Pallopeliä ulkona lainatulla pallolla ;)
- Alan nyt järjestelemään vaatehuonetta, joten tulevat aamuni helpottuvat jatkossa huomattavasti.

Ihanaa illanjatkoa ja tuokoon uusi viikko kaikille mahdollisuuksia säästää ja nauttia elämästä.4 kommenttia:

 1. Hahaha, ihan paras otsikko :D Hyvät suunnitelmat!

  VastaaPoista
 2. "...tai viimeiset rahat taksiin ja shampanja - illalliseen" vai miten se Kaija koon biisi menikää mut hyvältä kuulostaa ^^.

  VastaaPoista
 3. "Been there done that!" You go girl! Ihan mahtavaa! Jos tässä tosiaan olisi tykkäysnappi niin nyt painaisin sitä! Elämästä pitää nauttia välillä ja tuo oli samalla niin selvästi sosiaalisten suhteiden hoitamista joten se lieventää termiä ryypätä! :D
  Aijai! Harmi ettei tunneta in real life koska nyt kerron julkisen salaisuuden: Olen myös lukutoukka ja (thank god!) mulla on kirjakauppiaskaveri jonka avulla saan paitsi huimia alennuksia kirjoista, myös kustantajien ennakkokappaleita, joita jakelen auliisti sitten eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Itse olen niin hidas kirjojen kanssa (tai käytän liian vähän aikaa lukemiseen), että usein joudun uusimaan lainoja. Kirjoja en tällä hetkellä uskalla alkaa ostamaan näissä lukuisissa muutoissa kanniskeltavaksi ;).. Mutta edullinen kehittävä harrastus.

  VastaaPoista